Přejít na obsah

Slabe navijeni pasu

mmerlin

Doporučené příspěvky

Zdravim,

mate nekdo problem se slabym navijenim bezpecnostnich pasu? Pripada mi to, jako kdyz je nejaka ta navijeci pruzina uz totalne vytahana - zejmena u ridice se pas sam vraci jen velmi neochotne a casto mu musim trochu pomoct aby se vubec uplne navinul. Kdyz ho jen odepnu a pustim, tak se navine tak do 2/3 a zbytek zustane svesenej... Je to normalni? Da se s tim neco udelat?

Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim,

mate nekdo problem se slabym navijenim bezpecnostnich pasu? Pripada mi to, jako kdyz je nejaka ta navijeci pruzina uz totalne vytahana - zejmena u ridice se pas sam vraci jen velmi neochotne a casto mu musim trochu pomoct aby se vubec uplne navinul. Kdyz ho jen odepnu a pustim, tak se navine tak do 2/3 a zbytek zustane svesenej... Je to normalni? Da se s tim neco udelat?

Diky

Mám stejný problém, na obou stranách, Oct I. 1998 ... holt už únava !!

Odkaz ke komentáři

Mne sa ties slabo navijaju, ale mam na to vylepsovacik. vytiahni pas az na doraz a potom ho pomalicky navyjaj spet. mne to pomoze tak na dva tyzne potom to uz zas nevtiahne az do konca, a musim znova. potom daj vediet ci to pomohlo :palec2: Ale nerozoberaj pas lebo ho uz nezlozis

Editováno: , autor: danone
Odkaz ke komentáři

tak me teda pomohlo nasledujici, udelejte si trochu mydlove vody, vytahnete ten pas co to de a celej ho z obou stran poradne omyjte tou mydlovou vodou .. v lete jsem resil to same, oct 99, od tebe doby naprosta pohoda .. a mrknete taky jeste na tu sponu ve sloupku co ji prochazi pas .. byva pekne zanesena od prachu a jinyho bordelu, pak se to tam zadrhava a nenaviji

Odkaz ke komentáři

tak me teda pomohlo nasledujici, udelejte si trochu mydlove vody, vytahnete ten pas co to de a celej ho z obou stran poradne omyjte tou mydlovou vodou .. v lete jsem resil to same, oct 99, od tebe doby naprosta pohoda .. a mrknete taky jeste na tu sponu ve sloupku co ji prochazi pas .. byva pekne zanesena od prachu a jinyho bordelu, pak se to tam zadrhava a nenaviji

Jo to zni logicky a dobre... ;)

Odkaz ke komentáři

Zajimavy - a s tou mydlovou vodou to jako ty pasy nechas mokry a navines je dovnitr? Nesplesnivy to potom? Jo a jen tak pro zajimavost - jakej je duvod, ze by tohle melo pomoct? Myslis jako ze je ten pas spinavej a kvuli tomu to nenaviji?

Na tu sponu se taky teda zkusim podivat...

2danone: zkusil jsem ten pas dneska uplne vytahnout a pomalu ho nechat navinout jak jsi psal, ale ze by se to nejak viditelne zlepsilo se mi nezda.. Mozna jsem to delal blbe. Zkusim to jeste jednou...

Editováno: , autor: mmerlin
Odkaz ke komentáři

Zajimavy - a s tou mydlovou vodou to jako ty pasy nechas mokry a navines je dovnitr? Nesplesnivy to potom? Jo a jen tak pro zajimavost - jakej je duvod, ze by tohle melo pomoct? Myslis jako ze je ten pas spinavej a kvuli tomu to nenaviji?

Na tu sponu se taky teda zkusim podivat...

2danone: zkusil jsem ten pas dneska uplne vytahnout a pomalu ho nechat navinout jak jsi psal, ale ze by se to nejak viditelne zlepsilo se mi nezda.. Mozna jsem to delal blbe. Zkusim to jeste jednou...

samozrejme, ze to nechas uschnout nez to navines zpet .. ja jsem tusil nechal ten pas vytazenej a zahaknul to za loketku a jeste neco .. urcite si poradis .. je to otazka par minut a je to suche .. proc by to melo pomoci jsem dukladne nezkoumal, ale rozhodne to se spinou bude mit neco spolecneho .. jen jsem se podelil o rady, co me osobne pomohlo .. tot vse .. nerikam, ze to musi zabrat u vsech, ale rozhodne je tohle to nejjednodussi a nejlevnejsi co muzes zkusit

Odkaz ke komentáři

na tom nemas moc co urobyt blbo, Ja to proste vytiahnem na doraz a potom necham navinut. aj by som ho bol rozobral, ale kazdy koho som sa na to spytal povedal: V ziadnom pripade nerozoberat . Mozno aj existuje niaka firma ktora repasuje pasy. ked som sa na to spytal v servise tak tam hned chceli davat nove

Odkaz ke komentáři

neříkám, že to není pravda, ale já tomu nevěřím, že by prach po stranách pásu bránil navíjení. Možná tak nečistoty okolo pružiny a osičky, ale na pásu? Když ho člověk vytáhne, vidí, že špinavý není, a nějak mi to postrádá logiku.

Odkaz ke komentáři

Stačí mrknout do návodu k obsluze:

Čištění bezpečnostních pásů

Bezpečnostní pásy udržujte v čistotě! Při silném znečištění pásů může být ovlivněna funkce jejich automatického navíjení. Pro čištění bezpečnostních pásů používejte mírný roztok pracího prostředku. Čištění provádějte, aniž byste pásy demontovali z vozidla.

Upozornění

Před navinutím musí být bezpečnostní pásy dokonale suché.

Pozor

Bezpečnostní pásy nesmějí být čištěny chemicky, použité čisticí prostředky by mohly poškodit tkaninu pásů. Bezpečnostní pásy nesmějí rovněž přijít do styku s žíravinami. Pásy s poškozenou tkaninou, spojeními, navíječem nebo s poškozeným zámkem nechte vyměnit v servisu Škoda.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
Návštěvník

Pánove trosku odbocim od tematu - da se nekde sehnat tento spunt - aby nesjizdel samec - kotva pasu?

Asi to nekdo odstranil na sadni sedacce - byla tam casto detska autosedacka. Diky a ahoj

post-3876-1178445593_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...