Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Chlapi prosím vás rozhodl jsem se koupi liťáky,mám vybraný 7x16,ale v TP mám povoleny 6,5x16: Je to problém a co je to ten rozměr 6,5 ; 7 vleze se to do blatníků?

Díky. :)

Vloženo
Chlapi prosím vás rozhodl jsem se koupi liťáky,mám vybraný 7x16,ale v TP mám povoleny 6,5x16: Je to problém a co je to ten rozměr 6,5 ; 7 vleze se to do blatníků?

Díky. :)

6,5 a 7 je šíře ráfku a vleze tam i 9, když nemáš sníženej podvozek... Ale dej si pozor na ET, pro Octu 35-38

Vloženo
No Stihačko jedny jsou 7x16 ET 35 a jedny7x16 ET37 a co je to ET?

"ET je vyosení uchycení ráfku ze středu disku v mm. Čím je ET nižší, tím je ráfek víc venku z podběhu např. disk s ET35 bude o 10mm více vystupovat než disk s ET45. Často je u jednotlivých modelů aut více možností volby ET, což platí hlavně u větších průměrů disků."

Tohle je citace z jedný stránky, někde na fóru se to už probíralo i s obrázkem...

A u těch co píšeš je to jedno, akorát to s ET35 bude o 2mm(to ani neuvidíš) víc z podběhu, ale při tomhle rozměru to stejně bude schovaný.

Vloženo
Tak dát 37 nebo 35.A co TP mám tam zapsaný 6,5x 16?

Dej tam 37 ať máš pocit že je to o ty 4mm širší. Jestli máš v TP 6,5 a dáš tam 7 tak by to snad neměl být problém, policajti to nepoznaj a na technický záleží na koho narazíš... A nebo by ti mohli dát k těm kolům typovej list a dodatečně ti je zapsat do techničáku. Buď rád že tam máš aspoň tyhle 16, já tam mám jenom 15...

Vloženo
Dnes jsem kecal s kámošem a ten mi říkal že na 1,6 75KW nemám dávat 16" 205 že se mi zvedne spotřeba a akcelerace se taky dost změní co vy na to?

Vzal bych v úvahu jedno,jaké má kámoš zkušenosti,mám pocit,že asi nevelké.Spíš bych řekl,že je to podle pravidla jedna paní povídala,protože přechod ze 195 na 205 je v pohodě.Zvýšení spotřeby a naopak snížení akcelerace je velmi zanedbatelné.

Vloženo
Dnes jsem kecal s kámošem a ten mi říkal že na 1,6 75KW nemám dávat 16" 205 že se mi zvedne spotřeba a akcelerace se taky dost změní co vy na to?

Ale prt. Zkus si schválně změřit průměr těch 15 co tam máš teď a změř si průměr těch 16 a uvidíš že to beztak bude stejný a jestli si myslí že těch 10mm něco udělá, tak to ani náhodou. Já mám třeba zimáky 15 větší než leťáky 16 a spotřeba je stejná a možná nižší. Tohle bych vůbec neřešil.

Vloženo
Tak nakonec jsem koupil 15".post-6136-1185992430_thumb.jpg

Hmmm, pěkný, ale malýýýý. ;)

Jo,jo já vím nic pro tebe. :kol-18:

To ne, já mám jen 16, sice širší než je zdrávo, ale taky by mohly být větší. Ale zas to vem na druhou stranu, ty s pneu s vyšším profilem budeš mít v autě krásný pohodlí a nám vykodrcanejm se můžeš smát. :palec2:

Vloženo
Tak nakonec jsem koupil 15".post-6136-1185992430_thumb.jpg

Hmmm, pěkný, ale malýýýý. ;)

Jo,jo já vím nic pro tebe. :kol-18:

Pánové, u policajtů to není až takový problém. Ale pojišťovna !!! Byl jste tam poslední dobou někdo? Prohlížení rozměr pneumatik a kontrolují to s velkým techničákem. A tady většinou nejde o pár stovek jako u policajtů.

Vloženo

Dobrá volba, taky je mám na drakoušovi, taky 15". Zatím spokojenost, dobře se myjí, kamarád mi doporučil je přeleštit autovoskem, dal jsem želvu :)), a špína zatím nemá šanci. :palec2:

O zvýšené spotřebě a horší akceleraci s 16/205 jsem se taky dočetl tady někde na fóru, ale vlastní zkušenost nemám.

Ať slouží, ještě nějak zabezpečit ať slouží jen tobě a né nějaké svi...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...