Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Změna formátu času a data pomohla že již nevyskakuje obrazovka ale asi je teď chyba jinde. Teď stále už asi 10x pořád dokola viz fotky. 

IMG_20210615_150735.jpg

IMG_20210615_150605.jpg

IMG_20210615_150511.jpg

IMG_20210615_150505.jpg

IMG_20210615_151701.jpg

Editováno: , autor: Kropin
Vloženo

Vidím, že to robíš cez SD kartu, ja som mal celkom problém s formátovaním karty, podarilo sa mi to až cez mac naformátovať, na windowse mi to nebralo, tuším FAT32 a master boot records, ale nie som si istý :) každopádne, mne sa to tiež nepodarilo ani cez DVD ani cez kartu a vyzeralo to podobne, a to kvôli chybnej CD mechanike. Nakoniec som došiel k lokálnemu autoelektrikárovi a ten mi to cez kábel aktualizoval bez problémov a povedal, že kvôli mechanike to nešlo. Radšej som dal jemu 20 Eur akoby som riešil opravu alebo výmenu mechaniky.

Vloženo

Karta by měla být ve správném formátu ale ještě jsem se nedostal k tomu ab, že to zní něco tahalo. Určitě je chyba někde v zavádění. Špatná mechanika mě taky napadla ale přehrává CD zvuk i DVD obraz tak snad by v tom nebyl problém. Pokud se najde někdo kdo by mě mapy přehrál nemám s tím problém. Stejně bych ale rád diagnostikoval kde je problém... 

Vloženo

Tá mechanika je dosť častý problém, podľa mňa to bude to. Mne tiež prehrá aj hudbu aj filmy aj z cd aj z dvd, ale firmware z CD mi nešiel a v druhom RNS 510 išiel z toho istého CD. Poprípade skús kúpiť niekde v elektre čistič mechaniky - vyzerá to ako CD-čko s kefkami, mne osobne ale nepomohlo. Potom už len rozobrať, vyčistiť alebo lepšie vymeniť optiku, na youtube je tuším návod ale je to celkom prplačka. Diagnostika (VCDS) myslím chybu čítania CD/DVD nediagnostikuje, na to je priamo software a kábel od výrobcu columbusu. To sú všetky moje poznatky, ideálne je nájsť niekoho z okolia, kto by sa ti na to pozrel, ak s tým nemáš skúsenosti.

Vloženo

Díky za postřehy. Nejspíše se taky už přikloním že prostě mechanika tyto soubory nechce číst i když vše ostatní bez problému. Zkusil jsme všechny druhy DVD i CD a i různé programy na vypalování a stále nic. Budu muset pohledat v okolí někoho kdo by mě to přehrál přes kabel i když to životně nepotřebuji. Zatím děkuji všem a kdyby se někdo našel s novým poznatkem co zkusit budu rád.

Vloženo

Zdravím potřebuji radu.Mám Octavii 2 rok 2006.v autě jsem měl rádio s navi nějakou čínu a všechno fungovalo.Koupil jsem Columbus RNS 510 namontoval a nejde multifunkční volant,na rádiu nesvítí tlačítka a při vyndání klíče že spínačky se rádio nevypne a musím ho vypnout tlačítkem.Je možné že se musí auto přes diagnostiku spárovat a všechno se nastavit? díky za rady 🙏

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Zdravim..mam octavii rs r.v.2007..mel jsem tam radio audience a dal jsem tam ted columbus..na audience se me zobrazovalo auticko..a vzdalenost od prekazky...na colombusu nic?nekdo kdo by dokazal poradit co stim nebo kdo by z okoli brna..si stim mohl pohrat?Diky.kdyztak muzete napsat i na 608488866:)

• o 3 týdny později...
Vloženo

Možná stupidní dotaz, ale nějak to nemůžu v menu Columba najít... Jde někde nastavit, aby navigace ignorovala dopravní hlášení, nic nepřepočítávala a tvářila se, že je na silnicích vše OK (a úměrně tomu navigovala, jako staré dobré offline navigace)? 

• o 4 týdny později...
Vloženo
V 24. 8. 2021 na 13:51, Milhausek napsal:

nutná nová RJ parkovacích senzorů, předělání kabeláže..  můžu udělat Humpolec... v poslední řadě odpovídající gateway

Kdyz chci aby to ukazovalo na columbusu když je to 2006 stačí jen předělat kabeláž nabo se musí měnit i senzory za pofejs.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Dobrý den,

dnes při nahrávání nového firmwaru mně navigace nahlásila chybu. Skončilo to asi na 30 % u HDD. Na jiné CD jsem vypálil obraz znovu a strčil do mechaniky. Opět to skončilo chybovým řádkem. Od této chvíle nejde DVD vysunout ven, Na tlačítko nereaguje, ani na trojhmat. Stále se přístroj restartuje, podsvícení se rozsvítí a za chvíli zase zhasne, pak probliknou zeleně tlačítka a takhle se to děje stále. Může prosím někdo pomoci. Alespoň jak vynutit vysunutí DVD ven. Pak bych znovu zkusil trojhmat a nahrát FW znovu.

Moc dík.

• o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

220DBBA6-D421-4ECE-88A6-7DB87A10DE31.thumb.jpeg.701873cd3418810fc6fe770bd84519d9.jpeg38955B73-F861-4465-BBB5-3366031E6FD2.thumb.jpeg.2b82a09e9adc616c5a987d72fab1a761.jpegZdravím pani mám navigáciu columbus 3T0035680E keď ju nápojim na disgnostiku vypisuje toto dal som aj druhu anténu a stále tá istá chyba neviete kde by bol problém ? Je možné že tam má byt iná anténa ? Navigácia od kúpi nefunguje aj rádioprijímač má slabý signál neviem kde môže byt problém nestretol sa s tým niekto ? Ďakujem 

Editováno: , autor: Lucas23
Vloženo

Buď to môže byť kabeláž alebo modul v rádiu. Trochu problém je, že to robí náhodne. Najjednoduchšie by bolo pripojiť anténu na iný kábel a ak by to robilo problém rovnako tak by bola chyba v rádiu.

Vloženo
před 21 hodinami, exer20 napsal:

Měl sem ten samý problém tak sem dak tohle a pak to bylo vše bez chyby

xeeYcV.jpg

Ok a ako si to napajal ??? Biely pravdepodobne do radia a na Modry si napojil čo ??? Do radia vedu tri 2x v jednej koncovke antény na rádio a jedna zvlášť na gps 

Vloženo
před 20 hodinami, danno1771 napsal:

Buď to môže byť kabeláž alebo modul v rádiu. Trochu problém je, že to robí náhodne. Najjednoduchšie by bolo pripojiť anténu na iný kábel a ak by to robilo problém rovnako tak by bola chyba v rádiu.

Ja som kupoval fakra anténu len aby som to mohol vyskúšať s druhým káblom a stále nič no plus mám navigáciu ktorá má regensburgsky syndrom stále má jednu polohu a to v Nemecku ale koli tomu by pravdepodobne signál na rádio mal fungovat

Vloženo

Ahoj, zkoušel jsem hledat, bohužel bez úspěchu - mám RNS510 v OII. Nicméně 5 let fungovalo normálně, včera mi začala blikat obrazovka (černo/normal/černo...). Někde jsem se dočetl, že to může být fw, někdo říká pcb na FM/DAB, další tvrdí disk. Vzal jsem to vylučovací metodou - diskem to není - vyndal jsem ho a dělá to stále. SW jsem přehrál i s blikajícím displejem (sice na stole na zdroji ale to je bezpředmětný) a stále bliká. Takže další možnost je ta PCB ale to se mi nechce dávat 2-3K abych zjistil, že to stále nefunguje. Nesetkal se s tím někdo ?

Díky

BTW: odblok obrazu tam je 4 roky a nezlobilo to ;) 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...