Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím váš, vybil se mi akumulátor, potřebuji jej odpojit a nabít. Když chci akumulátor odpojit při zamknutém autě, spustí se alarm, který lze vypnout jen odemknutím auta dálkovým ovládáním.

Když odemknu auto a odpojím akumulátor, jak potom zamknu všechny dveře?

Ještě se zeptám, jak by se měl správně odpojoat akumulátor? Podle návodu jsem chtěl odpojit nejprve minus pól, ale v uvolňované svorce to jakoby lehce jiskří, problikávají blinkry atd. Nerad bych něco zničil na elektronice.

• Autor

odpovím si sám: zadní dveře a pravé přední dveře se zamknou zevnitř. Levé přední dveře klíčem zvenku :-)

Ještě se zeptám, jak by se měl správně odpojoat akumulátor? Podle návodu jsem chtěl odpojit nejprve minus pól, ale v uvolňované svorce to jakoby lehce jiskří, problikávají blinkry atd. Nerad bych něco zničil na elektronice.

Jiskři to protože auto z baterky pořad bere elektriku - hodiny, display km, autoradio atd.

Jiskři to protože auto z baterky pořad bere elektriku - hodiny, display km, autoradio atd.

a pokud má třeba otevřené řidičovy dveře tak i čerpadlo...a to už nějaký odběr mít bude.... ;)

Což takhle zvednout kapotu, pak zamčít klíčem řidičovy dveře (centrál zamkne všech 5 dveří) a poté teprve odpojit baterku, zabouchnout kapotu a tradá domů na nabíjení ... ;)

Ve škole mě učili jako správný postup odpojit - pól a pak + pol. Je to z toho důvodu, aby si se nedotkl klíčem karoserie při odpojování + a připojené kostře ke karoserii. Jo a montáž opačně. Nejprve + pol. Jinak je to jedno protože u Fábie je to dost daleko od karoserie. Jinak jiskření je jak už tu někdo psal odběrem spotřebičů. A zamkl bych si auto klíčem a pak jen zaklapnout kapotu. Toť můj názor :t

• 9 měsíců později...

a pokud má třeba otevřené řidičovy dveře tak i čerpadlo...a to už nějaký odběr mít bude.... ;)

Asi jsem pako, ale jaky cerpadlo bezi, kdyz se otevrou ridicovy dvere? Vsiml jsem si na Fabii 2005, ze neco sepne, ale u my nic neslysim...

Zapne palivove čerpadlo myslim od roku 05. no staršie nemaju taketo zapojene.

07/2003 taky sepne čerpadlo při otevření dveří.

No ja mam MR 2006 a ked otvorim dvere tak je ticho.. :) HTP 40kW

odpojiť mínus pól, potom plus pól.

Čerpadlo tlačí len po dlhom ststoji, jeď tlak v palivovej sústave povolí. teda raz načerpá a po druhom otvorení dverí sa nič nedeje.

Iskrí mínus pól preto, lebo svieti vnútorné osvetlenie, čo je cca 0,9A, ak máš svetlá v dverách tak aj to sa k tomu priráta, dačo spotrbujú budíky, bsg, komfort, ale to osu len miliampére

• 3 týdny později...

Mám r. v. 2004 (construct 1.2, 47 KW)a když otevřu dveře tak slyším taky krátce zvuk nějakého elektromotorku, asi čerpadlo.

----------------------

A ještě by mě zajímalo jak se Wassermann potom dostane zpět do auta aby připojil baterku?

lol

Upraveno od sheriff

• 2 roky později...

odpovím si sám: zadní dveře a pravé přední dveře se zamknou zevnitř. Levé přední dveře klíčem zvenku :-)

tak jsem to zamcil podle tveho navodu ALARM to nevzdal. diky.

Upraveno od aquos

• 2 měsíce později...

Já bych měl opačnou otázku.

Když otevřu kapotu, zamknu auto s centrálem, vytáhnu baterku, zabouchnu kapotu ... dostanu se pak do toho auta nenásilným způsobem? Resp. funguje zámek ve dveřích řidiče mechanicky nebo je to taky jen "spínač" elektrického zámku "bez baterie ani ránu".

• 3 roky později...

1 - v první řadě odpojit alarm, stačí vyndat pojistku. 

2 - dále pak zabouchnout a zamknout dveře centrálem

3 - odpojit baterii. První - a potom +

4 - nabít baterii

5 - zapojit baterii 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.