jey-r Vloženo 7. Březen 2007 Sdílet Vloženo 7. Březen 2007 Dnes som auto trochu skusal a vsimol som si, ze ked idem 80 km/h a viac a pustim volant, tak sekundu, dve si auto drzi smer a potom ma zacne tahat do lavej strany, po dalsich 4 sekundach uz je v protismere, pri mensej rychlosti to nie je take citelne... Okamzite som kontroloval pneumatiky, vyzeraju byt v poriadku, tlak v nich takisto, po ziadnom velkom vymole alebo jame sme nepresli... Mate s tym nejake skusenosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 7. Březen 2007 Sdílet Vloženo 7. Březen 2007 hm to muze byt spousta veci. ja sme zatim nic takoveho nepostrehl. Nejdriv bych ty kole poradne zkouknul nechal je prevazit, pak udelat geometrii. Muze to byt trefeny uz z fabriky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 7. Březen 2007 Sdílet Vloženo 7. Březen 2007 Mám podobnou zkušenost. Když byl Romča novej, tak se mi párkrát stalo, že zhruba v 60 km/h trochu táhnul doprava. Nevím co to bylo, ale už je to v poho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jey-r Vloženo 7. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Březen 2007 (editace) Zatial mame nabehane nieco cez 500 km. No a dnes som na to prisiel cistou nahodou. Dokonca ani neviem posudit, ci to robilo uz predtym alebo nie...pri tej 80 sa mi to zdalo vyraznejsie ako pri 60...este vyskusame a dame to skontrolovat. Editováno: 8. Březen 2007, autor: jey-r Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jey-r Vloženo 9. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 9. Březen 2007 Tak sme to skusali - plne nalozene auto na dlhsej trase a v pohode drzalo smer. To tahanie asi bolo sposobene bocnym vetrom (comu som nechcel verit, pretoze ma este ziadne auto tak netahalo) a prazdnym autom...teda so mnou na palube Problém vyriešený Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 9. Březen 2007 Sdílet Vloženo 9. Březen 2007 zajimave., ze by ten bocni vitr mel takovy vliv? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jey-r Vloženo 9. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 9. Březen 2007 No sam som tomu nechcel verit, ale asi ano. Uvidim nabuduce, ked pojdem sam. Ale inak aj dnes, ked bolo auto nalozene a oproti nam isiel velky nakladak, tak sme ho dost pocitili. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 9. Březen 2007 Sdílet Vloženo 9. Březen 2007 Môže to byť ten bočný vietor - profil Roomsteru je dosť vysoký a určite bude náchylnejší na vietor, než trebárs Fabia. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 10. Březen 2007 Sdílet Vloženo 10. Březen 2007 no to bude, to uz se nekde resilo, ale prekvapive to neni tak hrozny. Mam zkusenost, pri tech vixhrech ( kyril), se to do me v UL parkrat z boku oprelo, a nebylo to tak hrozny. JE pravda, ze sme nezkusil pustit volan, jestli me to bude stacek predek. hmmm nejak se mi to nezda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 10. Březen 2007 Sdílet Vloženo 10. Březen 2007 Taky myslím, že to větrem nebude. Romča na boční vítr není moc náchylnej. Mě to táhlo do strany jenom když byl novej, teď je to úplně v pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
škorpík Vloženo 11. Březen 2007 Sdílet Vloženo 11. Březen 2007 Já to psal v extra příspěvku.Tenkrát jsem se leknul,to byla ta vichřice,ale je fakt ,že jsem to u Romíka nečekal.Ještě mám Transita a u toho jsem připraven ,tak je to asi o pocitu ,dneska mě to u Rooma už nepřekvapuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canario447 Vloženo 24. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2007 Urcite to nieje bocnym vetrom.Mam nabehanych cca 16 000 a asi pred dvoma tyzdnami som zacitil tahanie do strany tak pri 100 - 120 km/h.Dokonca som musel dost natacat volant aby auto islo rovno.A preco to nemoze byt vetrom? Ked to zacalo bol som v tuneli,takze ziadny bocny vietor.Akonahle som pustil volnt auto sa zacalo stacat do lava.Auto tahalo na stranu cely den.Na druhy den po niecom takom ani stopy a dodnes to jazdi tak ako predtym uplne presne rovno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 24. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2007 Urcite to nieje bocnym vetrom.Mam nabehanych cca 16 000 a asi pred dvoma tyzdnami som zacitil tahanie do strany tak pri 100 - 120 km/h.Dokonca som musel dost natacat volant aby auto islo rovno.A preco to nemoze byt vetrom? Ked to zacalo bol som v tuneli,takze ziadny bocny vietor.Akonahle som pustil volnt auto sa zacalo stacat do lava.Auto tahalo na stranu cely den.Na druhy den po niecom takom ani stopy a dodnes to jazdi tak ako predtym uplne presne rovno. hm tak to je fakt zvlastni. Me se zase stalo, nebo sem aspon mel takovej pocit, ze se najednou musim s volantem prat, abych udrzel auto rovne. Kdyz to tady ctu, tak si rikam, jestli se cas od casu nesekne prepousteci ventil a posilovac posiluje i kdyz nema. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canario447 Vloženo 25. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2007 Urcite to nieje bocnym vetrom.Mam nabehanych cca 16 000 a asi pred dvoma tyzdnami som zacitil tahanie do strany tak pri 100 - 120 km/h.Dokonca som musel dost natacat volant aby auto islo rovno.A preco to nemoze byt vetrom? Ked to zacalo bol som v tuneli,takze ziadny bocny vietor.Akonahle som pustil volnt auto sa zacalo stacat do lava.Auto tahalo na stranu cely den.Na druhy den po niecom takom ani stopy a dodnes to jazdi tak ako predtym uplne presne rovno. hm tak to je fakt zvlastni. Me se zase stalo, nebo sem aspon mel takovej pocit, ze se najednou musim s volantem prat, abych udrzel auto rovne. Kdyz to tady ctu, tak si rikam, jestli se cas od casu nesekne prepousteci ventil a posilovac posiluje i kdyz nema. Neviem ti povedat cim to bolo,ale tak ako to z nicoho nic zacalo robit,tak to aj prestalo.A ano,mas pravdu,presne to bol taky pocit ako sa mlatit s volantom aby to slo rovno a ono to chcelo inam.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jey-r Vloženo 25. Srpen 2007 Autor Sdílet Vloženo 25. Srpen 2007 auta asi skusaju nasu pozornost....tiez to prestalo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
heckeer Vloženo 24. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2007 Taky myslím, že to větrem nebude. Romča na boční vítr není moc náchylnej. Mě to táhlo do strany jenom když byl novej, teď je to úplně v pohodě. Romča bych řekl že je na boční vítr náchylný až moc, ted zrovna jsem si toho všiml když jsem jel a fakt foukalo co to s autem dělalo, dřív jsem měl fabii combi a ta byla v poho ale room má fakt plochu do který když se opře vítr tak na to lehké auto je to celkem nepříjemný jsem zvědavý co to bude dělat při větru na nasněžené a nebo zmrzlé cestě asi nic moc to nebude.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 20. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2008 Ahoj všem. Přesně to, co se tady popisuje, se mi stalo dneska. Při vyšší rychlosti mi auto táhne trochu doprava, ale bočním větrem to určitě není. Při nižší rychlosti to vůbec nepociťuji. Dokonce jsem zkusil natočit volant trochu doleva a za chvíli se mi to zase začalo stáčet doprava. Včera jsem dával nové zimní gumy, tak nevím, jestli to nemůže být tím. Před pár dny jsem byl v servisu, protože se mi zdál motor hlučnější a oni řekli, že je to v pořádku. Tak bych tam zase nerad jel hned s tím řízením, aby zjistili, že je to nějaká blbost. Asi by si mysleli, že jsem paranoidní. Proto se vás chci zeptat, jestli nevíte, co bych měl nejdřív zkontrolovat a čím by to mohlo být. V předchozích příspěvcích něco je, ale nevím, jestli to jsou všechny možnosti, nebo je ještě něco, co by to mohlo způsobovat. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrmobil Vloženo 20. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2008 počítám, že máš kola vyvážený... nechal bych na zkoušku nejdřív přesně někde v pneu servise nafouknout gumy, aby opravdu byly stejně natlakovaný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arts Vloženo 20. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2008 inak aj mne sa zdalo ze ked som dal zimne tak zrazu je motor nejaky hlucnejsi a viac ho pocujem do interieru .. ale uz som si po mesiaci zvykol Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 20. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2008 Kupoval jsem komplety v autorizovaném servise a bylo mi řečeno, že pokud jsou kola od nich, tak jsou vyváženy správně. Závaží tam byly, tak snad je to O.K. Jestli s tím máš špatné zkušenosti nebo si myslíš, že to tak být nemusí, tak mi prosím napiš. Já jsem před tím vždycky kupoval disky a pneu zvlášť a vyvažovali je přede mnou / byl jsem přítomný u výměny/, takže s kompletama žádné zkušenosti nemám. Předem dík. To Arts: ta hlučnost motoru byla ještě před výměnou gum, ale asi to byl jenom subjektivní pocit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitt Vloženo 20. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2008 Zimáky mi normálně začnou hučet když přetáhnu 100km/hod. Jestli si to třeba nepletete s motorem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrmobil Vloženo 21. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2008 s vyvážením jsem problém neměl, ale s nafouknutím pneu už kolikrát, pneu jsou schopný klidně přefouknout i nedofouknout, takže určitě bych si je přeměřil, jestli máš na obou stranách správnej a hlavně stejnej tlak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 21. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2008 Tak jsem dneska všechny pneu překontroloval, byly tam menší rozdíly, tak jsem je dofoukl na správnej tlak, ale vůbec to nepomohlo. Situace se znovu opakovala, takže brzy navštívím servis. Možná bude špatná geometrie, opravdu nevím. Taky se trochu bojím kolik to bude stát, protože na reklamaci to asi dost těžko uhraju. Přesto děkuji za nápady a za snahu. Až se to vyřeší, tak napíšu, co s tím přesně bylo pro případ, že by se to někomu taky stalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malin Vloženo 23. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2008 Rovnako aj moja Fabia uchodi doprava. Zacalo to robit po tom ako som prezul na zimne. V pneuservise mi chlapik pri vyvazovani vravil, ze disky su krive. Na letnych gumach vsak s tymi diskami nebol ziaden problem, tak neviem co s tym. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 23. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2008 Tak jsem se před chvílí vrátil ze servisu a bylo mi řečeno, že to může být geometrií. Byl se se mnou projet jeden servisák a prý to není nic dramatickýho. Prý se občas stává, že už z fabriky jezdí auta s ne úplně dobrou geometrií. Pravděpodobně k tomu dochází při přepravě. Kdyby to prý nepomohlo, tak zkusí přehodit kola, s tím se taky občas setkají a prý to potom pomůže. Tak jsem na to zvědavej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.