Přejít na obsah

Story: Jak jsem pžezouval na zimní

Saty

Doporučené příspěvky

Až do předminulého týdne jsem jezdil na letních pneu. Auto jsem měl krátce a když počasí bylo ještě slušné zimáky jsem neřešil. Minulý týden jsem strávil v IT (byl jsem jiným vozem) a když jsem se vrátil domlů zjistil, že je čas přezout.

Sednul jsem teda v pondělí k netu a zjišťoval ceny, pak jsem obvolal ještě pár pneuservisů v okolí. Teměř všude byl plechový disk 16" 5x100 na objednávku do druhého dne a cena se pohybovala kolem 1350Kč kus, jelikož auto potřebuji denně chtěl jsem to vyřešit ještě tentýž den. Poštěstilo se mi sehnat disk v místě zaměstnání za 950Kč kus (cena i to že mají skladem mě překvapila). Jel jsem tedy pro disky, vyzvedl je, zaplatil 3800Kč a vyrazil do pneuservisu abych obul Nokiany W 205/55-16 (2150Kč kus, přezutí zdarma).

Auto na zvedáku, kola dole, dvě pneu už nazutá na nových discích a v tom se zjistilo, že plecháče mají rozteč 5x112, tak zase auto obout, sundat ze zvedáku a gumy vyzout. Jel jsem kola vrátit a na druhý den měly přijít ty správné, teda 5x100. Druhý den přišly opět 5x112, zjištěno již na prodejně, takže se nic nekonalo - přeobjednáno na další den. Další den SMS, že konečně dorazily ty správné disky. Vyzvedl jsem je a jel opět do pneuservisu, tam jsme přezuli přední kola, disky seděly, při přezouvání další dvou disků přišlo překvapení v podobě zjištění že jeden disk je opět 5x112. Takže jsem skončil u toho, že mám přezutý předek a čekám na disk 5x100 který by měl dorazit zítra - potom zase budu absolvovat kolečko prodejna - pneuservis.

Editováno: , autor: Saty
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo podruhé jsem to už zkontroloval, to tam píšu, po třetí jsem zkontroloval ty kola co byly nahoře, byly ok. To jedno co bylo dole v krabici bylo proste spatne, teda 5x112

aha blbe sem to precet ;)

pardon ;)

jojo, když se sere, tak pořádně lol . Já kupuju disky i gumy přímo v servisu, je to pak jednodušší s reklamací. Ale letos se mi taky povedl kousek....

Přijedu do servisu, že mi volal majitel, že to mám obuté Michelin A3 na nových discích. Jo, prej tamhle je máš, ukázal na štos, kde jich bylo asi deset a ve vedlejším asi 6, prostě nazutý pro víc zákazníků... Jelikož tam byla fronta na zdviž na přezouvání tak jsem kola naložil, a že si to tam snadno nahodím doma. Přijedu domů, vyložím gumy, zvednu auto, sundám ALU , dávám zimáky a u posledního koukám, jaký mám pěkný kola, tak se kochám a koukám, že na něm není závaží. Tak mu volám, že děkuju, že mi vybral ty nejlepší gumy a disky a on ať to přivezu zpět, že to zapomněli vyvážit lol

Odkaz ke komentáři

Jo podruhé jsem to už zkontroloval, to tam píšu, po třetí jsem zkontroloval ty kola co byly nahoře, byly ok. To jedno co bylo dole v krabici bylo proste spatne, teda 5x112

aha blbe sem to precet ;)

pardon ;)

Týý wole, tak on si chce udělat státnici a blbě čte. To by mne zajímalo, jak jsi procházel zkouškama, když blbě čteš? :p:smich:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...