S0T0 Vloženo 8. Květen 2007 Sdílet Vloženo 8. Květen 2007 Zdravím,máte s touto upravou nekdo zkusenosti?dival jsem se na stranky Cimbu a nevypada to spatne.Ten rust vykonu me ani netrapi,jde mi spise o rust kroutaku...Popripade nevite o nekom z okoli Ostravy - Těšín apod. kdo by to delal? Do M.B. cestu zrovna nemam jinak kdo by nevedel tak myslim totu: http://www.cimbu.cz/index_cz.php?page=3&chip=7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TDIfun Vloženo 8. Květen 2007 Sdílet Vloženo 8. Květen 2007 Zdravím,máte s touto upravou nekdo zkusenosti?dival jsem se na stranky Cimbu a nevypada to spatne.Ten rust vykonu me ani netrapi,jde mi spise o rust kroutaku...Popripade nevite o nekom z okoli Ostravy - Těšín apod. kdo by to delal? Do M.B. cestu zrovna nemam jinak kdo by nevedel tak myslim totu: http://www.cimbu.cz/index_cz.php?page=3&chip=7 Zdar nikdy jsem tohle nedelal, zabyvam se jen diesly ale nasel jsem ve sve databazy tohle, jsme z Ceskeho Tesina.A pokud mas zajem tak se muzem na to mrknout co s tim pujde udelat. Pokud jsi teda schopny zjistit typ rid.jednotky a bude sedet tak to muzem zkusit udelat nejjak . Felícia 1.6/55kW 032 906 030 AG FY6G1M38 Obvod: AM27C010 ( DIL32/PLCC32 ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
S0T0 Vloženo 10. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 10. Květen 2007 Nemate nekdo graf vykonu a kroutaku pro tento motor?sem hledal na 2strankach a na kazdych neco jineho,na jedne max vykonu v 3750 a na druhe v 5000t. ot.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tesna Vloženo 11. Květen 2007 Sdílet Vloženo 11. Květen 2007 Rozhodně bych věřil tomu, kde udávají 5000. 3750 je nesmysl, leda že by to předělali na naftu Měl jsem tenhle motor a sloužil k maximální spokojenosti. Pokud bys to finančně zvládl, tak tam dej i ostrou vačku, protože ta pak přidá možná 2x tolik co samotná úprava ŘJ a motor jede ochotně až k 6000ot. jede to pak jak drak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 11. Květen 2007 Sdílet Vloženo 11. Květen 2007 Oficialni technicka data znela nasledovne: Felicia 1.6 MPi Max. výkon: 55kW/4500 ot. Max. toč. moment: 135N.m./3500 ot. Prave tyhle parametry zpusobily, ze motor od cca 4500 ot./min ztraci dech, resp. zacina byt nevyrazny. Proto je vhodne upravu RJ doplnit vymenou vacky, jak bylo zmineno vyse. Jinak charakteristiku je mozne si prohlednout treba na www.cimbu.cz, presneji zde: Graf 1.6 MPi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
S0T0 Vloženo 11. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Květen 2007 s tou vackou mate recht,moc nad 5tis se ji nechce o rychlost mi ani tak nejde na to mam druhe auto,tohle zatim pouzivam jako diesel,povaluje se vetsinou mezi 2-3tis ot. a tahne slusne,co sem zkousel tak takova 1.9TDI 66kw ma s timto motorem znacne problemy... jinak diky za rady a stejne prvni co bude,tak se auti ubere na hmotnosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 11. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 Zdravím,máte s touto upravou nekdo zkusenosti?dival jsem se na stranky Cimbu a nevypada to spatne.Ten rust vykonu me ani netrapi,jde mi spise o rust kroutaku...Popripade nevite o nekom z okoli Ostravy - Těšín apod. kdo by to delal? Do M.B. cestu zrovna nemam jinak kdo by nevedel tak myslim totu: http://www.cimbu.cz/index_cz.php?page=3&chip=7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 11. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2007 Zdravím,máte s touto upravou nekdo zkusenosti?dival jsem se na stranky Cimbu a nevypada to spatne.Ten rust vykonu me ani netrapi,jde mi spise o rust kroutaku...Popripade nevite o nekom z okoli Ostravy - Těšín apod. kdo by to delal? Do M.B. cestu zrovna nemam jinak kdo by nevedel tak myslim totu: http://www.cimbu.cz/index_cz.php?page=3&chip=7 Od Cimbu mám F1.6 upravenou již 9 let a jsem naprosto spokojený.Dělají to na počkání výměnným způsobem ŘJ.Aktuální cena viz www.cimbu.cz, V praxi se zvýšily volnoběžné otáčky z 660 na 890 ot/min, což zklidňuje běh motoru a dovoluje rozjezd a pomálé manévry bez přidání plynu.Kroutící moment se opravdu zvýšil,Felda velmi dobře běhá i do kopců.Maximální rychlost je nyní 195 km ( tachometrových) na pneumatikách 175/65 R14.Nevýhody: jen málo řidičů si na dálnici uvědomí, že jej dohání Felda ryclostí přes 180 km/hod a pak se leknou-někdy je to i dost nebezpečné, podvozek a hlavně brzdy na to nejsou stavěné musí se hodně předvídat dopředu kdy ubrat plyn.Více nežli rychlosti si cením kroutícího momentu, který umožňuje svižný nájezd na dálnici i jízdu do kopce.Motor se dá dále ještě vylepšit ostrou vačkou a laděným výfukem ale v praxi to nemá smysl vzhledem k možnostem podvozku a brzd, opravdu se vyplatí jen Chip-tuning.Cimbu nabízí i snížení hlavy a zvýšení komprese ale pro tento motor je to nevhodné z důvodu větších vůlí v ojničních okách, kde pak hrozí prasknutí ojničního oka a zadření motoru.Mám ještě leštěné kanály výfukového paroží ale zda-li to má smysl to nevím.Úprava opravdu zlepší běh motoru bez navýšení spotřeby-samozřejmě ve 180 to na dálnici baští přes 12 litrů ale normálně je moje spotřeba od 6,2 do 7,1 l/100km.Na podvozku jsem dělal jedinou úpravu a to přidal jsem zkrutný stabilizátor na zadní nápravu-mám kombíka a ty vzadu stabilizátor nemají-trochu to pomohlo zklidnit záď a úprava je velmi levná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chosé_ Vloženo 11. Březen 2009 Sdílet Vloženo 11. Březen 2009 Zdravim, kamoš mi nabízí ochcávku 1.6MPi 55kw z roku 1997 za 50tis. Za tu cenu jsem si říkal, že by asi nebylo špatny do toho jit a to i z toho duvodu, že u axi dam za pojisteni bez bonusu 4600,-kč. Potom bych teda chtěl určitě nějak zvýšit výkon. Díval jsem se na stránky cimbu a nechal bych namontovat chip. Chtěl bych samozdřejmě i tu vačku ale zda se mi to byt dost lovů. Nešla by ta původní jen naostrit? Ještě jedna věc kterou bych chtěl udělat tak je výměna palubovky za tu novější i s tapecem dvěří. Je tu něco co na co byste mohli přispět vlastní zkušeností? Škodovku budu mit poprve, takze nic moc o ni nevim, spis o francouzech... dikec :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ale B Vloženo 12. Březen 2009 Sdílet Vloženo 12. Březen 2009 Zdravim, kamoš mi nabízí ochcávku 1.6MPi 55kw z roku 1997 za 50tis. Za tu cenu jsem si říkal, že by asi nebylo špatny do toho jit a to i z toho duvodu, že u axi dam za pojisteni bez bonusu 4600,-kč. Potom bych teda chtěl určitě nějak zvýšit výkon. Díval jsem se na stránky cimbu a nechal bych namontovat chip. Chtěl bych samozdřejmě i tu vačku ale zda se mi to byt dost lovů. Nešla by ta původní jen naostrit? Ještě jedna věc kterou bych chtěl udělat tak je výměna palubovky za tu novější i s tapecem dvěří. Je tu něco co na co byste mohli přispět vlastní zkušeností? Škodovku budu mit poprve, takze nic moc o ni nevim, spis o francouzech... dikec :-) vačku ti udělají různí borci v brusírnách co se zabívají motorama atd. Třeba taková Brusírna Pavlíček Bosonohy u Brna. Tam jsem si nechal dělat vačku na fávo 280/280, cena 1400,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MajklM3 Vloženo 19. Květen 2009 Sdílet Vloženo 19. Květen 2009 Čus díval jsem se na to Cimbu a ostatní chiptuningy a nic moc teda. Mě osobně se nejvíce zamlouvá chip od bitpoweru tento chip na feldu 1,6 není totiž tak vyhoněný otáčkama jako u ostatních firem ty hodnoty mluví za vše a slyším na ně samou chválu. Přesvědčte se sami http://www.bitpower.cz/index.php?module=tabulky Výkon: 75 Hp / 4500 rpm Točivý moment: 135 Nm / 3500 rpm Hodnoty bitpower : Výkon: 82 Hp / 4590 rpm Točivý moment: 149 Nm / 3450 rpm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gerrik Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 Koncem dubna jsme měli na feliciaklub.cz akci čipování Cimbu za cenu 2000,- ks. A p.Janda jezdí občas i do Brna, takže se zkus zeptat přímo jeho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ale B Vloženo 24. Květen 2009 Sdílet Vloženo 24. Květen 2009 mmm, to říkáš brzo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.