Jarys Vloženo 23. Březen 2016 Sdílet Vloženo 23. Březen 2016 Jo jo, už se nemůžeme letní sezóny dočkat. :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
celeston Vloženo 24. Březen 2016 Sdílet Vloženo 24. Březen 2016 Zdravím. Nemáte někdo zkušenost nebo nevíte které pneu je nejlepší na 17 disky? Myslím pohodlnost . Chci tam klasicke 225.45.17 Třeba prý Brigstone jsou hodně tvrdé. Nevíte jaké na pohodlí nejlepší? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
celeston Vloženo 24. Březen 2016 Sdílet Vloženo 24. Březen 2016 Ještě jeden dotaz.Procital jsem fóru . Taky mám na zimu 15 a na léto jsem ted koupil 17.Je tedy geometrie po výměně nezbytne nutna? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 24. Březen 2016 Sdílet Vloženo 24. Březen 2016 Celeston, přečti si celé vlákno. Myslím si, že tvrdost pneumatiky záleží na tlaku v pneumatikách, ale možná se pletu. A ohledně přechodu 15 na 17, já těch 5 stovek každý rok dávám, protože mi to přijde rozumnější, než pak kupovat nové gumy kvůli tomu, že se mi špatně sjely. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 24. Březen 2016 Sdílet Vloženo 24. Březen 2016 S tou geomerií to není až tak žhavé. Stačí nechat udělat geo na 17" kola. Po přezutí na 15" se pak nic neděje. Ty se sjíždějí v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 25. Březen 2016 Sdílet Vloženo 25. Březen 2016 Myslel jsem to tak, geometrii dělám při přezutí na 17". Při přezutí na 15" geometrii nedělám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 25. Březen 2016 Sdílet Vloženo 25. Březen 2016 JJ přesně tak. To je příkladné. Se pozná kdo má svého Mazlika rád. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 25. Březen 2016 Sdílet Vloženo 25. Březen 2016 Jednoduchá matematika. Geometrie stojí 500 Kč. Kolik stojí 1 špatně sjetá pneumatika ) To jen kdyby někdo váhal.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
celeston Vloženo 31. Březen 2016 Sdílet Vloženo 31. Březen 2016 Ok. Nemá někdo zkušenost s pneu Riken? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
celeston Vloženo 6. Duben 2016 Sdílet Vloženo 6. Duben 2016 Zdravím říká Vám něco pneu GT Radial SportActive 225/45R17 ? Nebo nemá někdo zkušenost? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Celeston - říká Vám něco nešetřit na gumách? Proč si lidi pořizují "velká kola" a pak šetří na gumách? Stačí se podívat na Golfy, na mladý tunery.... na bazošu koupí obouchaný 17", 18", 19" a pak hledají gumu za litr.... Vždyť to je to nejdůležitější na autě ne?.... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Přesněěěěěěěěěě. Pod to se klidně podepíšu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
celeston Vloženo 23. Duben 2016 Sdílet Vloženo 23. Duben 2016 Já si myslím ,že to tak žhavé nebude ve finále. Samozřemě pokud uplně nekoupíš ty nejlevenjsi pneu. Ale pak ty rozdíly jestli si koupis Michellin za 3000 nebo levnejsi jinou znacku už moc nepoznas. Pokus nejezdíš zavody nebo pilu. Stačí zlatá střední cesta. Noa na ty eneregtický štítky? Tam si každý muže napsat co chce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 23. Duben 2016 Sdílet Vloženo 23. Duben 2016 Kvalitu gumy poznáš v kritických situacích jako v zatáčce při dešti, kritickém brzdění, nebo při vyhýbacím manévru. Pak teprve lidé pochopí, proč si připlatit za kvalitní pneu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 23. Duben 2016 Sdílet Vloženo 23. Duben 2016 Jak píše Sniper, kvalitu gumy poznáš až v situaci, kdy je pozdě. A chceš se do takové situace dostat?Ta guma Celeston stojí na netu 1 400 Kč a je uživatelsky neznámá (kdyby byla, tak ti někdo napíše zkušenosti) a ani na internetu toho moc nenajdeš. Ty Hankooky Ti tady doporučím já, doporučí Sniper a na internetu najdeš řadu dalších spokojených řidičů. Jedna guma stojí o 450 Kč (cca.) víc, než ta tvoje neznámá. Na 4 gumách to je rozdíl 5 600 Kč vs 7 400 Kč. Rozdíl tedy 1 800 Kč. Takže tvoje úspora bude 1 800 Kč, ale nevíš, jestli tě ta guma podrží až budeš potřebovat, jestli je vůbec kvalitně udělaná, zda není časem hlučná, ani kolik vydrží.... Pokud chceš šetřit na gumách, prodej ty 17" liťáky, sežeň si 15" plechy, poklice a gumu budeš mít za 9 stovek.... Ono nejde jenom o tebe, na silnici jezdí více aut... 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JasonB29 Vloženo 27. Duben 2016 Sdílet Vloženo 27. Duben 2016 Zdravím chtěl bych se jen zeptat někdy příští rok si chci pořídit kola na léto rozměrově to jsou 8Jx17 ET45 tak si říkám jestli budou v pohodě jestli nebudou někde drhnout při vytočení kol atd?A koukal jsem v techničáku mam jen 7Jx17 ET54 což mi příjde že by ty kola byly zbytečně moc zalezlé uvnitř kdybych nějaké takové sehnal.A kdybych pořídil kola v prvním případě s rozměrem 8Jx17 ET45 asi bych je musel napsat do techničáku co?Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 27. Duben 2016 Sdílet Vloženo 27. Duben 2016 Jak píše Sniper, kvalitu gumy poznáš až v situaci, kdy je pozdě. A chceš se do takové situace dostat? Ta guma Celeston stojí na netu 1 400 Kč a je uživatelsky neznámá (kdyby byla, tak ti někdo napíše zkušenosti) a ani na internetu toho moc nenajdeš. Ty Hankooky Ti tady doporučím já, doporučí Sniper a na internetu najdeš řadu dalších spokojených řidičů. Jedna guma stojí o 450 Kč (cca.) víc, než ta tvoje neznámá. Na 4 gumách to je rozdíl 5 600 Kč vs 7 400 Kč. Rozdíl tedy 1 800 Kč. Takže tvoje úspora bude 1 800 Kč, ale nevíš, jestli tě ta guma podrží až budeš potřebovat, jestli je vůbec kvalitně udělaná, zda není časem hlučná, ani kolik vydrží.... Pokud chceš šetřit na gumách, prodej ty 17" liťáky, sežeň si 15" plechy, poklice a gumu budeš mít za 9 stovek.... Ono nejde jenom o tebe, na silnici jezdí více aut... taky jsem zastance kvalitnich gum,ale co pises neni az tak moc pravda,normalni clovek co jezdi podle predpisu pozna prd,jenomto jestli huci a kolik vydrzi,limity si sama guma rekne a podle toho se jezdi bezna praxe,a i ty no name gumy musi neco splnovat takze asi tak,nejaky hankook byl taky pred par lety noname Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 27. Duben 2016 Sdílet Vloženo 27. Duben 2016 Zdravím. Nemáte někdo zkušenost nebo nevíte které pneu je nejlepší na 17 disky? Myslím pohodlnost . Chci tam klasicke 225.45.17 Třeba prý Brigstone jsou hodně tvrdé. Nevíte jaké na pohodlí nejlepší? Díky. ja mam ted dunlop a sou dost tvrde,tlak bych mel mit na 2,1 a taky mam ale chtelo by to tak 1,8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 27. Duben 2016 Sdílet Vloženo 27. Duben 2016 Zrovna minulý týden jsem se bavil se servisákem, ke kterýmu přijel borec s letníma číňanama a po týdnu strašný vibrace do volantu, tak mu to znova vyvážili a po týdnu znova. To auto nemělo ani tunu a motor říkal snad 1.3. Najeto pár km... takže to není jenom o super jízdě. Ta guma prostě byla sračka a nevydržela vůbec nic. Jinak v době, kdy byl Hankook no name jsem ty pneu nekupoval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
celeston Vloženo 3. Květen 2016 Sdílet Vloženo 3. Květen 2016 Tak nakonec jsme koupil tyto http://www.gtradialcz.cz/novinky/produktove-novinky/sportactive . Je to čína (nebo Thaiwan či co) :-D Tak uvidíme . Mám je na autě zatím cca měsíc a zatím žadný vibrace a to jsme jel za sucha i za mokra po dálnici (rychleji) a klasika město. Jsou pohodlné. Možná ais budou o něco hlučenější než prémiovka,ale to nemám srovnání. Tak uvidím po sezoně.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 4. Květen 2016 Sdílet Vloženo 4. Květen 2016 Jak se chová pohodlná pneumatika? Jinak vlastnosti a kvalitu poznáš až ji sjedeš a budeš moc říct, že za těch 30 tisíc km nebyl jediný problém, ne po tisíci kilometrech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
celeston Vloženo 4. Květen 2016 Sdílet Vloženo 4. Květen 2016 No předtím jsem měl letní 16-ky Continental. Po výměně za 17 mi to nepřijde nijak moc jiné. A vím že jsou i tvrdší pneu (Pirelli,Bridgstone) Tyhle by měly být mekčí,takže komfortnější jízda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 4. Květen 2016 Sdílet Vloženo 4. Květen 2016 Mám najezděno na mnoha pneumatikách, ale tvrdit to co ty bych nikdy nemohl. Dle mého soudu nemáš šanci poznat pneu měkčí či tvrdší dle tvého pocitového vjemu "komfortnější". Lze to poznat, že jsou měkčí - lepivější - přilnavější nebo na kilometrovém nájezdu. Ale nikoliv na pocitovém jízdním vjemu. Tedy za předpokladu, že nejsi profesionální závodník. Pokud nejsi tak to bude spíš placebo a nebo rozdílné nahuštění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
celeston Vloženo 5. Květen 2016 Sdílet Vloženo 5. Květen 2016 (editace) No je možné že je to placebo :-D Ale jak říkám. Já se toho bál,jak moc to bude tvrdé,tak možná jsem byl připraven na horší jízdní vlastnosti o proti těm 16 placů,ale v poho. Hustení mám méně to je fakt předek jsem dal na 2 a zadek na 1.9 ,nejezdím často naloženej. Editováno: 5. Květen 2016, autor: celeston Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 5. Květen 2016 Sdílet Vloženo 5. Květen 2016 Tak to se nedivím, že je to pohodlné, když to máš podhuštěné. Co máš za motorizaci?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.