Přejít na obsah

Auta na CNG. Má to ještě smysl?

Nobody.12

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny majitele škodovek na CNG. 

Sám jsem zatím vlastník Octavie III, 1.4 gtec a přemýšlím, zda se ještě vyplatí toto auto provozovat.

Cena cng je dlouhodobě úplně mimo a jestli někdy ještě klesne na únosnou hodnotu neví asi nikdo.

Každopádně cng je z mého pohledu pasé, od nástupu EV už to jde jen z kopce.

Auto jako takové stárne a možnost výskytu problémů s cng systémem roste a opravy, vzhledem k vyšší ceně všech CNG dílů a faktu, že je to aktuálně nejdražší palivo, to taky nevylepší.

Co vy, majitelé jakékoliv škodovky na CNG? Provozujete to ještě nebo už jste prodali? Věříte ve zlepšení situace?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nikdo jim v Česku nešlape na paty, snaží se vyždímat ze zákazníků co se dá.

Jezdím nakupovat do Německa, kde beru za 30 Kč, v Praze kolem 35Kč.

Zbavovat se auta nechystám, CNG je sice dražší aktuálně než benzin, ale jellikož

jezdím za 4,5kg/100km tak neprodělávám.

Odkaz ke komentáři

12 hours ago, Sudetak said:

Nikdo jim v Česku nešlape na paty, snaží se vyždímat ze zákazníků co se dá.

Jezdím nakupovat do Německa, kde beru za 30 Kč, v Praze kolem 35Kč.

Zbavovat se auta nechystám, CNG je sice dražší aktuálně než benzin, ale jellikož

jezdím za 4,5kg/100km tak neprodělávám.

Za 30 by to byla ještě nádhera. To ve zlínském kraji má bohužel většinu stanic innogy a ti mají tu nejhorší cenu z celé ČR...

Odkaz ke komentáři

12 hours ago, denial said:

kolko stoji vymena CNG nadrzi, ked im vyprsi zivotnost ?

material, praca ?

U nádrží teda nvm, ale levné to nebude. Každopádně při homologaci na 20 let to stejně u tak starého auta nikdo měnit nebude...

Spíš jsem v jiném vlákně viděl, že odešlo nějaké těsnění a hned to byla oprava za 20k. Nebo plynové vstřiky, jeden cca 8k a samozřejmě ceny autorizáků za práci jako bonus. Nvm zda by to někde jinde dali dohromady.

Odkaz ke komentáři

Nechci Vám brát iluze s těma nádržema. Já si je pro jistotu před koncem pětileté záruky sám zkontroloval

" I KDYŽ TO MÁ POVINNĚ UDĚLAT SERVIS PŘI 4 LETÉ PROHLÍDCE " a zjistil sem začínající korozi. Takže

do servisu s TPI od škodovky, že se mají v tomto případě promptně vyměnit. Nebýt toho TPI, které jsem zde

někde našel, bych asi nepochodil, ale takhle to museli uznat. Takže výměna nádrží po pěti letech.

Odhaduji v autorizovaném servisu min. 50 tis. Kč, na přesnou částku jsem se raději neptal.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...