MartinRS Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 (editace) Zdravim všechny dlouho jsem myslel jak to udělat a tak se podělím jak to dopadlo u mne...... neholduji přídavným modulům pro denní světla z důvodu toho že jsou nedokonalé a některé nekvalitní......ověřeno praxí,přehřívání relátek a podobně....... našel jsem na přepínači světel kontakt který je sepnutý v klidové poloze a na něm je spínamé +12V od světel přes klíček... ve funkci světel vás nic neomezí jen to že pří vypnutých světlech se automaticky zapnou mlhová světla při zapnutí klíčku pokud světla zapnete na parkovací nebo potkávací tak mlhová/denní se vypnou...... dokonce tato funkce je ve schematech popsána a je určena pro denni světla....... je to zcela bez nákladů a starostí......udělá se propojka na konektoru zapínání světel PIN 8 šedo/žlutá se propojí s neobsazeným PINEM 6 Je to jednoduché a nemusí se nic rozebrat jen známou metodou vysunout přepínač světel použít jeden ISO pin a 5cm vodiče..... Editováno: 21. Červen 2007, autor: MartinRS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FOX Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 Zdravim všechny dlouho jsem myslel jak to udělat a tak se podělím jak to dopadlo u mne......neholduji přídavným modulům pro denní světla z důvodu toho že jsou nedokonalé a některé nekvalitní......ověřeno praxí,přehřívání relátek a podobně....... našel jsem na přepínači světel kontakt který je sepnutý v klidové poloze a na něm je spínamé +12V od světel přes klíček... ve funkci světel vás nic neomezí jen to že pří vypnutých světlech se automaticky zapnou mlhová světla při zapnutí klíčku pokud světla zapnete na parkovací nebo potkávací tak mlhová/denní se vypnou...... dokonce tato funkce je ve schematech popsána a je určena pro denni světla....... je to zcela bez nákladů a starostí......udělá se propojka na konektoru zapínání světel PIN 8 šedo/žlutá se propojí s neobsazeným PINEM 6 Je to jednoduché a nemusí se nic rozebrat jen známou metodou vysunout přepínač světel použít jeden ISO pin a 5cm vodiče..... Martine Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 21. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 Samozřejmě můzete použít pin 6 na svá externí světla pro denní provoz......a rovnou bez relé.....:-))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeson Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 To Martin RS, sorry, že se teď zeptám jako uplnej blbec, moc elektrice nerozumim, když se to takhle propojí tak budu mít spínač světel pořád zaplý na polohu- potkávačky a světla se rosvítí až po otoční klíčku a opět vypnout po vypnutí klíčku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 21. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 To Martin RS, sorry, že se teď zeptám jako uplnej blbec, moc elektrice nerozumim, když se to takhle propojí tak budu mít spínač světel pořád zaplý na polohu- potkávačky a světla se rosvítí až po otoční klíčku a opět vypnout po vypnutí klíčku? V poho :-))))) nene světla stále vypnutá !!!!!!a pokud si je budeš chtít zapnout tak ovládání je zachováno vše stejné!!!!!dokonce i mlhovky!!!!!:-)))))už to mame na dvou octavii a testujem:-)))) pujde to i na koncernové vozy Audi/VW/Seat.....a samo fabie/superb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 21. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 Hlavně je to docela uspora ve Watech 2x55W ty auta na to proste nejsou stavěná pořád svítit a toto je myslí supr věc.... ono když se sečte normální světla k tomu parkovačky zadní světla a spz,palubka je docela mazec...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeson Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 (editace) Tak ještě jednou a moc mě nemlať Spínač bude v poloze vypnuto a po otočení klíčkem se světla rosvítí jo? kol7 Editováno: 21. Červen 2007, autor: beeson Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 21. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 Tak ještě jednou a moc mě nemlať Spínač bude v poloze vypnuto a po otočení klíčkem se světla rosvítí jo? kol7 Ano pane přesně tak ...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 je to super,ale neteče tam náhodou velký proud??Co na to budou říkat kontakty? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 nevím jestli jsem dobře pochopil ale to jako že budou svítit mlhovkami jako denní svíccení ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasch Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 Hlavně je to docela uspora ve Watech 2x55Wty auta na to proste nejsou stavěná pořád svítit a toto je myslí supr věc.... ono když se sečte normální světla k tomu parkovačky zadní světla a spz,palubka je docela mazec...... Obávám se, že toto pěkné, jednoduché řešení se může nakonec prodražit, protože mlhová světla smějí svítit jen za mlhy a hostého deště! HOWK. Tom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 21. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 ano mlhovkami je to popsáno jak jsem později zjistil i ve schematech... a pro cosbyho kontakt spínaní je stejný jako zapínací u mlhovek takže no problema :-)))) akorád bych se možná kouknul po nějaké lepsí H3 třeba jen 35w ale lepší učinost.......místo 55w Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 21. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 Hlavně je to docela uspora ve Watech 2x55Wty auta na to proste nejsou stavěná pořád svítit a toto je myslí supr věc.... ono když se sečte normální světla k tomu parkovačky zadní světla a spz,palubka je docela mazec...... Obávám se, že toto pěkné, jednoduché řešení se může nakonec prodražit, protože mlhová světla smějí svítit jen za mlhy a hostého deště! HOWK. Tom jj :-))))Ale koukni na nové audi a mají to takto řešené od výrobce :-))))))tak nevim kde je chyba :-))))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 u nás dávají flastra za mlhovky (i na octavii) Audi svítí 50% dálkových světel a hlavně je to od výrobce takže je to schválený Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 21. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 Aha ..:-))))a jak dělaj tech 50% pulzní měnič???? u O1 je ta propojka i ve schematech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 to nevím jestli je tam pulsní měnič, mohlo by to být i o seriovém zapojení věřím ti že je ve schématech propojka ale pochybuju že to má být denní svícení (mlhovky) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
magero Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 to nevím jestli je tam pulsní měnič, mohlo by to být i o seriovém zapojenívěřím ti že je ve schématech propojka ale pochybuju že to má být denní svícení (mlhovky) Cafte, no ja toto moc neriesim, nasadnem do auta, nastartujem zapnem svetla a idem. Ked dorazim vypnem svetla, vypnem motor, zamknem a hotovo. hihi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 21. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 to nevím jestli je tam pulsní měnič, mohlo by to být i o seriovém zapojenívěřím ti že je ve schématech propojka ale pochybuju že to má být denní svícení (mlhovky) Cafte, no ja toto moc neriesim, nasadnem do auta, nastartujem zapnem svetla a idem. Ked dorazim vypnem svetla, vypnem motor, zamknem a hotovo. hihi Také dobré řešení :-))))mě osobně se zamlouvá to co jsem udělal a tady popsal samozřejmě je to na ostatních jak to řeší........ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milouss Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 Ahoj, prijde mi to jako dobry napad Martine. Presne to bude plnit ten ucel, kdyz zapomenu rozsvitit normalni svetla, alespon mi budou svitit mlhovky. Jeste je otazka, jestli nejak neporesit zadni svetla ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 Mě tyhle dení světla lezou krkem, radši tam udělejte automatiku která rozsvítí všechno tak jako byste zapnuli vypínač. Já to tak mám asi třičtvrtě roku v autě a nedám na to dopustit, jednoduše skočím do auta, nastartuju a jedu, nějaký rozsvícení světel mě nezajímá... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinRS Vloženo 21. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 Mě tyhle dení světla lezou krkem, radši tam udělejte automatiku která rozsvítí všechno tak jako byste zapnuli vypínač. Já to tak mám asi třičtvrtě roku v autě a nedám na to dopustit, jednoduše skočím do auta, nastartuju a jedu, nějaký rozsvícení světel mě nezajímá... no právě mě už to taky nezajímá :-))))vše jde samo:-)))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 Mě tyhle dení světla lezou krkem, radši tam udělejte automatiku která rozsvítí všechno tak jako byste zapnuli vypínač. Já to tak mám asi třičtvrtě roku v autě a nedám na to dopustit, jednoduše skočím do auta, nastartuju a jedu, nějaký rozsvícení světel mě nezajímá... no právě mě už to taky nezajímá :-))))vše jde samo:-)))) No jo, ale jak jsem pochopil tak ty musíš v noci ty světla stejně zapnout vypínačem ne? To já nemusím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
murder Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 (editace) Super řešení , dnes mám čas tak jsem to šel hned udělat a až když jsem si vzal nářadí ze stodoly, jsem si všiml že mám doma Audi a Octavii mám v rachotě, ach jo tak až o víkendu . Jelikož budou svítit právě jen ty mlhovky, tak by policie nemusela remcat, jim vadí, že toho svítí vepředu hodně a tohle není ten případ. Kdybych náhodou narazil na nějakýho vola, tak budu trvat na správním řízení. Pamatujete jak jim šíleně vadili třetí brzdový světla? A teď jsou už na 99% aut. A konečně budou mít přední mlhovky nějaký opodstatnění na autě. Jezdím opravdu hodně, tak jsem je několikrát zkusil a nepoznal jsem rozdíl a to ani za mlhy v noci. Editováno: 21. Červen 2007, autor: murder Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 (editace) Nevíte někdo, jaká je přesná fce a princip zapojení podle DP - Světla pro denní provoz. Je tam akorát trošku jiné zapojení vývody 16, 13, 14 a 6 jsou spojeny a nově je osazen vývod 3 TFL - Tag Lichts, odkud jde drát na svorku za přepínačem klop a dálky, takže by měli svítit jen přední klopený neviděl jste to někdo někdy? Editováno: 21. Červen 2007, autor: rolbar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 21. Červen 2007 Sdílet Vloženo 21. Červen 2007 Super řešení , dnes mám čas tak jsem to šel hned udělat a až když jsem si vzal nářadí ze stodoly, jsem si všiml že mám doma Audi a Octavii mám v rachotě, ach jo tak až o víkendu . Jelikož budou svítit právě jen ty mlhovky, tak by policie nemusela remcat, jim vadí, že toho svítí vepředu hodně a tohle není ten případ. Kdybych náhodou narazil na nějakýho vola, tak budu trvat na správním řízení. Pamatujete jak jim šíleně vadili třetí brzdový světla? A teď jsou už na 99% aut.A konečně budou mít přední mlhovky nějaký opodstatnění na autě. Jezdím opravdu hodně, tak jsem je několikrát zkusil a nepoznal jsem rozdíl a to ani za mlhy v noci. Souhlasím s Tebou,je to opravdu elegantní řešení.Mně osobně mlhovky neoslňují,ale určitě se najdou tací,kteří budou tvrdit,že ano. S tím správním bych si nezahrával,protože je jasně stanoveno,kdy lze světla do mlhy použít a denní svícení mezi tím není. A polišům mlhy vadí,mám přídavná denní světla a když mně zastavili,tak jenom proto,že je zaměnili za mlhy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.