Přejít na obsah

Je bezpečné použít na Škoda Rapid Spaceback 1,4 tdi 2017 kola 195/55 r15 85h

soucekJ25

Doporučené příspěvky

Ahoj, rád bych se zeptal mám nové zimní pneu, které jsem dostal od prodejce při koupi. Staré jsou zapsány v TP, nicméně jsou dezénem nevyhovující. Rád bych se tedy zeptal, jestli tyto kola můžu použít. Samozřejmě je nechám zapsat. Než se pustím do něčeho bezhlavě, tak bych rád věděl, zdali nebudu pro ostatní řidiče nebezpečným...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud máš platný papírový VTP a v něm je ten rozměr uveden (většinou další záznamy, alternativní rozměry pneu  nebo tak nějak), pak buď bez obav.

Taky jsem neměl vůbec v tom elektronickém další rozměry kol a pneu, které mám uvedené ve VTP. Upozornil jsem na to při STK, technik to i uvedl do protokolu a dal na vědomí registru vozudel, ale říkal že i tak si nemám dělat moc velké naděje, prostě na to dlabou. Ani po 3 měsících se v databázi nic nezměnilo, tak jsem využil datovou schránku a poslal jim sám žádost o doplnění údajů spolu se skenem VTP.  Teprv pak to tam doplnili a dali mi o tom info.

Odkaz ke komentáři

Na portálu občana mají v registru vozidel neskutečný bordel. Mám několik aut, vleků a motorek. Ani u jednoho auta tam nemám zapsány alternativní kola, tažné zařízení atd. U vleku taky zmatky rozměry a hmotnosti. Na motorky veterány jsem už ani neměl chuť se podívat.

Za prve, nikdy si na registru nenechat odebrat při jakékoliv změně papírový TP, dnes už jsou povinni na žádost majitele zneplatněný TP vrátit. Za druhé, na registru jsou povinni chybějící údaje doplnit. A za třetí, na STK už TP nevyžadují, ale můžou ho naskenovat a poslat na registr k doplnění údajů, většinou i tam na to kašlou.

Vivat Kupka a ta jeho úspěšná digitalizace.

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...