Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Naprostý souulas - výměna okolo 120 tis km včetně vodní pumpy.

Ahoj, jsem na tom podobně mám auto z Německa 1,8 T 20V r.2002 a v servisce neni záznam o výměně rozvodů a to už se blížím na 140 000. Ve škodovce mi řekl technik výměna v 90 000 a kámoš ve 120 000 tak co si člověk má vybrat?

Já to měmil ve 150 tis. V servise jsem si řek, že chci ty ojetý díly vrátit. Jak jsem se na to díval, tak řemen i kladky byly OK. Samo, že mi dělali i vodní pumpu, ale tu si nechali, prý se to repasuje (nebo co).

stenly15 - v tvým případě bych to udělal hned, bo nevíš, kolik to má ve skutečnosti najeto...

Rozdíl mezi naftou a benzínem je v tom, že u nafty (rotaček) se tím řemenem tahá i naftové čerpadlo, proto v 90 tis, u benzínu jen rozvody a vodní pumpa a asi proto až 180 tis.

• 3 roky později...

Ahoj,potřebuji poradit.Budu měnit na OI 1.8T AUM rozvody včetně pumpy.Jaký sady byste mi doporučily a kde nejlépe,levněji a kvalitně nakoupit?INA,GATES,GRAF,SKF,BOSCH aj.

• 1 rok později...

Měnil sem rozvody ve 165tis km a po 12letech, kladky v pohode,řemen měl už prasklinky a vodní pumpa měla vůli a ta plastova čast,,turbinka" se v ruce lamala jak čokoláda. takže za mě nedoporučuju čekat na 180tis km!

Upraveno od Tomáš Belina

• 1 rok později...

dobry den, kolik je "slusna"cena vcetne prace za vymenu rozvodu na octavia I rs ?  samotna sada se da koupit na netu do 3 tis. jenze pak tam nabizeji jeste vodni pumpu ci jeste neco dalsiho, moc tomu nerozumim co je nutne a proc to neprodavaji jako all in one balicek aby clovek vedel kolik stoji material a kolik si uctuje servis za praci ...jde o motor AUQ

Upraveno od trevor12
doplneni

Já dával okolo 8 - 9 000. 

• 1 rok později...

Auto (1.8T / 4x4 / combi) som kúpil, keď malo na tachometri 200 000 km. Rozvodovú sadu som kúpil asi rok na to a ďalší rok na to som sa konečne dopracoval k jej výmene. To už ale bolo na tachometri asi o 15 000 km viacej. A oplatilo sa (viď foto):

20181011_172434.jpg

Upraveno od miggy

• 10 měsíců později...

Menil si to kvôli tej trhlinke , či si o nej vôbec nevedel ? :D

Vedel som o nej, ale rok mi trvalo, kým som sa dopracoval k výmene.

• 1 měsíc později...

Ahojte. Musi jit na rozvody motor cely ven? Za lepsi sadu vcetne pumpy je pocitam tak 6tis, jest tak?

Upraveno od milanosor

• 2 týdny později...

Nie nemusí, záleží na značke dá sa zohnať za 3tis. aj s pumpou (INA) bez roboty.. Prvovýroba Škoda bez pumpy 4 tis.

Upraveno od DwDckQo

• 5 let později...

Zdravím , v pondělí si jdu vyzvednou svoji oktávku 2001 , z první výměny  rozvodů komplet i s pumpou , mám najetých krásných 225 tisíc , došlo k nedorozumění a myslel jsem že první majitel je nechával měnit ale nenechával  , tak sem zvědavej v jakém stavu to bylo 

Zdravím , tak auto vyzvednuto , servisak překvapen v jakém stavu to bylo na to že první výměna rozvodů byla při 225 tisících , jediný co tak že někde to malinko prosakovalo u vodní pumpy, , ale říkal že by si tohle nikdy nerisknul , a ještě k tomu když to má 5 ventilů na válec.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.