Přejít na obsah

Octavia 4FL TDI vs TSI, DCC jo nebo ne?

AlexK

Doporučené příspěvky

Zdravím,

vybíráme novou Octavii 4FL ve výbavě Top Selection, nevím ale jestli TSI nebo TDI. Oboje 110kw a automat. Nájezd mám cca 22 000 ročně, převážně dálnice či okrsky (trasy cca 40km tam a 40km zpět) někdy taky samozřejmě cesty po městě (do 10km). Všechno v na horní hranici rychlostních limitů (vůbec nikdy přes samozřejmě :d). 

Také zvažuji DCC podvozek, ale ještě jsem neměl šanci ho nikde na Octavii vyzkoušet. Doporučuje někdo nebo je to zbytečné?

Díky moc za odpovědi a rady!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

DCC mám. A upřímně řečeno, rozdíl vidím, jen když o tom vím. Takže když si to přepnu, tak ten rozdíl (trochu) pozoruji. Ale kdyby mě někdo posadil do auta a zeptal se mě jestli jsou momentálně tlumiče nastaveny na Sport, Komfort, nebo Normál, tak bych to nepoznal. Za mě zbytečnost. 

Odkaz ke komentáři

TSI vs TDI - to si musíš říct sám, ideálně projet předváděčky, tyhle nejrozšířenější motorizace (2.0 TDI 110 a 1.5 TSI 110 budou na každém rohu). Někomu vyhovuje to, někomu ono. Při delších trasách na dálnicích bude příjemnější TDI, minimálně co se týče spotřeby. Vadit může oproti TSI trošku větší hluk od motoru. Zvážil bych taky servisní náročnost u vyšších nájezdů, pokud si auto plánuješ nechat déle. Tam bude TSI ve výhodě.

DCC - mám teď druhou O4, první byla bez DCC, druhá s DCC. Pokud budeš jezdit na 17" kolech, tak je to za mě zbytečnost. Pokud 18", tak je to na hraně. Vyloženě nutnost pro komfort to není, 18" mají oproti O3 vyšší profil pneu, takže jsou komfortnější. U 19", který mít na 99% nebudeš, už bych s DCC neváhal.

Odkaz ke komentáři

Za mě DCC - ano.

Mám a naprostá spokojenost. Na dálnici jedině komfort v kombinaci se sportovním (tužším) řízením. Auto je takové gumové a houpavé - pro poklidnou a plynulou jízdu super (v kombinaci s ACC - Travel Assist bych tam asi i usnul). Když jsem to jednou zapomněl vypnout, tak jsem v serpentinách málem skončil v příkopu 🙂

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...