e1. Vloženo 23. Března Vloženo 23. Března (editace) Ahoj, vyzerá to tak, že pomaly ale isto mi dosluhujú plynové vzpery 5. dverí na krátkej Fabii (MR2012). Veko batožinového priestoru síce udržia, ale už ho samé nedokážu zdvihnúť do najvyššej polohy, ale iba zhruba tak, že jeho hrana je vo výške mojej hlavy, čo je ideálne k blbému úrazu. Našiel som, že číslo originálneho dielu by malo byť 5J6827550B, ale ak netreba, nechcem zbytočne dávať 70-75 € za originálny pár ak rovnako dobre vie poslúžiť aj aftermarket (ceny od 5,60 € za kus). Otázka je, že ak aftermarket, tak aký? Aby tam naozaj presne pasoval a odviedol svoju robotu tak ako má. Menili ste už niekto, máte konkrétnu skúsenosť, prípadne viete kto bol dodávateľ do prvovýroby? Ideálne by bolo kúpiť vzpery, ktoré majú aj plynulé dobrzdenie. Ďalej otázka: odporúča sa/treba meniť aj guľový čap, alebo môže ostať pôvodný, prípadne mám ho natrieť niečím? Vďaka. Editováno: 23. Března, autor: e1. Citovat
Luďa Vloženo 23. Března Vloženo 23. Března Čep pokud není zrezlej nebo poškozenej není třeba měnit. Mazat třeba WD40, vazelínou, a podobným je špatný bo to chytá prach. Chce to , gdyž už tak něco nelepivýho. 1 Citovat
PyroSVK Vloženo 25. Března Vloženo 25. Března Ja som daval Stabilus a vyzerali, ze su originalne, akurat bez loga. Funguju velmi dobre 1 Citovat
e1. Vloženo 25. Března Autor Vloženo 25. Března (editace) Máš aj to plynulé dobrzdenie? Editováno: 25. Března, autor: e1. Citovat
miklisek Vloženo 26. Března Vloženo 26. Března (editace) STABILUS vyrábí vzpěry pro koncern dlouhá léta. Mám je teď na F2Cfl a na Rapidu. Koupil jsem na Allergu. https://forum.skodahome.cz/topic/173199-buryho-zelená-fábinka-fabia-ii-combi-12tsi-63kw/?do=findComment&comment=2648472 https://forum.skodahome.cz/topic/123819-mikliskovo-bílé-tsi-čko/?do=findComment&comment=2680705 Editováno: 26. Března, autor: miklisek 2 Citovat
suri. Vloženo 26. Března Vloženo 26. Března STABILUS urcite to je origo aj magneti marelli funguju 1 Citovat
e1. Vloženo 27. Března Autor Vloženo 27. Března Vďaka za info chalani, hneď ako sa môj dodávateľ náhradných dieľov (sused) vráti z dovolenky objednám aftermatket od Stabilusu. Citovat
voltys Vloženo 2. Dubna Vloženo 2. Dubna (editace) Díky za tip miklisek. Koupil jsem ty STABILUS a vážně vypadají a i fungují jak originální a jsou vybaveny systémem pro plynulé dobrždění pátých dveří v horní pozici při otevírání! Za ty peníze bomba. Kupoval jsem je tady https://ceskedily.cz/pneumaticka-pruzina-zavazadlovy-nakladovy-prostor-stabilus-031139 20250402_152008.mp4 20250402_151555.mp4 Editováno: 2. Dubna, autor: voltys 3 Citovat
e1. Vloženo 4. Dubna Autor Vloženo 4. Dubna Už som vymenil aj ja, tiež za Stabilus, akurát na mojich nebol žiaden nápis modrou farbou. 🤨 Stálo ma to dvacku za pár, fungujú dobre, takže spokojnosť. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.