S0T0 Vloženo 6. Květen 2016 Sdílet Vloženo 6. Květen 2016 komfort poznáš i jako neprofi jezdec, mezi některými pneu jsou značné rozdíly v tuhosti/měkkosti bočnic ;-) ale jak jsi psal, spíše to bude tím huštěním... jinak dotaz mimo, nemáte někdo na autě bridgestony potenza RE002? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 6. Květen 2016 Sdílet Vloženo 6. Květen 2016 Samozřejmě pokud někdo použije XL pneumatiku, tak je jasné, že tvrdší bude a dokonce to pozná i neprofi jezdec. To máš pravdu. Ale v tu chvíly mícháme jablka s hruškami. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
S0T0 Vloženo 6. Květen 2016 Sdílet Vloženo 6. Květen 2016 XL jsem neměl namysli, ale třeba dunlop sp max RT vs michelinky energy... stejná auta stejně foukané pneu a rozdíl byl znatelný, myslím, že někde ty dunlop přímo doporučovali na uskákané první rapidy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 6. Květen 2016 Sdílet Vloženo 6. Květen 2016 To taky není zrovna fér srovnání. Sportovní pneu VS ekonomy pneu. Nemyslíš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
S0T0 Vloženo 7. Květen 2016 Sdílet Vloženo 7. Květen 2016 Jj uznávám, ale víš jak, xx % lidí přijde do servisu jak pro rohlíky do krámu, popisky úplně stejné ( rozměry, indexy, EU sra...tedy vlastně štítky...) a vono se to pak chová podstatně jinak do té míry že si toho všimne i on , sniper, ty jezdíš ty hankooky že? jaký mají uváděný TW? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 7. Květen 2016 Sdílet Vloženo 7. Květen 2016 Na svém mazlikovi jezdím jen Hankooky a služebním Continentali SC5. Na štítky jsem se u pneu nikdy nekoukal. Domnívám se že v tomto případě to není vůbec relevantní. Abych se přiznal nevím co je TW? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtinek Vloženo 11. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2016 Zdravím, má tady někdo odzkoušené nějaké, cenově dostupné pneu 225/45 R17 na OII Combi, aby nehučely? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 11. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2016 (editace) 17" pneu na O2 díky horší izolaci prostě hučí. Jedny z pneu které hučí méně a mám je odzkoušené - Continental SportContact5 nebo levnější alternativa Hankook Ventus Prime2 K115. Editováno: 12. Červenec 2016, autor: Sniper_2003 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtinek Vloženo 13. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2016 Jo, že hučí to by bylo přijatelné. Mám na O2 Barum Bravuris 3 HM 225/45 R17 a to je katastrofa. V autě se nedá ani povidat. Stále řeším jestli by to nemohlo být vadou na autě, ale ve dvou servisech mi řekli, že jsou zubaté proto hučí a že u O2 je to normální. Ale tento zvuk vážně nemuže být normální.Je to od rychlosti 40km až do 160km popřád stejné. Zvažuji Continentalky, protože Škoda vždy dávala na svoje auta Continentálky. Ale nevím jestli nedám 2,5tis. za gumu a zase z toho budu nešťastný. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 14. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2016 Mám taky Hankook Ventus Prime 2 225/45/17 a hluk neregistruji. Když jsem měl Pirelli P7, tak se mi na nich udělala pila a taky hučely tak, že se vzadu nemohli ani bavit. Ty Hankooky stojí pár korun a fakt si nemůžu stěžovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtinek Vloženo 14. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2016 Mají ty Hankook Ventus Prime 2 225/45/17 ochranu ráfku FR? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 14. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2016 Většina větších pneu má ochranu ráfku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 14. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2016 Já mám konkrétně tyto, ochranu ráfku mají:http://www.expert-pneumatiky.cz/28759-hankook-ventus-prime-2-k115-xl-225-45-r17-94w-letni.htmlAle že by to byla 100% ochrana se říct nedá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 14. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2016 Kromě smrti není nic 100%. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtinek Vloženo 3. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2016 Tu ochranu ráfku řeším kvuli vzhledu. Je ta pilam na gumách normální? Hučí mi tak, že je to neůnosné. Vyměnil jsem přední za zadní a bylo to to samé. Nemůže to být něčím jiným? Geometrii mám v pořádku, tlumiče taky. Je nějaká aspoň malá jistota, že se mi to na těchto gumách Hankook Ventus Prime 2 225/45/17 nestane? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2016 A máš geometrii nastavenou na 17"? TPI_2024362 - geometrie zadní nápravy OII pro 17 pneu.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 3. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2016 Pulovité sjetí pneu je špatnou geometrií. Pokud neuděláš geometrii a dáš tam nové gumy, tak je zničíš stejně jako ty dosavadní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 4. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2016 Chlapci a to že se má dělat pro 16" jiná geometrie a pro 17" taky jiná je pravda? Komu to totiž řeknu, tak se mi směje, že je to kravina. Já to tedy nenechávám dělat a ani 16" ani 17" se mi nerovnoměrně nesjíždějí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 4. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2016 Nejde o nerovnoměrné sjetí, nýbrž i pilové sjetí. Což je veliký rozdíl. A ano na 17" kola pokud na nich auto nevyjede z linky, se dělá jiná geometrie. Podotýkám že se jedná o zadní nápravu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 4. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2016 No ale údajně se to po nasazení na 16" zase má přenastavit...což by u mě znamenalo každého půl roku dělat geometrii??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 4. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2016 Nu osobně mám geometrii nastaveno na 17" , přes léto 17" a v zimě 15" a nic neměním a vše v pořádku. Geo dělám každý rok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 4. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2016 Kde se dá ten předpis sehnat? Nejlépe v PDF abych to mohl vytisknout? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 5. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2016 Dával jsem ho sem. Bude někde v tomto vlákně. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 5. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2016 Geometrie zadní nápravy.pdf Tady je ten odkaz. Jinak má pravdu. Vlastní zkušenost..... 17" jsou prostě jiný... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 5. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2016 Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.