Přejít na obsah

Podběh plastový

VRBIC

Doporučené příspěvky

Model 97 to neměl. Díky tomu se taky často na těchto modelech objevuje rez okolo hrany víčka palivové nádrže, protože dovnitř blatníku šlo bláto, které se usazovalo okolo potrubí do nádrže....Pokud vím, tak když to Škodovka uznala jako reklamaci a měnil se celý pravý zadní blatník, tak tam v rámci záruční opravy ty plasty nechala namontovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za info,

právě jsem objevil malé puchýřky na laku kolem víčka nádrže . Původně jsem si myslel, že je to pouze povrchové , ale po vypláchnutí podběhu mě málem odvezli na srdeční příhodu . Nepochopil jsem, proč je kolem hrdla nádrže výztuha s lemem ohnutým nahoru - je to místo, kde se usazuje veškerá sůl a bláto bez možnosti odtéci .

Nejsem žádnej odborník, ale když by byl lem ohnutý dolů žádné problémy by nebyly.

Škodovka dává 10 let záruku na prorezivění karosérie - tak to mám " za pět dvanáct " . Ono asi se nedohodneme, protože se z toho budou chtít vyvléknout a budou řešit, že to není prorezivělé , ale jen "puchýře ".

Příští měsíc musím na pravidelnou prohlídku, tak udeřím a dám vědět.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem raději zajel do servisu hned. Musím konstatovat, že jsem čekal jen výmluvy - bla , bla , bla atd , ale vše proběhlo v pohodě. Předložil jsem servisku, vše si nafotili včetně VIN a teď proběhne zhruba 14-ti denní porcedůra z výrobcem.

Myslím si, že reklamaci musí uznat - prostě udělali chybu.

Pokusil jsem si udělat pár fotek, ale v tom podběhu to moc nejde - každopádně je to časovaná bomba pro všechny příznivce prvních octavií. kol100

Díky za příspěvky - hlavně od ratafaka .

Odkaz ke komentáři

Není zač....Mám to totiž to samý :angry: . V servisu to už viděli, vzhledem k tomu, že mám servisku taky O.K. zkonstatovali, že v zásadě není co řešit a je to na opravu na reklamaci. Půjdu tam příští měsíc, v rámci prohlídky. Jen jsem "na játra" z toho, že budou řezat a měnit celou zadní bočnici. Prý ale nemám mít obavy. Co mi taky jinýho zbejvá, když si chci auto ještě nějakou chvíli nechat a jinak je v naprostým pořádku. :unsure:

Příště snad budu moci poradit v "míň průserový" záležitosti.

Odkaz ke komentáři

Není zač....Mám to totiž to samý :angry: . V servisu to už viděli, vzhledem k tomu, že mám servisku taky O.K. zkonstatovali, že v zásadě není co řešit a je to na opravu na reklamaci. Půjdu tam příští měsíc, v rámci prohlídky. Jen jsem "na játra" z toho, že budou řezat a měnit celou zadní bočnici. Prý ale nemám mít obavy. Co mi taky jinýho zbejvá, když si chci auto ještě nějakou chvíli nechat a jinak je v naprostým pořádku. :unsure:

Příště snad budu moci poradit v "míň průserový" záležitosti.

Já mám ten batník rozkvetlej jako jarní zahradu - a to minulý rok tam nebylo nic. Nevím nevím, v jakém stavu by to bylo, kdyby byla pořádná zima a všude by byla :" Sůl nad zlato ". :o

Odkaz ke komentáři

Jo, tak mi byla reklamace uznána . Auto mám přistavit začátkem března , no a je to na cca 10.dní. Je to mrrrrssk - moje autí a taková operace .

Jen mě docela zarazilo, že v rámci záruční opravy nebudou montovat plastové podběhy , ale jestli chci, tak za příplatek to nebude problém -). :angry: No každopádně to beru jako nesmysl, protože vyříznutím blatníku se nic nevyřeší.

Jo jo, raději si připlatím za montáž podběhů - další operaci za pár let bych nepřežil !! :wallbash::wallbash:

Odkaz ke komentáři

Přidám také zkušenost chlapy. Na mé káře 03/98 také nebyly originál zadní podběhy. Vykvetlo mi to přesně tak, jak je to tady pěkně nafoceno. Ti, co je tam máte z prvovýroby můžete být klidní - kolo vám háže nečistoty na plast - ti co ne, můžou počítat s vykvetnutím. Pokud se to už projeví drobnými puchýřky - plech prorezl ven a je zle. Já jsem svůj problem vyřešil výměnou poškozeného dílu - důkladnými dutinami a plastovými podběhy, oprava cca 4000 + 1500 podběhy a mám klid.

Odkaz ke komentáři

Měl jsem Octu 98 a koroze uplně stejná.Kolem víčka nádrže pupínky.No hrůza se na to podívat.Vyčistil jsem to a vystříkal takovou sračkou co se používá na ocelové lana a za rok co jsem ji měl jse to ani nehlo.Plastové podběhy také jsem neměl.Těd jsem koupil octu také ročník 98 a plastové podběhy nikde,ale zatím je to kolem víčka O.K.Jen co bude čas pořádně to očistím ,vystříkám a dávám podběhy.Foto je co jsem měl první octu.

Odkaz ke komentáři

Já mám 2.0 SLX r.v. 1999 a plasty tam mám a bez koroze. Táta měl 1.8 SLX z roku 1997, která je neměla a po 8 letech a 150.000 km když šla do světa taky ani náznak koroze. Stačí když se ten podběh kolem toho hrdla nádrže pravidelně vystříká vodou, aby se tam nedrželo bláto a mělo by být bez problémů. Teď jsem si dával přední zástěrky, a když jsem ošrouboval ten přední plastový podběh, tak tam byla 15 cm vysoká vrstva mokrého bláta. Takže i s těmi plastovými podběhy to chce jednou za čas pořádně vyčistit.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...