kasko Vloženo 12. Červenec 2005 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2005 Tak jsem se dneska vrhl na své první tlumení dveří. Práce byla vcelku krutá, protože jsem s nohou týden po operaci a tak jsem pořád skákal pro něco jak zajíc. No ale snad výsledek stojí za to, však posuďte 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 12. Červenec 2005 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2005 dveře jsem rozebral o odmastil technickým benzínem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 12. Červenec 2005 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2005 První jsem začal lepit část nad výstuhou dveří. Celé je to ze dvou pásů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 12. Červenec 2005 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2005 A tady jsou vytlumeny celé dveře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 12. Červenec 2005 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2005 Trochu jsem polepil i vnitřní stranu plechu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 12. Červenec 2005 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2005 Pak jsem plech zpět přišrouboval zpět. Tohle byla asi největší pakárna Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 12. Červenec 2005 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2005 A aby to stálo za to, musel jsem polepit i vnější stranu plechu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 12. Červenec 2005 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2005 Detail, zde jsem lepil pomocí nastříhaných pásků Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 12. Červenec 2005 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2005 A nakonec nesmí chybětpolepení tapecáku. Dneska jsem zvládnul jedny dveře. Celá úprava trvala asi 3 hoďky, což bylo zapříčiněno i nemocnou nohou. Práce s tappajomatem byla super. V těžkých chvílích jsem si zanadával, ale jsem rád, že jsem nic neulomil. Tak jak se vám to líbí? GIMBEAM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrando Vloženo 13. Červenec 2005 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2005 pekne, ale rekl bych ze se jedna chybka vloudila. Asi uz to tam mas vracene, ale kdyby ne a kdyby se ti chtelo znovu sundat tapecirunk, tak bych doporucoval polepit ten hlinik kolem dokola tak, aby si tim tappajomatem spojil ten hlinikovy plech s plechem dveri. Ale jinak super pracicka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomtom Vloženo 13. Červenec 2005 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2005 Super , a co je to za tlumící matroš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 13. Červenec 2005 Autor Sdílet Vloženo 13. Červenec 2005 tlumící materiál je TAPPAJOMAT. PETRANDO: jak to myslíš? Myslíš ten plech polepit kolem dokola tam, kde se hliník dotýká dveří? MYslíš, aby tam nepodfukovalo a nedocházelo k akustickému zkratu? Kraje toho plechu lemuje proužek jakoby molitanu, který to těsní. Jinak napiš, co tím myslíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colins Vloženo 15. Červenec 2005 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2005 na kolko korun to zatlmenie vyjde ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 15. Červenec 2005 Autor Sdílet Vloženo 15. Červenec 2005 tohle jak vidíš tak výjde na 837Kč i s poštovným a balným Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P2M Vloženo 15. Červenec 2005 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2005 K čemu je to dobrý??? Jsem audio laik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer Vloženo 15. Červenec 2005 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2005 hmm, taky sem hudebni laik ale provedeni se mi libi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 15. Červenec 2005 Autor Sdílet Vloženo 15. Červenec 2005 Tlumení dveří se používá pro zvýšení pevnosti dveří, zamezení akustému zkratu, vibrování a drnčení dveří a tapecáku. Ono plech není zrovna ideální ozvučnice pro repro, takže aby byly kvalitní basy i při nižší hlasitosti a aby se při otočení volume doprava nezačalo všechno třepat a drnčet. Zkrátka pro zlepšení zvukového požitku v autě. Není to jen o tom, mít repro za x tisíc, ale jde o to, zvolit vhodné a vyvážené komponenty, které vytvoří celek uchu lahodící Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P2M Vloženo 15. Červenec 2005 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2005 aha, ale co je to ak. zkrat??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomasino Vloženo 15. Červenec 2005 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2005 Jde o akusticky tlak, ktery je pred i za reproduktorem, kde pri nespravnem vyvazeni dochazi k akustickemu zkratu, ktery degraduje nizke kmitocty (mene plnych basu). Je to ale matematika - vypocitat spravne objem prostoru za reproduktorem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 15. Červenec 2005 Autor Sdílet Vloženo 15. Červenec 2005 Noooo, jak bych to řekl. Zkusím to vysvělit takto: Každý reproduktor musí byt usazen v nějaké uzavřené bedně (ozvučnici) Jsou i vyjímky, například basreflexové boxy, ale to nic, to není náš případ. Pokud reproduktor není uzavřen, ale jsou v boxu díry, nebo chybí některá stěna, dochází k akustickému zkratu. Není to zpětná vazba, která vznikne při přetížení reproduktoru. Akustický zkrat peorstě zapříčiňuje to, že basy nejsou dokonalé, výšky nejsou přesné a zvuk celkem je špatný. Proto při montáži reproduktroru se musí dbát na to, aby reprodukror měl svůj box(objem) U středových repro to není přesně dané, ovály v platu třeba 6x9 mají svůj objem a pouřívají ozvučnici jako kufr. A basové reproduktory jsou navrženy pro dané objemy, při jejímž dodržení je ten pravý požitek z hudby. Takže suma sumárum repro musí mít svoji UZAVŘENOU ozvučnici pro kvalitní muziku Nějak jsem se rozepsal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 15. Červenec 2005 Autor Sdílet Vloženo 15. Červenec 2005 Zkráceně přesně jak říká thomasino:) Jinak boxy jsou přesně navrženy pro dané repro. A tím pádem zahraje nejlepší basy: Freeair- basový reproduktor, umístěn většinou v platu. Objem kufru se mění, není dokonale utěsněn. Vhodné pro ty, co chtějí basy, ale nechtějí box, není moc kvalitní požitek Basová tuba- basový reproduktor umístěn v tubě. Tam nená přesnou litráž, je ovšem lépe hermeticky uzavřena. Kvalitnější a dražší řešení Basové boxy- nejkvalitnější, nejlepší, dražší řešení. Dále si může člověk vybrat z aktivních tub, boxů( zesilovač přímo v boxu, tubě), basrefelxových boxů, atd atd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thomas Vloženo 15. Červenec 2005 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2005 na kolko korun to zatlmenie vyjde ? Záleží jakou tloušťku Tappajomatu (Tecsoundu) použiješ.. Tecsound 2mm Tecsound 3mm Tecsound 4mm Dělá se i s Alu folií a tlumí se s ním né jen Autohifi.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
f888 Vloženo 16. Červenec 2005 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2005 gimbeam: A koľko si spotreboval toho tappajomatu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 16. Červenec 2005 Autor Sdílet Vloženo 16. Červenec 2005 koupil jsem tabuly o rozměrech 2x1 metr. Po skončení práce mi zůstalo cca 0,5x1 metr tlumícího materiálu. Takže ti určitě nepochybí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 18. Červenec 2005 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2005 Zkráceně přesně jak říká thomasino:)Jinak boxy jsou přesně navrženy pro dané repro. A tím pádem zahraje nejlepší basy: Freeair- basový reproduktor, umístěn většinou v platu. Objem kufru se mění, není dokonale utěsněn. Vhodné pro ty, co chtějí basy, ale nechtějí box, není moc kvalitní požitek Basová tuba- basový reproduktor umístěn v tubě. Tam nená přesnou litráž, je ovšem lépe hermeticky uzavřena. Kvalitnější a dražší řešení Basové boxy- nejkvalitnější, nejlepší, dražší řešení. Dále si může člověk vybrat z aktivních tub, boxů( zesilovač přímo v boxu, tubě), basrefelxových boxů, atd atd nemyslim ze rozdil mezi tubou a bednou je zrovna v tom ze tuba nema dane obsah (ja ho spocitat dovedu),ale lip se vyrabi bedna a i lip se umistuje v prostoru auta :-) amaterska vyroba bedny je urcite schudnejsi,tuba(valec ) je vsak daleko pevnejsi pri pouziti podstatne tencich materialu,zvukove jsou obe reseni srovnatelne !!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.