Přejít na obsah

Octavia II - Facelift


radek_m

Doporučené příspěvky

Dneska jsem byl u dealera a majitelka salonu si právě posteskla, že škodovka dělá odstávky výroby kvůli údajnýmu nedostatečnýmu odbytu a přitom zákazník musí na auto čekat pořád měsíc...a ono na tom možná něco bude...proč maj pořád tak "dlouhý" čekačky, když maj málo zakázek?? :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jako jasně, měsíc je v poho...ale jakožto obyčejný zákazník bych si dokázal představit i situaci (pokud teda mají málo zakázek a nemají převisy v objednávkách), kdy v pondělí objednám, ve středu se vyrobí a v pátek mám auto doma...prostě by mě zajímalo, proč jde do výroby auto vždycky až za X týdnů ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skaja: Preto sa na auto čaká, lebo Škoda tiež využíva systém Just-in-time a vždy sa objednávajú u dodávateľov konkrétne diely/komponenty na konkrétny čas. Keď zastaví výrobu Škoda, musia zastaviť aj subdodávatelia. V novembri ale nebol problém pri zadaní objednávky do výroby dočkať sa FII a R do 2-3 týždňov - objednávka bola záväzná hneď pri zadaní do systému a systém ďalej zaplánoval auto do výroby aj s konkrétnym poradím, takisto s konktérnym poradím sa zaplánovali požiadavky aj u dodávateľov.

reprom: Skús pootravovať predajcu, akonáhle je auto zaplánované do výroby, mal by predajca v systéme vidieť už aj jeho vin kód. Ten potom stačí zadať do môjho dekodéra a dozvieš sa, kde bude vyrobené.

OII sa aj ďalej vyrábajú v BA v rovnakom počte, ako doteraz. Ročný plán na tento rok bol 20tisíc áut, na budúci rok sa pôvodne rátalo so zvýšením na 40 až 60tisíc ks. Aktuálne info je také, že na rok 2009 sa ráta s počtom 20tisíc (čo sa samozrejme môže zmeniť smerom hore aj dole). V BA sa vyrábajú jedine Ambiente a Elegance s 1.9TDI určené pre SK, CZ, HU a PL trh, a aj to nie vo všetkých farbách.

OIIFL od tohto týždňa nie je problém stretnút na SK cestách, jazdia už bežné neoznačené vozy na značkách. Svoj názor som už písal, každý nech si ho spraví sám. Subjektívne ale vravím, že FL je škaredý, predné svetlá na tmavej farbe sú katastrofa, zadné svetlá zasa Forstinger tuning. Aktuálne predaje OII na SK sú na bode mrazu, dobiehajú staršie objednávky, nové objednávky sú z 93% firemné, vopred nakontrahované fleety. Predajcovia majú hlavu v smútku, na rok 2009 sa predpokladé redukcia počtu autorizovaných predajcov v rozpätí 5-10%.

Niekto sa pýtal na Scouty a RS. RS vyrobené od novembra 2008 majú nový volant, budíky, rádia a nové vonkajšie zrkadlá, Scouty to isté a ešte aj nové zadné svetlá - aspoň podľa toho, čo som mal možnosť vidieť naživo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jedine co se ted podle prodejce hybe jsou FII ve verzi socka, ktere nakupuji duchodci misto stodvacitek, kterych se zbavuji kvuli te opicarne co u nas zase soudruzi vymysleli. Vsichni strasi ze krize sem naplno prijde v prvni polovine pristiho roku, takze mi prijde celkem logicke, ze lidi neobjednavaji jak blazni OII FL kdyz nevedi jestli budou mit po novem roce co do huby ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já bych dolfa VI nezatracoval, kufr má normálně velký, spíš OII má maxi, který až tak člověk nevyužije, pokud se podáváte na ceny právě nového golfu, tak si myslím, že bude muset škodovka mírně upravit nejen ceny OII, ale dost razantně FII, přeci jen co by jste si vybrali za stejnou cenu FIIC s 1,6 v eleganci plus ESP a hlavové bagy nebo golfa VI s příplatkovými pakety, cena stejná pro obě auta,

mimochodem golfem VI jsem se svezl a to auto je o kus dál než OII

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...