Přejít na obsah

Prodloužený servisní interval

HTP

Doporučené příspěvky

Zdravim, mam fabku 4/2005 jednak se blizi konec zaruky a jednak jsem ji kupoval s prodlouzenym servisnim intervalem. Rocne najedu tak 8000 km z toho 70 procent kratky trasy po meste. Myslim ze prodlouzeny servisni interval je dva roky nebo 50000 km, ale nejsem si jisty. Takze auto pujde na prohlidku a muj dotaz zni. Mam pokracovat v prodlouzenym servisnim intervalu, nebo se vratit na klasiku? Nevim jestli ma prodlouzeny servisni interval pro mne cenu, pri takovem najezdu. Mate nekdo s timto zkusenost? Diky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co když se s autem najede cca 2000-2500 km ročně? Denně se s ním jezdí krátké tratě (v práci se mění za služební).

Není zbytečné v tomto případě měnit olej ročně?

To je levnější než vlastnit auto jezdit taxíkem, ale olej se mění i proto že "stárne", tak že měnit ;)

Odkaz ke komentáři

4-5 mesiac. a mam 15t. mozem nechat olej 30t.? Doteraz som menil u kazdej fabii po 25t. Co treba dodrzat aby som nechal olej 30t?

Pevnej servisní interval je 1rok nebo 15 000km podole toho co nastane dříve.

Prodlouženej servisní interval je u dieselů 2roky nebo 50 000km u benzíňáků 2 roky nebo 30 000km.

Ale abys mohl využívat long life interval tak na to vozidlo musí být vybavené hlavní věc je senzor kvality oleje atd.

Pak se používají oleje Long Life 0w30 benzinové motory norma 503.00 vznětové 506.01 ( koncovka 01 je pro motory PD )

Dneska přicházejí na trh oleje long life III generace specifikace 5w30 a mají normu u benzínu: 504.00 a u diesely 507.00 tyto normy nahrazují normy předchozí a je na ně možno bez problému přejít.

Odkaz ke komentáři

Já bych mohl taky jezdit prodloužené servisní intervaly, ale nechal jsem si to nastavit na krátké. Přijde mi to šetrnější k autu a taky se vždy objeví nějaká drobnost na autě, co je třeba pořešit, takže mě přijde lepší roční výměna. Teda ta cena longlife oleje je taky docela děsivá...

Odkaz ke komentáři

Já bych mohl taky jezdit prodloužené servisní intervaly, ale nechal jsem si to nastavit na krátké. Přijde mi to šetrnější k autu a taky se vždy objeví nějaká drobnost na autě, co je třeba pořešit, takže mě přijde lepší roční výměna. Teda ta cena longlife oleje je taky docela děsivá...

nejlepší je kombinace obojí, udělal jsem to na T4, prodloužený interval na inspekci (nemusí se tak často pro razítko do servisu) a olej zkrátit (levnější olej a po 15K vždy nový)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...