Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Čau chlapi, mám problém... přistudeném startu mi to naskočí v pohodě, ale při teplém startu naskočí tak na 4-5 otáčku, někdy i více!!! můžete mi poradit, co by to mohlo být? jen se modlím, aby to nebylo čerpadlo... :(

jinak mám 1.9 TDI, r.v. 99, asi 170 tis.

Editováno: , autor: svitty
Vloženo

Uz se to tu probiralo nekde...pricinou byva prevazne starter.

http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...starty+za+tepla

Špatně startuje za tepla

Pravděpodobné příčiny:

A) Špatný startér

(startér nemá dostatečné otáčky, a řídící jednotka motoru "nepustí" naftu)

Řešení:

- Vyměnit startér

- Startér rozebrat a zkusit "zrenovovat"

- Odpojit čidlo teploty vody (není možné mít stále odpojené - jednotka podle něj řídí stále vstřikování nafty), aby si jednotka myslela, že je motor studený, a dala více nafty při startu. Řešení pomocí relé, které bude odpojovat čidlo pouze při startu, je téměř ideální

B) Vyběhané čerpadlo (pouze u motorů s rotačním čerpadlem)

(Pístek v rozdělovací hlavě čerpadlá má příliš "velkou vůli", a při malé dávce paliva není vstřikováno dodstatečné množství paliva do válce)

Vloženo (editace)

hledej na foru,řešilo se natisíckrát,nemá cenu to rozebírat znovu a znovu

taky sem měl ten problém,hledal sem,našel sem,opravil sem ;)

Editováno: , autor: toncek
Vloženo

Já spíš než vyměnit starter bych zadarmo na VAGU zvýšil startovací dávku. Když by se nic nedělo, tak bych startovací dávku zase hodil zpátky a šel vyměnit startér. Už sem to řešil u jednoho kluka a v jeho případě to byla právě ta dávka.

Vloženo

Pribuzny tento problem meli take. Za studena to startovalo OK, ale po zastaveni tepleho auta a znovu nastartovani byl problem.

Doslo to tak daleko ze uz pak nenastartovali vubec. Vymena realatka č. 109 pod volantem vyresil jejich problem.

• o 7 let později...
  • o 5 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...