Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Byl jsem se zeptat v servisu Škoda na výměnu spojky na 1,9 Tdi 66 kw. Zajímala mě délka práce a značka sady, kterou montují. Značku spojkové sady neznají !!!!!!!!!!! a práci odhadli na dva dny????? Jakou máte, prosím, zkušenost s výměnou spojky v servisu. Chtěl jsem výměnu nechat na odbornících, ale mám z nich špatný pocit. Co mi poradíte? Servis nebo soukromou dílnu? zdenouch :palec2:

Určitě soukromou dílnu. Je levnější a většinou v ní jsou větší odborníci než ve Škodovce. Znám pár lidí kteří jako amatéři začínali v autorizovaných servisech kvůli praxi. Schopní automechanici odchazí do soukromých dílen (nebo si dílnu otevřou) kvůli penězum.

Určitě soukromou dílnu. Je levnější a většinou v ní jsou větší odborníci než ve Škodovce. Znám pár lidí kteří jako amatéři začínali v autorizovaných servisech kvůli praxi. Schopní automechanici odchazí do soukromých dílen (nebo si dílnu otevřou) kvůli penězum.

ano, to je presne ten spravnej nazor...mlady kluci dou do znackovejch a neumej nic, neco se naucej a dou do soukromejch...a co se naucej tam tak zhodnotej ve vlastnich dilnach...s tim ma problem muj mechanik..vzdycky mu ty sikovny, mlady kluci zmizej za svym...ale jinak k ty spojce...prace asi doopravdy 2 dny...jeden den to rozebere, objedna dily a druhej den to tam narve...nemam diesel, ale v my 1.8 20V AGN je original SACHS..ve skodovce si rekli za tu sadu lamela+prictalac asi 17 tisic..mechanik mi ten samej SACHS sehnal asi za 7,5 + 2 tisice prace...jede to nadherne...este mi rikal ze sem idiot, ze sem uplne znicil pritlacak, ze jinak by to bylo asi o 3 levnejsi...jinak samozrejme existujou i jiny, neoriginal, levnejsi sady..valeo 5,5..luk...6..prej i mrdka za 3,5 se da sehnat..a samozrejme existujou i drazsi nez origo :)

ano, to je presne ten spravnej nazor...mlady kluci dou do znackovejch a neumej nic, neco se naucej a dou do soukromejch...a co se naucej tam tak zhodnotej ve vlastnich dilnach...s tim ma problem muj mechanik..vzdycky mu ty sikovny, mlady kluci zmizej za svym...ale jinak k ty spojce...prace asi doopravdy 2 dny...jeden den to rozebere, objedna dily a druhej den to tam narve...nemam diesel, ale v my 1.8 20V AGN je original SACHS..ve skodovce si rekli za tu sadu lamela+prictalac asi 17 tisic..mechanik mi ten samej SACHS sehnal asi za 7,5 + 2 tisice prace...jede to nadherne...este mi rikal ze sem idiot, ze sem uplne znicil pritlacak, ze jinak by to bylo asi o 3 levnejsi...jinak samozrejme existujou i jiny, neoriginal, levnejsi sady..valeo 5,5..luk...6..prej i mrdka za 3,5 se da sehnat..a samozrejme existujou i drazsi nez origo :)

Vůbec bych se nebál Valea nebo LUKu....mám pocit že se dávaly i do prvovýroby! Jestli je v prdeli i setrvačník, tak se prohneš! To už je lepší koupit jednohmotu a VR6 přítlačák a máš spojku na 400Nm a klid! A pokud máš vybavení a ND skladem, tak za šichtu to musí být hotové!

Nebo tuhle, mela by stacit na 500NmP8265220_resize.JPG

Ta "kulatá" lamela je na pouhých 450Nm. (je na jednohmotnostní spojku)

Ta "hvězdicoidní" už je trošku lepší, a snese 510 Nm Bóďa .. to by mělo na chvilku stačit (na dvouhmotnostní 240mm - 6ti kvalt)

P8265221_resize.JPG

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=4379

Upraveno od JasteR

Vůbec bych se nebál Valea nebo LUKu....mám pocit že se dávaly i do prvovýroby! Jestli je v prdeli i setrvačník, tak se prohneš! To už je lepší koupit jednohmotu a VR6 přítlačák a máš spojku na 400Nm a klid! A pokud máš vybavení a ND skladem, tak za šichtu to musí být hotové!

Kterej spojkovej set bys doporucil, pro TDi aby vydrzela do 400Nm. ..pripadne za kolik.

Upraveno od JasteR

Valeo jednohmotu.Stoji kolem 10tis komplet sada.

Valeo jednohmotu.Stoji kolem 10tis komplet sada.

RE: U koho bys to obednal ? Kde se to da nejlip koupit ?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.