Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Taky mi všichni říkali, ať dávám jedině BOSCH. 

jj bud bosch a nebo prvovyrobu coz je taky bosch prebalenej do skodovky

• 2 týdny později...

Mám dotaz ohledně spojky, je stejná jako u 1.9 TDi ATD??? chci měnit převodovku za tu 1.9TDi do mé 1.4 TDi, tak zdali to mám překopat komplet. Díky

mam za to ze sou jiny a budes muset vymenit komplet

pak poreferuj jak to s tim jede taky bych to tak chtel

v 1.4tdi je určitě spojka menší...  216mm u atd 228mm

takže když budu dávat převodovku z 1.9 tdi tak musim i se spojkou jo?

nejspis jo a setrvak je taky jinej 1.9 uz mela dvouhmotu

pokud je shodná hřídel z převodovky tak spojka zustat může.. ATD dvouhmotu nemá...

kdyz sem jednu rozebiral na vrakaci a chtel sem z ni setrvak tak byl bohuzel dvouhmotnej

tak nevim jestli to byla uprava majtele nebo to nejaky meli

• 1 měsíc později...

Tak již mám soma převodovku z 1.9 tdi a rovnou udělám spojku, je potřeba při montáži nové lamely s přítlačákem něco na to aby byla lamela uprostřed??? nebo to tam mám dát a seštelovat od oka??? díky

používa sa tzv.vystredovák,ale dá sa to trefiť aj od oka  :kol-16:  ...treba sa s tým trochu "vyhrať"

A lze si nějaký takový vystřeďovák vyrobit doma?? Když jí nedám pesně tak nenandám převodovku asi co?

Dá se vyrobit doma,ale bez soustruhu se neobejdeš. Já to dělal jak ti píše LIbero od oka.

všetko sa dá...istý čas som si pomáhal krátky nástavcom na gólo-sadu,ktorý som omotal na konci izolačkou tak,aby som to dal tesne cez lamelu...

tu máš LINK,ako ilustračne vyzerá origo http://vw.snapon.com/specialtoolsdetail.aspx?itemid=27080006 ..ten je síce ale tuším na OII

A lze si nějaký takový vystřeďovák vyrobit doma?? Když jí nedám pesně tak nenandám převodovku asi co?

nie,nedostaneš ju tam...

Upraveno od libero

Jojo, díky, dneska se na to vrhnu a pohraju si s tím. :kol-28:  a jakým nejlepším způsobem mám dostat převodovku na motor?? když jsem ji vyndaval tak to byl boj, mám motor pustit co nejvíc k zemi?? co mě pustí hadičky všechny?? a nandavá se bez držáku nabo s?

tak jsem použil na vystředění plastovou instalatérskou rouru myslim že půl coulku, je přesný průměr co je na lamele a na motoru. :kol-28:  jinak převodovku sem tam už taky dostal, již je připevněná na všech šroubech a držákách, jen sem přišel po tom na to, že kousek plechu co je mezi motorem a převodovkou je u poloosy venku cca 3-4cm, a není v mezeře, to snad nevadí ničemu ne??? Už to nechci rozebírat. 

nad pravou poloosou?? ..ten malý plech tam máš??...drží ho 6-ka šróbik..teda,ak sa bavíme o tom istom..potom leda foto,že by si dodal

bavim se o plechu co je na motoru, je mezi převodovkou a samotným motorem.

viem o akom plechu píšeš,len neviem ako môže byť 3-4cm vonku...neviem si to jednoducho predstaviť  :kol-32:

tak vyřešeno, na motoru je plech, a u poloosy je ještě cca 10cm dlouhý plech zvlášť na šroubku, tak ten byl ohnutý, vyšrouboval sem ho narovnal a opět nandal. vše Ok. :kol-28:

takže moja prvotná myšlienka sa uberala správnym smerom  :kol-27:

nad pravou poloosou?? ..ten malý plech tam máš??...drží ho 6-ka šróbik

takže,aby sme to zdárne ukončili (i keď už sme dosť OT),tak ide o tento plech post-62595-0-21692700-1377862612_thumb.j

Ano to je přesně on. :kol-28:

tak co uz jezdis?

Ano ano, jezdím, a ten rozdíl je obrovský. Dával jsem převodovku EWT, a mimo 1 jsou snad všechny kvalty delší, musím tet víc řadit a více vytáčet motor zvlášť při 4 a 5 stupni. A jak s tohle převodovkou se jakoby ztratil trochu ten výkon po chipu, při akceleraci to tolik netlačí do sedačky jako s původní převodovkou. :kol-28: ale jízda po dálnici je lepší, při 2500 otáčkách tam mám nějakých 120 tuším, moc si nepamatuju ještě. :kol-28:

jakej mas vykon pokud to hodne zlenivi tak do toho nejdu

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.