Přejít na obsah

kontrolka ELEKTRONIKA MOTORU

Mart-in

Doporučené příspěvky

zdravím, začínám být pomalu zoufalý, mám Octu 2.0i r.v. 2002 a od koupě se mi zhruba co 500km rozsvítí kontrolka Elektronika motoru. Po načtení redines codu zjistili že jsou vadné obě lambda sondy, které se následně vyměnili. Ujel jsem dalších 700km a kontrolka se rozsvítila znovu. Na diagnostice to vypisuje chybu 16804 systém 1 řady válců, malý účinek katalizátoru. (vždy stejná porucha, před výměnou lamd i po). Na emisích to prošlo OK. Myslíte si že mohla lambda odejít po 700km? Palivo beru pouze Natural95 na Essu. Nebo nemáte někdo nějaké zkušenosti s řešením tohoto problému. Někde jsem četl že by snad mohlo jít o váhu vzduchu,ale to by snad v servise zjistili ne? Díky za každou radu nebo připomínku. Klidně i mailem admin@helax.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdravím, začínám být pomalu zoufalý, mám Octu 2.0i r.v. 2002 a od koupě se mi zhruba co 500km rozsvítí kontrolka Elektronika motoru. Po načtení redines codu zjistili že jsou vadné obě lambda sondy, které se následně vyměnili. Ujel jsem dalších 700km a kontrolka se rozsvítila znovu. Na diagnostice to vypisuje chybu 16804 systém 1 řady válců, malý účinek katalizátoru. (vždy stejná porucha, před výměnou lamd i po). Na emisích to prošlo OK. Myslíte si že mohla lambda odejít po 700km? Palivo beru pouze Natural95 na Essu. Nebo nemáte někdo nějaké zkušenosti s řešením tohoto problému. Někde jsem četl že by snad mohlo jít o váhu vzduchu,ale to by snad v servise zjistili ne? Díky za každou radu nebo připomínku. Klidně i mailem admin@helax.cz

myslim ze te ojebali, podle readiness kodu nezjistis ze mas lambdy v cudu,je to neco jako rychly navod kde hledat.vetsinou je spatne kdyz vymazes z ridici jednotky chyby, i sporadicke,a on se nevytvori znovu.Ja ho mel taky blbej, udelal jsem ho znovu a ok,vymazu chyby a je zase out.a katalyzator se da otestovat vagem,ale jestli si prosel na emisich, tak to neres, akorat ta kontrolka, ta serre.

Odkaz ke komentáři

ano presne tak ako pise pet. Suhlasim s tebou.

Vyser sa na tu kontrolku elektroniky ak motor slape ako ma....Mne to svietilo ako bolo auto nove, menili mi lambdy,vahu vzduchu a vzdy sa mi to po ubehnuti par KM rozvietilo....tak uz som nemal nervy na to furt chodit do servisu a motor slapal ako mal tak som chodil aj ked mi to svietilo....potom mi to prestalo...asi 2 roky som mal uplne pokoj s tou kontrolkou a teraz nedavno pred asi 3 mesiacmi opat rozsvietilo...isiel som s tym do servisu, chlapci to napichli na VAG, premerali lambdu a povedali ze vsetko je OK.

Tak som sa ich teda spytal ze ako je to mozne, ze je vsetko ok a rozvietila sa mi kontrolka elektroniky motoru? povedali mi, ze to mohlo byt aj tym, ze som natankovali benzin ktory mal napr. velky obsah siry. Tak som tam natankoval benzin od Shell 100 oktanovy,ten je bez siry a od tedy sa mi to nerozsvietilo.

Kamosovi to svieti uz 70 000 KM a bez problemov jazdi na tom :)

Editováno: , autor: SnakeBR
Odkaz ke komentáři

Ahoj, bohuzel Te nepotesim, ale tuhle chybu(16804 + Tvuj popis) moc dobre znam. Diagnostika ve skodovce me na moji bejvaly O1 1.8T stala cca 2600,- :( - nepomohli. Lambdy jsem kupoval 2x (2x zadni, 2x predni). Vysledek byl vzdycky ten co rikas. U me se to projevovalo hlavne ve meste. Jel jsem Praha - Rakousko a zpet celou cestu OK, v Praze se kontrolka rozsvitila.. Emise taky OK. Zbyvalo vymenit posledni vec - katalyzator. U Skodovky cca 30k + lambdy. BYlo mi doporuceno vykuchat starej a na vrakaci za cca 2-3k koupit jinej a zase namontovat. Tahle cesta se mi nelibila, proto jsem schanel origo komplet cast vyfuku s katem. Schanel jsem az jsem sehnal - uplne novej RS katik(vyfuk s katem)vcetne novych RS lambd za 1/3 cenu. Nechal si namonotvat a od te chvile byl klid! TU kontrolku jsem nesnasel, ale jedina pomoc pri tyhle chybe je opravdu vymena katu. :aggressive:

Odkaz ke komentáři

Ahoj, bohuzel Te nepotesim, ale tuhle chybu(16804 + Tvuj popis) moc dobre znam. Diagnostika ve skodovce me na moji bejvaly O1 1.8T stala cca 2600,- :( - nepomohli. Lambdy jsem kupoval 2x (2x zadni, 2x predni). Vysledek byl vzdycky ten co rikas. U me se to projevovalo hlavne ve meste. Jel jsem Praha - Rakousko a zpet celou cestu OK, v Praze se kontrolka rozsvitila.. Emise taky OK. Zbyvalo vymenit posledni vec - katalyzator. U Skodovky cca 30k + lambdy. BYlo mi doporuceno vykuchat starej a na vrakaci za cca 2-3k koupit jinej a zase namontovat. Tahle cesta se mi nelibila, proto jsem schanel origo komplet cast vyfuku s katem. Schanel jsem az jsem sehnal - uplne novej RS katik(vyfuk s katem)vcetne novych RS lambd za 1/3 cenu. Nechal si namonotvat a od te chvile byl klid! TU kontrolku jsem nesnasel, ale jedina pomoc pri tyhle chybe je opravdu vymena katu. :aggressive:

tady u nás je firma co asi za 4000 namontuje nějaký univerzální kat určený pro USA,ale prý se to docela dobře snáší i s našimi vozy. Takže uvidím,ale asi budu jezdit dokud to pojede. Jen je to takový nepříjemný pocit že je někde něco v nepořádku. Jen mě zaráží že opravdu byly obě lamdy v prd.... a po výměne se stejně závada znovu opakuje. V servise mi říkali že na readiness je na třetím místě (teď at nekecám, prostě to číslo co tam nemá být) 1 což prý je chyba lambd a že jim to nejde přepsat.

Odkaz ke komentáři

takže nakonec páni servismeni zjistili že se jedná o vadný předehřev na lambdě č. 1 - před katem. Zajímavé je že přesně ta samá závada byla i na té původní lambdě a v podstatě nová klekla po 700km na úplně stejnou závadu. To je nějaké podezřelé. Nic méně závadu resetovali tak uvidím jak dlouho bude kontrolka zhasnutá.

Odkaz ke komentáři

Mám taky 2.0 a co jsem jí koupil, tak 6 tisíc km úplně v pohodě. Pak se rozsvítila a už svítí asi 3 tisíce km. V servise mi řekli, že to bude lambda, takže kupuji tady na fóru lambdy a až je vyměnín tak dám vědět. Snad to bude v pohodě. Musím ale přiznat, že je to opravdu divnej pocit jezdit s tou rozsvícenou kontrolkou. :)

Odkaz ke komentáři

Divnej pocit to je,když svítí.Ale daleko divnější pocit mám,když ze mě servis vytáhne hromadu peněz,za lamdy které byly(podle nich) VADNÉ?!?!?!. A po OPRAVĚ?!?!?! Kterou provedou se nic nezmění.Takže ať si klidně svítí,hlavně že motor šlape jak hodinky! :palec2: :palec2: :palec2:

Odkaz ke komentáři

tak jsem teď ujel od posledního resetu závady cca 800km a zatím nesvítí,ale asi je to jen otázka času kdy se rozsvítí. ¨Jinak jsem jel Ostrava - Tábor za průmer dle PP 6,9l/100km což mi při jízdě po D1 přijde jako dost dobrý. Vcelku fakt s dvoulitrem spokojenost, jen na tu nešťatnou kontrolku.

Odkaz ke komentáři

takže dneska jsem vyměnil lambdu sondu č. 1 (už podruhé) a ujel cca 30km a kontrolka se opět rozsvítila. Zítra to pojedu načíst na diagnostiku,ale už teď vím že to bude závada 16804. Netušíte někdo kde by mohl být zakpaný pes? Předpokládám něco s tím předehřevem lambdy, protože to byla závada u všech co tam byly,takže asi to bude mít společného jmenovatele. CO by mohlo ovlivnit předehřev lambdy že to potom ŘJ vyhodnotí jako chybu?

Odkaz ke komentáři

takže dneska jsem vyměnil lambdu sondu č. 1 (už podruhé) a ujel cca 30km a kontrolka se opět rozsvítila. Zítra to pojedu načíst na diagnostiku,ale už teď vím že to bude závada 16804. Netušíte někdo kde by mohl být zakpaný pes? Předpokládám něco s tím předehřevem lambdy, protože to byla závada u všech co tam byly,takže asi to bude mít společného jmenovatele. CO by mohlo ovlivnit předehřev lambdy že to potom ŘJ vyhodnotí jako chybu?

Zdravím po dlouhé době všchny majitele OI. Kouknul jsem na forum jen ze zvědavosti, OI 2.0i jsem vlastnil a na foru jsem už taky psal ohledně kontrolky - samozřejmě mě zlobila , takže ve starších příspěvcích to asi někde bude podrobně rozepsané. Servis nakonec závadu konzultoval až s M.Bol. a výsledek byl vadná váha vzduchu a to asi po 130000km. Jinak každou chvíli na diagnostiku, psalo to závadu příliš bohatá směs. Měnili kabely ke svíčkám, svíčky, lambdy a pořád mazali chybu s tím že je jenom sporadická, ale komu to dělá ví jak je protivné na tu kontrolku koukat nebo čekat kdy se zase nasvítí, takže u mě vyměnili váhu vzduchu /nechá se prý změřit ale pouze při jedoucím autě/ a od té doby naprostý klid. Jinak Octu jsem prodal a nyní proháním Focus C-max, zatím spokojenost tak to snad vydrží.

Mějte se fajn a co nejmíň starostí a hodně radostí s plechovými miláčky.

Odkaz ke komentáři

Zdravím po dlouhé době všchny majitele OI. Kouknul jsem na forum jen ze zvědavosti, OI 2.0i jsem vlastnil a na foru jsem už taky psal ohledně kontrolky - samozřejmě mě zlobila , takže ve starších příspěvcích to asi někde bude podrobně rozepsané. Servis nakonec závadu konzultoval až s M.Bol. a výsledek byl vadná váha vzduchu a to asi po 130000km. Jinak každou chvíli na diagnostiku, psalo to závadu příliš bohatá směs. Měnili kabely ke svíčkám, svíčky, lambdy a pořád mazali chybu s tím že je jenom sporadická, ale komu to dělá ví jak je protivné na tu kontrolku koukat nebo čekat kdy se zase nasvítí, takže u mě vyměnili váhu vzduchu /nechá se prý změřit ale pouze při jedoucím autě/ a od té doby naprostý klid. Jinak Octu jsem prodal a nyní proháním Focus C-max, zatím spokojenost tak to snad vydrží.

Mějte se fajn a co nejmíň starostí a hodně radostí s plechovými miláčky.

chyba 16804 je účinek katalizátoru příliš malý, což si myslím že by na váhu vzduchu neodpovídalo. Navíc to píše "chyba trvalá" a né "sporadická" takže bych to viděl na ještě něco jiného. Ale je pravda že mě rozsvícení kontrolky pomalu straší ze snů.

Odkaz ke komentáři

takže další vývoj je takový: po napíchnutí na diagnostiku to píše trvalou závadu "vadná lambda sonda č. 1 - bez aktivity", přitom po výměně normálně fungovala, ujelo se cca 40km a je neaktivní. Začíná mi to připadat jako chybu jinde než v lambdě, přijde mi to jako že je vadná kabeláž nebo co já vím, nesetkal jste se s tím někdo? Podotýkám že lamda byla vyměněna již 2x v rozmezí - poprvé 700km, podruhé 40km.

Odkaz ke komentáři

takže další vývoj je takový: po napíchnutí na diagnostiku to píše trvalou závadu "vadná lambda sonda č. 1 - bez aktivity", přitom po výměně normálně fungovala, ujelo se cca 40km a je neaktivní. Začíná mi to připadat jako chybu jinde než v lambdě, přijde mi to jako že je vadná kabeláž nebo co já vím, nesetkal jste se s tím někdo? Podotýkám že lamda byla vyměněna již 2x v rozmezí - poprvé 700km, podruhé 40km.

Setkal, není to lambdou, bývá to nesprávným podtlakem v sytému nebo nesprávným tlakem ve výfuku.Obojí musí být OK. Lambda za katem by měla vydržet určitě 80000-100000km.Když nemá lambda správný přetlak (díra ve výfuku), neměří dobře.Je konstruována a kalibrována na určitý přetlak. Podobně jako váha na podtlak.Když budeš mít díru ve výfuku bude mít lambda malý parciální tlak kyslíku a bude dorovnávat na "správné" kyslíku. A to nebude správně makat. Bude tam muset být přebytek vzduchu.rozhodí se tím celý proces hoření paliva a motor nepojede tak jak má.Doporučuji projít vše na čem je závislý běh motoru. V podstatě to co ti radí příručka, když budeš diagnostikovat motor.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...