Publikováno Březen 21, 200718 r Potřeboval bych poradit, zda se někdo setkal s následujícím problémem: Několikrát se mi nyní stalo, že při zvyšování otáček v zatíženém i nezatíženém stavu se okolo 2000 ot/min začalo ozývat plechové drnčení, cítit byly i mírné otřesy. po zvýšení otáček tento jev ustal. Poté zase několik set km v pohodě, a zase to tu bylo. V tomto stavu nepomohlo ani vypnutí motoru a znovu nastartování. Čím by to mohlo být? je možné, že by něco podobného mohla dělat netěsnost výfukové soustavy? Nebo nějaký problém se silentblokem ? Dík za příspěvky.
Březen 21, 200718 r Potřeboval bych poradit, zda se někdo setkal s následujícím problémem:Několikrát se mi nyní stalo, že při zvyšování otáček v zatíženém i nezatíženém stavu se okolo 2000 ot/min začalo ozývat plechové drnčení, cítit byly i mírné otřesy. po zvýšení otáček tento jev ustal. Poté zase několik set km v pohodě, a zase to tu bylo. V tomto stavu nepomohlo ani vypnutí motoru a znovu nastartování. Čím by to mohlo být? je možné, že by něco podobného mohla dělat netěsnost výfukové soustavy? Nebo nějaký problém se silentblokem ? Dík za příspěvky. Mě něco podobnýho dělal jeden neutaženej šroub na převodovce, ale to nebude asu tvůj případ, nepředpokládám, že si měl převodovku venku...
Březen 22, 200718 r Koukni na kryt katalizátoru - ten by mohl cinkat. A koukni na svíčky - jsou tam 3 - 4 bodové a stává se, že ti upadne jedna packa ze svíčky a pak to cinká a klepe než to vylítne vejfukem ven - to prověř určitě - může to udělat slušnou paseku.
Březen 22, 200718 r Autor To klepání bylo spíš jako prasklý výfuk nebo něco podobného, ozývalo se to spíše těsně vedle noh. Jak klepe například jehla z ložiska ve válci, to vím, to to nebylo, ten zvuk byl opravdu jako plech v rezonanci. Mrknu na ten kryt katalyzátoru. Dík.
Červen 16, 201312 r Měl jsem úplně to stejný,mám stejnou motorizaci jako ty a u mě to byl ten kryt katu,vlastně když jsem se ho dotknul zůstal mi v ruce
Duben 15, 201411 r Tak mne nieco zacalo hucat po vymene rozvodov. Vsetko som uz skontroloval a nenasiel som nic. Vsetky diely okrem vodnej pumpy som uz vymenil tak mozno je to prave nou. Stretli ste sa uz niekto s tym? Motor je 1.8 20 VT AUQ Sorry ze som to vopchal prave do tejto temy :-) Upraveno Duben 15, 201411 r od jozefff1
Duben 15, 201411 r Ja som mal motor ako Ty len bez turba raz mi ten zvuk co si dal na video robilo potom to prestalo.....
Duben 16, 201411 r kolkokrát treba ešte písať že ROZVODY SA ROBIA S VODNOU PUMPOU! ? keď ti odíde pumpa čo spravíš? zase kúpiš celú rozvodovú sadu? ... to je také ťažké vypustiť vodu a povoliť tri šroby? robota na 10 minut....
Leden 19, 201510 r Mel jsem taky takovy problem, jen mi to delalo pri cca 1200ot./min Mel jsem povolene rozvody. Vadny napinak. Vymenil jsem rozvody a bylo po problemu :-)
Říjen 11, 20186 r Čauky, mňa by zaujímalo, ako si tento problém vyriešil, čo bola príčina, pretože ja mám to isté.. motor Octavia vRS 2001 132kw AUQ a tie isté zvuky..rozvody komplet vymenené aj s pumpou a furt ten zvuk, hlavne keď sa motor zohreje.. Vďaka..
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.