LUCAS.89 Vloženo 16. Květen 2012 Sdílet Vloženo 16. Květen 2012 Taky přispěju troškou do mlýna. Já teď dělal GO přední nápravy. Mám vyměněné čepy řízení i čepy ramene, silentbloky ramene, horní uložení tlumiče i uložení stabilizátoru. Uložení stabilizátoru je FEBI, není to originál a bohužel si to občas taky vrzne. Dřív to bylo opravdu jak žebřiňák, teď jen když se auto (stabilizátor) dost kroutí, když jedu šikmo přes práh nebo podobně. Dost mě to naštvalo, ale bohužel. Někde jsem tu četl o uložení stabilizátoru, které ma uvnitř nějakou textilii nebo něco podobného, tak jestli to nebude tím že je tam potřeba tohle. Na mém stabilizátoru sou takové plastové kroužky v místě kde se dává to gumové uložení a když se nad tím tak zamyslím tak logicky mi vyplývá že ten plast s tou gumou prostě vrže. Nechám to chvíli jestli si to nesedne, pak zkusím tu vazelínu jak tady píšete a případně zajdu do škodovky shánět to uložení s textilii uvnitř. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 16. Květen 2012 Sdílet Vloženo 16. Květen 2012 Takže namazané grafitkou a jak to pískné tak to auto letí ze skály páč už to potřetí rozebírat fakt nebudu. Ješte vyřešit vrzající sedačku a loket opěrku a třeba zas bude na chvíli klid ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUCAS.89 Vloženo 16. Květen 2012 Sdílet Vloženo 16. Květen 2012 Jak to jde rozdělat a namazat? Dobře nebo je to drbačka? Ja to dělal když jsem měl nápravu venku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 17. Květen 2012 Sdílet Vloženo 17. Květen 2012 Tak jde to v pohodě když si odděláš 1 šroub co drží tyčku stabilizátoru k nápravě. Jak jsem je ale poprvé měnil tak jsem ji nepovolil a dělalo se mi to fakt hodně blbě páč to bylo napnuté a nešlo stou příčnou tyčí hýbat. Když si ji odděláš tak za 30 min nemáš co dělat ! Jinak fakt tam dát grafitku ta je nejlepší páč obyč vazelína moc nevydrží ale pokud tu graf. nemáš tak to namaž obyčejnou vrzat to přestane i tak. Kupovat grafiku je zbytečnoust na pár máznutí je zbytečně drahá!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUCAS.89 Vloženo 17. Květen 2012 Sdílet Vloženo 17. Květen 2012 Ok. Díky za info. Grafitku mám. Zítra jedu od GO poprvé delší trasu tak uvidím a jak to bude ve městě vrzat tak jdu o víkendu na to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coomi Vloženo 26. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2012 Já mám podobný problém,spíše než vrzání v přední nápravě se mi to jeví jako chroupání. A to jak pří jízdě po rovině nebo do zatáčky. Projevuje se to jakoby při přenášení váhy.Přední tlumiče se měnily cca před rokem (Bilstein). Tento jev jsem spíše začal pozorovat po tech.prohlídce 04/2012 jak na té jejich mašině s přední nápravou pořádně zacloumaly. Jedná se o Octavii 1.8 20V r.v.1998 a mám ji od začátku. Díky za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 26. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2012 A když ti auto stojí a ty se opřeš o přední kapotu a zaperuješ vrže ti to taky ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coomi Vloženo 26. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2012 To jsem zkoušel a nic slyšet nebylo. Je to jen při jízdě,když jedu pomaleji,tak se to zdá znatelnější.Při otáčení doleva i doprava.Není to slyšet z jednoho místa,ale jako od celé nápravy. Jednou víc z leva,podruhé z prava.Také jsem zkoušel prostřikovat silikonovým sprejem jak uchycení tlumičů,tak různé gumové úchytky,co jsem viděl. Bez výsledku. Teď v sobotu to zkusím prolézt znovu a prostříkat co se dá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pfujara Vloženo 26. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2012 Asi to je bolest švára to taky měnil a vrže to stejně občas tam stříkne silikonový olej a je na chvíli klid. Byl i v orig. servisu ani tam mu neporadily. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coomi Vloženo 28. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2012 Tak jsem prostříknul WD40 gumové úchytky stabilizátoru a ještě spodek a vršek pružin, jak jsou tlumiče. Zlepšení je znatelné, ale pořád tam něco je ještě znát.Tak uvidím jak to dlouho vydrží,kdyžtak to budu muset opakovat. To se asi nedá nic jiného dělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 29. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2012 Já to uložení toho stabilizátoru taky pořád prostříkaval wd ale to nebylo řešení vždy tak 1-2 dny dobré a pak se vesele zase vrzalo. Zkus to uložení vyndat a máznout ho vazelinou jak z venkovní strany tak i z vnitřní pak uvidíš jestli to vrže i dále .... Já to tak udělal paráda nevržu už nějaký ten pátek ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coomi Vloženo 30. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2012 A co třeba to uložení koupit nové? Koukal jsem na náhradní díly u Auto Kelly a tam mají na výběr různé druhy o různých průměrech, s prolisem,bez prolisu.Tak nevím který. Mám 1.8 20V bez turba r.v.1998. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 Koupil jsem ho nové týden dobré pak ta potvora zase začla vrzat nevím proč tak jsem se naštval a potřel to grafitovou vazelínou a je klid ! Jinak to si musíš zmeřit pruměr stabíku a jestli to má prolis nebo ne to uvidíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 Nové uložení stabilizátoru mi též začalo opět vrzat už po 14-ti dnech, promazání grafitkou opět vrzalo po 14-ti dnech. z naprosté zoufalosti jsem před 2 roky těsně před dovolenou vytočil kola do rejdu, zalehl pod auto, namočil štětku do převodového oleje co jsem našel v garáži a celé to uložení hodně omatlal - do konce sezóny byl klid. I když vím, že olej není na pryž a pod. to nejlepší, praktikuji to každý rok před létem a mám klid :-))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 Tak tak člověk si musí umět poradit !! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coomi Vloženo 1. Září 2012 Sdílet Vloženo 1. Září 2012 Tak a mám pokoj, výměna obou kulových čepů (špatný byl hlavně levý) , na stabilizátoru obě gumové tyčky a oba silentbloky spodního ramena zadní. A je to doopravdy o něčem jiném. Pro zajímavost jedna e-adresa (třeba ji už znáte), kde mají věci za dost dobré ceny oproti ostatním. http://www.autodily-cardo.cz/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GT20V Vloženo 19. Září 2012 Sdílet Vloženo 19. Září 2012 Také jsem to řešil, vyměnit silentbloky stabiku. Vrže to jen při přejetí nerovností. Ale musí se mazat jarem, nebo mýdlem... Prýy vazelína a vdčko není moc dobré může to poškodit gumu.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navigon_ Vloženo 4. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2012 Řešim podobný problém,přední náprava mi vrže pouze v zimním období,jaro,léto o ničem nevim.Dal sem nový gumy na stabilizátoru (origo),i nové čepy řízení,protože už byly načatý a vrže to stejně.když zaprší a jedu v dešti,dva dny to ani nevrzne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 4. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2012 No nám tohle na fábii dělala pístnice na tlumiči... Stačilo jí prostříkat WD 40 a na chvilku byl pokoj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matpal Vloženo 12. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2012 (editace) NO JÁ SOM TO TIEZ RIESIL A NAKONIEC TO BOL TEN ČEP NA RAMENI,VÝMENA A KLID!A TIEZ TO ROBIA GUMY NA USADENÍ STABILIZAČNEJ TIČE PO ČASE SA ROZTRHÁ PLÁTENÉ LOZKO CO TAM JE TAK TO TREBA VYMENIT JE TO PAR KORUNOVÁ ZÁLEŽITOST Editováno: 12. Listopad 2012, autor: matpal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dephski Vloženo 15. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2012 Mě to auto taky vrže jak prase, stačí když do něho jenom sednu jak se to pohne tak to zavrže, co by to mohlo být? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 15. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2012 Máš vzádu kotoučovky? Tak to jsou oni ... Kolikrát to je při vystupování ostuda když to vrže jak stará plečka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dephski Vloženo 15. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2012 jj mám vzadu kotouče, co na nich tak vrže? A zdá se mi, že to jde i zepředu. Teď nevím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 16. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2012 Co na nich vrže nevím,ale vrzala mi takhle i origo sada destiček a kotoučů...Vrže i Bremnbo a TRW. Takže to neřeším Alespoń vím ,že ještě nemám zataženo pořádně když to má tendenci v kopci povrzávat 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navigon_ Vloženo 19. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2012 Na přední nápravě bych typoval stabilizátor (gumy),nebo by to mohly bejt i tlumiče.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.