Přejít na obsah

Loučení s autem

Pepe DeLuxe

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny známe, ale i neznáme. Bohužel Vám musím oznámit, že na srazy už moji fabii nedorazím. Byl jsem donucen okolnostmi auto dát do bazaru a porozhlédnout se po něčem vetším.

( pro ty co neznají moje auto info zde: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=24208 )

Nemusíte se bát, že by se prodej nějak projevil na mých aktivitách. Stále když to pujde se budu angažovat a pomádat Fabia Clubu jak bude možné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Oznamujem, že aj ja som sa dnes rozlúčil so svojim kombíkom. Odišiel do AAA a išiel pod cenu.

Bolo to ťažké lúčenie pre mňa i pre manželku.

O týždeň by so už mal jazdiť na slovenskom aute Kia Cee`d.

Značku Škoda háji už len brat s Octavia I.

Editováno: , autor: MP1
Odkaz ke komentáři

Fíha, nejak sa to tu prudko mení :unsure: Je to ale prirodzený vývoj, staré autá sa menia za nové a málokto dnes vymení starú Fabiu za novú... C'est la vie!

MP1, ak môžeš napísať, tak za koľko si ju nakoniec strelil? A mohol by si potom napísať trochu viac o tom Ceedovi? Výbava, motorizácia, dojmy... A ak nájdeš nejaké dobré fórum o Kiách, tak sem potom šupni info. Tak nejak o cca 2 roky u nás bude znova aktuálna výmena auta (Fabia pôjde z domu), a medzi potenciálnych kandidátov patrí ďaľší Focus alebo Ceed. U škodovky sme sa doma bohužiaľ zhodli, že nie je z čoho vyberať :feve:

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny známe, ale i neznáme. Bohužel Vám musím oznámit, že na srazy už moji fabii nedorazím. Byl jsem donucen okolnostmi auto dát do bazaru a porozhlédnout se po něčem vetším.

( pro ty co neznají moje auto info zde: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=24208 )

Nemusíte se bát, že by se prodej nějak projevil na mých aktivitách. Stále když to pujde se budu angažovat a pomádat Fabia Clubu jak bude možné.

mám takový dojem, že to autíčko jsem potkával i u nás v Lbc, ne ?

Odkaz ke komentáři

jojo to můžu potvrdit taky, v Liberci sem ho také párkrát potkal....a vždy sem ho okukoval

Tedy to koukám kolik je tady lidí z Lbc... :palec2:

Je to zajímavý, většinou člověk pozná auto, ale kdo ho řídí moc ne....

to já zase malokdy někoho potkám, a to jezdim všude možně :kuk:

Odkaz ke komentáři

Fabia šla do AAA. Do telefónu sľubovali 200 - 205 tisíc. Nakonie šlac za 190 tisíc. A mal som celkom slušnú výbavu ( až na motor). A na tacho 41500 km.

Cee´d bude dúfam v piatok. Bude to benzín 1.6 90kW stredná výbava + ESP + 4-stupňová automatická prevodovka.

Ja som chcel novú Fabiu 1.6 Tiptronic, ale manželke sa z nej dvíhal žalúdok - no nedokázala sa pozerať na exterier, nič ňou nepohlo.

A nakoniec záruka. Na Cee´d dávajú 7 rokov záruku na pohonné ústrojenstvo. Plánujem ju využiť celú, nakoľko určite nespravím 150000 km.

Fíha, nejak sa to tu prudko mení :unsure: Je to ale prirodzený vývoj, staré autá sa menia za nové a málokto dnes vymení starú Fabiu za novú... C'est la vie!

MP1, ak môžeš napísať, tak za koľko si ju nakoniec strelil? A mohol by si potom napísať trochu viac o tom Ceedovi? Výbava, motorizácia, dojmy... A ak nájdeš nejaké dobré fórum o Kiách, tak sem potom šupni info. Tak nejak o cca 2 roky u nás bude znova aktuálna výmena auta (Fabia pôjde z domu), a medzi potenciálnych kandidátov patrí ďaľší Focus alebo Ceed. U škodovky sme sa doma bohužiaľ zhodli, že nie je z čoho vyberať :feve:

Odkaz ke komentáři

No myslim, že manželka by zasloužila puget :) Cee´d je moc hezký autí za krásný prachy, jen jsem zvědavej na tu 4st automatiku - pak se poděl o pocity :)

Fabia šla do AAA. Do telefónu sľubovali 200 - 205 tisíc. Nakonie šlac za 190 tisíc. A mal som celkom slušnú výbavu ( až na motor). A na tacho 41500 km.

Cee´d bude dúfam v piatok. Bude to benzín 1.6 90kW stredná výbava + ESP + 4-stupňová automatická prevodovka.

Ja som chcel novú Fabiu 1.6 Tiptronic, ale manželke sa z nej dvíhal žalúdok - no nedokázala sa pozerať na exterier, nič ňou nepohlo.

A nakoniec záruka. Na Cee´d dávajú 7 rokov záruku na pohonné ústrojenstvo. Plánujem ju využiť celú, nakoľko určite nespravím 150000 km.

Odkaz ke komentáři

no jako konkurent Fabie bych to neviděl, spíš konkurence OII

skor by som to videl ako pokracovatela a konkurenta pre octaviu I (mimo kufor samozrejme) podla mna OII ma kvalitnejsi interiuer nez cednik

MP1 fakt by ma zaujimali potom tvoje dojmy z prechodu z f combi na ceeda ... ja som tiez povodne zvazoval prechod z F combi do Ceeda, FII alebo rooma ..

nakoniec mam rooma ... ale Cedniky sa mi fakt pacia .... kazdopadne variabilita a velkost zadku rooma to vyhrala

Editováno: , autor: LUKY-007
Odkaz ke komentáři

u nas tiez coskoro v rodine vystrieda ceed staru fabiu sedan 1,9tdi.. ta 7rocna zaruka je bezkonkurencie a za cenu 500000sk 110konovy dizel s klimou nezozenies..

ja zatial ostavam verny svojej starsej okte ale akonahle sa zacne kazit tak idem do ceed..

interier je podla mna kvalitnejsi nez v OII hlavne podvozok sedi na ceste ako pribity a ani pri 180tke sa na nasich dialniciach nerozhupe nebezpecne proste po dlhej dobe vydarene auto..

Odkaz ke komentáři

No myslim, že manželka by zasloužila puget :) Cee´d je moc hezký autí za krásný prachy, jen jsem zvědavej na tu 4st automatiku - pak se poděl o pocity :)

Otec si pořídil Cee´da 1,6 EX s automatickou převodovkou. Už jsem s tím pár kilometrů najel a když to mohu srovnat s Fábií 1,4 16V v automatu, kterou má máma, tak je samozřejmě živější, ale to je dané motorem. A taky mi více vyhovuje že když chci změnit z D na 3, tak nemusíš mačkat tlačítko a soustředit se, abych páku posunul jen o jeden stupeň. Kdyby ta převodovka měla 5 stupňů, bylo by to ještě lepší, ale otcovi na to jeho klidné ježdění to stačí. Jinak změna převodů pod plynem a při podřazování mi přijde plynulejší. A abych se prásknul, tak když to vyjde, tak v říjnu moje sluníčko půjde do světa a na 90% koupím taky Cee´d 1,6 EX Sportwagon. Rodina roste a potřebuji větší auto, Fábie a Roomster vyjdou na stejné peníze ale jsou o třídu menší auto s horší výbavou. A o pětileté záruce ani nemluvím. Jinak mi bude líto odejít od Škodovky.

Editováno: , autor: snike
Odkaz ke komentáři

no jako konkurent Fabie bych to neviděl, spíš konkurence OII
...skor by som to videl ako pokracovatela a konkurenta pre octaviu I (mimo kufor samozrejme) podla mna OII ma kvalitnejsi interiuer nez cednik...

To se nezlob, ale něco, co má rozvor o 20cm delší než OI se s ní nemůže rovnat, to bylo a stále i u OII je jenom přáním marketingu, aby se srovnávalo s autama, co mají vnitřní prostor o dimenzi větší.

Interiér OII bych srovnal s Cee´dem taky bez váhání. Zdánlivě kvalitativní rozdíl bych spíš označil jako odlišnej úhel náhledu na definici kvality materiálů, jejich rozmístění a stejně tak určení míry komfortu - oni asiati prostě nemusí dávat všude měkčeniny apod...a stejně to funguje - určitě ani ve Fabuli nesaháš furt na přístrojovku aby sis užil ten pocit z měkčenýho plastu nahoře, stejně tak si radši nevšímáš moc spodní půlky, kde je klasika "šutrplastik". Na tohle oni hrajou a podle mě na tom není nic špatnýho, pokud to a i zbytek auta funguje jak má ;)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...