Přejít na obsah

Huceni klimatizace

t.wistt

Doporučené příspěvky

Ahoj,

koukám že se tu diskuze hezky rozjela :) Sliboval jsem, že dám vědět, jak jsem dopadl v servisu se svou Fábií 1,9TDi 2005 Hatch, zda se podařilo syčení klimatizace odstranit a naopak zda se jí povedlo přinutit ke chlazení. Odpověď zní ano, povedlo se :) Stačilo k tomu pouze odsátí chladícího média a opětovné naplnění. Současně provedli výměnu oleje v tom okruhu a vše opět šlape. Žádné syčení slyšet není a chladí to. Při vypouštění odhadli množství náplně asi na 1/4 obvyklého množství, tak není divu, že to nechladilo. Milda.J post #14 měl zřejmě pravdu, díky :) Někde jsem dokonce četl, že už únik 10ti procent média může výrazně snížit účinnost klimy. Auto mám zatím jen rok, ale pokud s klimou předchozí majitel nemusel nic dělat, tak by i odpovídala životnost toho média cca na 5 let.

Tak teď jsem jen zvědav jaká bude účinnost, až budou opravdu vedra, ale při veknovních teplotách kolem 20°C to zatím jede pěkně. Pro kontrolu těsnosti v servisu zkoušeli i vakuování a proběhlo to v pořádku, i když je otázka jak moc účinná metoda kontroly těsnosti to je. Teď už jen aby tam médium zase pár let vydrželo a bude spokojenost. Nevím zda to platí pro všechna média, ale to co mi naplnili zároveň obsahuje i nějakou fluorescenční příměs, díky které lze pod určitým světlem lokalizovat netěsnosti chladícího okruhu. Jinými slovy i kdyby došlo k úniku, aspoň lze zjistit kde to utíká.

Výsledná cena cca 1700 v autorizovaném servisu. Toť mé patálie s klimou, snad bude zase na čas klid :) Ať se daří, Martin

Díky za tip. Měl jsem uplně stejný problém. Už sem chtěl rozebrat palubovku a prozkoumat ventilátor. Po přečtení tvého příspěvku sem si ale nechal v servise znovu naplnit klimu a nic nesyčí a krásně to chladí ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci zakladat nove tema tak napisu dotaz sem ikdyz je to k oktavce I 1,9TDI.

Po spusteni klimatizace se po nejake dobe (nekdy jsou to jdnotky jindy desitky minut) zacne ozyvat jakoby pomerne silny huceni (ventilator to neni)napada mne zda by to mohla delat spojka kompresoru?

Odkaz ke komentáři

• o 9 měsíců později...

Ahoj, tak jsem to tady prolezl a zatím jsem nenašel stejnou věc co mám já. Klima zaplá a cladí. Když sepne ventilátor (takový to hučení když auto stojí - sry jsem zelenáč :) ), tak jde slyšet syšení jako kdyby pod kastlíkem u spolujezdce. Po vypnutí ventilátoru zase syčení přestane nebo aspoň není tak hlasité. Co to je? :) Děkuji za rady. O1 1.9TDi automatická klima.

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Ahoj. Mám ten samý problém na své Ibize 2002 1,9TDI. Po zapnutí klimy je slyšet syčení z výdechů ventilace. Klima nechladí, všechny trubky jsou teplé. Na VAGu to nic nehlásí, chladiva je tam dost (nechal jsem udělat vakuum a znovunaplnění). Po sepnutí kompresoru normálně naroste tlak, ale nic se neděje... Napadá mě tlakový regulační ventil...?

Pokud máš trubky všechny teplé tak tam máš málo chladiva nebo žádné jedna trubka má byt teplá a druhá studená případně ti neběží kompresor.

http://www.servis-klimatizace.hys.cz http://www.klimatiza...limatizace.html

Editováno: , autor: petr.wenzel
Odkaz ke komentáři

• o 5 týdny později...

takéto podobné syčanie pri spustenej klíme mám aj ja a tiež neviem odkial to presne ide ale najviac to počut zo stredových výduchov. klímu som si dal naplnať asi 3 mesiace dozadu. klímový chladič sa mi spustí ale to chladenie je už slabšie a tiež som spozoroval že ked auto stojí tak velmi slabo chadí, až ked sa pohnem ide chladnejší vzduch no stále to nie je ako ked som dal plniť. A ešte jeden zaujimavý postreh, z lavej časti auta-prieduchov ide chladnejší vzduch ako z pravej, v mieste spolujazdca nejde skoro vôbec chladný vzduch z krajného ofuku.

PS: pri vypnutej klíme ide zo všetkých ofukov rovnako silný vzduch, tj. klapky sa asi otváraju.

Editováno: , autor: libelius
Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...

Zdravím,

chtěl bych se optat, při zapnuté klimatizaci jde slyšet hučení, které je záviské na otáčkách (ve 2,5 tis. přehluší i motor pokud stojím na místě), ale není to pravidlo, že vždy při zapnutí hučí (ale většinou jo). Klimatizace normálně funguje, akorát hučí (včera byli třicítky, a v autě v klidu okolo 20°C). Proto bych se chtěl zeptat, zda někdo neví, co by mohlo být příčinou, popřípadě jak tento stav napravit, měl jsem podezření na nedostatek náplně, ale to by to zas nechladilo... Ani bych to moc neřešil, ale nerad bych zničil kompresor, nebo něco.

Děkuji,
Martab.

Fabia I, 1.2 HTP

Editováno: , autor: Martab
Odkaz ke komentáři

Na diagnostiku nemám kam jít (před měsícem jsem byů na výměně oleje a říkali, že to nic nepíše). Nevím co my mohlo být s kompresorem, minulý rok to nedělalo (nevšiml jsem si toho), kdyby byl kompresor v háji, tak by se to nějak projevovalo na účinnosti, ne?

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...