Publikováno Leden 25, 200718 r Mám Fabii 1.4 r.v. 2001 a od určité doby, když jedu, tak někde výrazně hučí vzduch. Nejdříve jsem myslel, že je někde nedozavřené okénko nebo nějaké špatné těsnění ve dveřích.Ale nic viditelného jsem nezjistil a z pozice řidiče nelze přesně určit, od kud to jde. Nemáte s tím někdo zkušenost nebo nevíte co by to mohlo způsobovat? Díky - Na konci svépomocí vyřešíno Upraveno Únor 26, 200718 r od Plecháč Tony
Leden 26, 200718 r Autor Ne neměnil. Jediné co jsem v té době měnil, byla anténa. Ale tu jsem zkusil sundat a tou to není... Jediné co mě ještě napadlo, že mi někdo při parkování slušně nacouval do předního nárazníku a musel jsem rovnat značku. Ten nárazník je trochu hnutej, že úplně nelícuje a je tam tak o 2 mm větší mezera..Tak jestli to není tím...
Leden 26, 200718 r Ne neměnil. Jediné co jsem v té době měnil, byla anténa. Ale tu jsem zkusil sundat a tou to není... Jediné co mě ještě napadlo, že mi někdo při parkování slušně nacouval do předního nárazníku a musel jsem rovnat značku. Ten nárazník je trochu hnutej, že úplně nelícuje a je tam tak o 2 mm větší mezera..Tak jestli to není tím... Tím to nebude, zkus jestli máš všechny dveře dobře slícované a sedí na těsnění
Leden 26, 200718 r Me taky huci. Od te doby co jsem nasadil nosic na strechu. Uz se tesim az pujde dolu
Leden 26, 200718 r Ono těsnění může být "unavený" ikdyž na první pohled vypadá zcela v pořádku a v zimě obzvlášť
Leden 26, 200718 r Ono těsnění může být "unavený" ikdyž na první pohled vypadá zcela v pořádku a v zimě obzvlášť Mně to taky hučí a fakt se to nedá lokalizovat od kud to je.Nevíš kolik by stálo vyměnit těsnění u předních dveří ve škodovce?
Leden 26, 200718 r Autor Díky za rady. Zkusím si pohrát s přívodem vzduchu a zkouknu pořádně ty těsnění. A když nic nezjistim, tak si někoho vezmu sebou a bude lezt po autě a poslouchat od kud to jde PS: To rádio musím mít fakt dost nahlas, aby to nebylo vůbec slyšet a ikdyž to přes rádio neslyším, tak vím že to hučí a zajímá mě čím to je S tím, že namám jezdit tak rychle, tak to bych musel jet tak 30 km/h. Ale myslim, že když občas to protáhnu kolem 150, tak to neslyším
Leden 26, 200718 r Ja mam rovnaky problem - neviem lokalizovat to prefukovanie, zacina sa ozyvat v cca 70 km/h, po dosiahnuti 100 uz ho nepocut .. je to divne stve ma to a neviem si rady ..
Leden 27, 200718 r Ono těsnění může být "unavený" ikdyž na první pohled vypadá zcela v pořádku a v zimě obzvlášť Mně to taky hučí a fakt se to nedá lokalizovat od kud to je.Nevíš kolik by stálo vyměnit těsnění u předních dveří ve škodovce? to bohužel nevim
Leden 27, 200718 r jestli to nenajdeš,svez se někým v starý stovce a řekneš si /no to mám ale tichý auto/
Leden 30, 200718 r Autor Starou stovku jsem měl do nedávna. Nechal jsem jí od našeho městskýho úřadu odtahnout a sešrotovat a den před mi jí ukradli Ale tam byly všechny ty zvuky přirozený a pořát stejný a když ne, tak se muselo něco spravit...
Leden 30, 200718 r Autor Tak jsem důkladně zkouknul všechny těsnění dveří a vyzkoušel jestli sedí a neni tam mezera. Dokonce jsem pro jistotu všechny spáry a mezery kolem dveří a všechny co k dveřím nějak vedou přelepil lepenkou a projel se a žádná změna...
Leden 30, 200718 r Neco takoveho mam i ja a dela to tak od tech 80km/h a mam tušeni že to jde od zadnich dveři za spolujezcem. když ty dveře za jizdy přitahnu ani se to nezlepši tak nevim ale budu patrat dal.
Leden 31, 200718 r Taky mi to dela, ale az pri rychlosti nad 180. Je to pry netesnicimi dvermi ridice. Vzhledem k tomu ze po dalnici jedu 2x za rok, tak to neresim.
Leden 31, 200718 r Občas to slíchávám taky. jde to od někud od zrcátka u řidiče, ale záleží jakým směrem fouká vítr. je to takový zvláštní
Leden 31, 200718 r Autor No já to docela řešim,protože už mi to štve. Dneska jsem jel a zkoušel jsem to přehlučit rádiem. Ale ten zvuk je takovej, že to rádio přehlučí všechno i motor ale ten vzduch pořát slyšim skoro stejně. (A nejsem blázen, protože to slyší každej kdo se mnou jede ) Když jsem zajížděl na parkoviště, tak jsem jel asi 30 a hočelo to jak kdybych jel rychleji. Asi to začíná zesilovat a už mi to fakt štve....Nedělam nic jinýho, než zjišťuju co to je...
Únor 1, 200718 r Autor Tak jsem dneska konečně jel fabkou a neřídil, takže jsem to prolejzal všude a nic, ani nevim od kud to šlo.. Ale zkusil jsem zlehka zmáčknout těsnění ve dveřích aby tam foukalo a to má úplně jinej zvuk, takže fakt už nevim..
Únor 7, 200718 r Autor Tak to vypadá, že celou fabku rozeberu do posledního šroubku a pak to budu dávat dohromady a jezdit a až to začne hvízdat a houkat, tak budu vědět čim to je Zkusil jsem všechno a nikdo neví čim by to mohlo bejt...Zvuk od nedolíhajícího těsnění dveří je jinej. Když jsem myslel, že je to odchlýplým těsněním nad dveřma, jak je tam s tím "sametem", tak jsem to přilepil provizorně páskou a žádnej rozdíl... Jsem zoufalej, už jsem odstranil všechno drnčení a vrzání i urezavělej vejfuk ale s tímhle si nevím rady ani rádiem to nepřehlučím... Ani VAG by mi neřek co to je....Asi vypíšu odměnu kdo dopadne meluzínu v mým autě...
Únor 14, 200718 r Autor Tak po veškerém zkoumání a přelepování izolačkou všech spojů a půlročním trápením, jsem se dneska vrátil na začátek a jen tak zkusil vyšroubovat anténu...A co slyším?..nic Takže za vším je anténa, fakt jsem si oddych, že je ten zvuk pryč. Ale teď řeším další věc...Jakto, že to tak hučí a je to slyšet tolik vevnitř, když je tam nová anténa úplně totožná s tou původní, při které to nehučelo...Toť otázka, co může být jinak a proč je to tolik slyšet uvnitř..Jestli ten zvuk jde nějak po vodiči dovnitř nebo je jinde háček?...
Únor 15, 200718 r Plecháč Tony: clovece, dakujem za tip .. skusil som ju odmontovat dnes aj ja, bozsky klud .. ziadne "prefukovanie" Kua, ale cim to je, ze ta antena vydava take pazvuky, co s tym?
Únor 15, 200718 r 2 Plecháč. V druhým příspěvku píšeš že to není anténou kterou jsi sundal a stejně hučí a teď to stejný a nehučí? Moc tomu nerozumím co se změnilo oproti minulému sundání
Únor 16, 200718 r Autor 2 Plecháč. V druhým příspěvku píšeš že to není anténou kterou jsi sundal a stejně hučí a teď to stejný a nehučí? Moc tomu nerozumím co se změnilo oproti minulému sundání Dobře, omlouvám se všem, kterým jsem zatvrdile řek, že anténou to není. Ale tahdy jsem to zkoušel, že jsem jí vyndal a holt hučelo něco jinýho zrovna v tu chvíli stejně, tak jsem myslel, že tím to není. Když už jsem nevěděl čím, tak jsem na to šel od lesa a od začátku. Ale taky mě teď zajímá, čím to je, když je totožná s původní a jak to odstranit. A nebo si našetřit korunky na http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=3365
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.