jirkaK Vloženo 4. Duben 2007 Sdílet Vloženo 4. Duben 2007 Dneska jsem jel ve svý OII poprve s navigací a měřil jsem přesnost tachometru. Naprosto jsem byl mimo z výsledku. Při nižších rychlostech tak do 140 km byla odchylka max 5% a od 150 nahoru šel tachometr naprosto přesně. Jinými slovy, když jsem udržoval rychlost na 200 podle tacho, navigace psala přesně 200 !!! Nevidět to, nevěřím. Mám novou přístrojovku RS a ta původní určitě ukazovala blbě. Aspon když jsem to srovnával podle těch světelných radarů ve městech. Tahle je přesná jak Omegy. Pokud tohle nebo podobný téma někde v sekci OII už je, tak to prosím přesunte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speeder Vloženo 4. Duben 2007 Sdílet Vloženo 4. Duben 2007 to máš teda dobré, mne to teda dosť klame. Zistil som že presnejšie ukazuje na zimných pneu ako na letných Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 5. Duben 2007 Sdílet Vloženo 5. Duben 2007 me ukazuje na letních konstatně +5km/h podle GPS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 5. Duben 2007 Sdílet Vloženo 5. Duben 2007 Pri 60-ke je skutočná rýchlosť 56. Pri 100-vke 95 a pri 150-ke je to 142. Ale mení sa to pneumatiky od pneumatík a určite sa to časom zmení. Pritom keď som meral nové Audi A4 a aj nový Passat (ten aktuálny), tak odchýlka bola temer v celom spektre -1 km/h. Takže dá sa to aj presne, ak sa chce. Napríklad BMWčka majú v celom rozsahu -3 km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 5. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 5. Duben 2007 Pri 60-ke je skutočná rýchlosť 56. Pri 100-vke 95 a pri 150-ke je to 142. Ale mení sa to pneumatiky od pneumatík a určite sa to časom zmení. Pritom keď som meral nové Audi A4 a aj nový Passat (ten aktuálny), tak odchýlka bola temer v celom spektre -1 km/h. Takže dá sa to aj presne, ak sa chce. Napríklad BMWča majú v celom rozsahu -3 km/h. tak já mám navíc funglovky kola, takže je to ted asi přesnější. Ale stejně si myslím, že ke změně k lepšímu došlo po výměně přístrojů za RS. Krom toho přece je na maxidotu i korekce rychlosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 5. Duben 2007 Sdílet Vloženo 5. Duben 2007 dobře, ale ta korekce v maxidotu ovlivní i ukazování ručičky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 5. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 5. Duben 2007 (editace) koriguje odchylku tachometru +10 km nebo -10 km Editováno: 6. Duben 2007, autor: jirkaK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 5. Duben 2007 Sdílet Vloženo 5. Duben 2007 asi sem tatar, takze i rucicku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Brumla Vloženo 5. Duben 2007 Sdílet Vloženo 5. Duben 2007 me ukazuje na letních konstatně +5km/h podle GPS Mám tu samou zkušenost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 6. Duben 2007 Sdílet Vloženo 6. Duben 2007 by me zajimalo jak se da na Maxi-Dotu nastavit presnost tachomeru, jako ta odhylka? Tuto featuru neznam... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 6. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 6. Duben 2007 asi sem tatar, takze i rucicku? chcěš-li, ručičku i nožičku ale vážně, na maxidotu je přeci fce, která umožnuje přenastavit rychloměr tak, aby ukazoval bud o 10 km víc nebo naopak o 10 km méně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochaine Vloženo 6. Duben 2007 Sdílet Vloženo 6. Duben 2007 Včera jsem jel po dálnici 160 a navigace ukazovala 155. Také jsem byl překvapen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 6. Duben 2007 Sdílet Vloženo 6. Duben 2007 by me zajimalo jak se da na Maxi-Dotu nastavit presnost tachomeru, jako ta odhylka? Tuto featuru neznam... A jak se ta funkce jmenuje? A kde v menu se nachazi, pac ja tam hledal a nic takove tam nemam... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 6. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 6. Duben 2007 by me zajimalo jak se da na Maxi-Dotu nastavit presnost tachomeru, jako ta odhylka? Tuto featuru neznam... A jak se ta funkce jmenuje? A kde v menu se nachazi, pac ja tam hledal a nic takove tam nemam... Myslím, že "zimní kola" nebo tak nějak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 7. Duben 2007 Sdílet Vloženo 7. Duben 2007 by me zajimalo jak se da na Maxi-Dotu nastavit presnost tachomeru, jako ta odhylka? Tuto featuru neznam... A jak se ta funkce jmenuje? A kde v menu se nachazi, pac ja tam hledal a nic takove tam nemam... Myslím, že "zimní kola" nebo tak nějak Ji fce zimní kola tam je, ale tou se nenastavuje odchylka tachometru ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 7. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Duben 2007 by me zajimalo jak se da na Maxi-Dotu nastavit presnost tachomeru, jako ta odhylka? Tuto featuru neznam... A jak se ta funkce jmenuje? A kde v menu se nachazi, pac ja tam hledal a nic takove tam nemam... Myslím, že "zimní kola" nebo tak nějak Ji fce zimní kola tam je, ale tou se nenastavuje odchylka tachometru ne? no v podstatě ano. Jen jsou k tomu pouze ty dvě možnosti : 10 km dopředu a 10 km dozadu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 10. Duben 2007 Sdílet Vloženo 10. Duben 2007 Hmm tak to budu muset vyzkoušet. Jěště jsem to za ty dva roky co ji mám tak nevyzkoušel :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MR-O2 Vloženo 26. Duben 2007 Sdílet Vloženo 26. Duben 2007 To je pěkná blbost... Ta funkce jen upozorňuje na to, že máte zimní gumy při nastavené rychlosti. A tato rychlost se nastavuje právě +/- 10kmh. Obdobně jako funkce signalizace překročení nastavené rychlosti. Odchylka tacho je záměrná a je cca +5%, resp. dnes spíš konstatní +5kmh. Proč by tam taková funkce byla, když máš předepsaný rozměr pneu a zimní i letní mají dnes velmi podobný profil, resp. celkový průměr pneu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 29. Duben 2007 Sdílet Vloženo 29. Duben 2007 profil asi ne, spis ten prumer pneu, zimaky jsem kdysi mel profil 65 a letnaky ted 40 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tcheco Vloženo 1. Květen 2007 Sdílet Vloženo 1. Květen 2007 Ja mam odchylku az 8km/h, podle GPS. Kdyz mam na tacho 130 tak na navigaci mam 122-123. Je ale porad lepsi kdyz tacho ukazuje min nez naopak. To bych se tady nedoplatil a body uz bych asi nemel zadny. Mame tady autom. radary na kazdem rohu!!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 1. Květen 2007 Sdílet Vloženo 1. Květen 2007 odkud jsi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tcheco Vloženo 3. Květen 2007 Sdílet Vloženo 3. Květen 2007 odkud jsi? Uz jsem to tu psal. Francie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 zajímalo mě to v souvislosti s těma radarama Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tcheco Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 zajímalo mě to v souvislosti s těma radarama S Ceskou poznavackou tady zatim neryskujes nic, ale jak dlouho...... Jinak se tady pomalu nevyplati mit nadupany auto, kdyz na dalnici nemuzes vic jak 135. A za 40 navic mas po papirech a bude to jeste horsi!!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 5. Květen 2007 Sdílet Vloženo 5. Květen 2007 slyšel jsem neco o chystani systemu propojení s hranicnima prechodama. udelas pruser s rychlosti, odeslou to na hranice a az pojedes domu, tak te zkasírujou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.