Hyby Vloženo 27. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2009 U 1,6/55kW s tímhle problém není, jen u 74 a 75kW.Má někdo přijatelný vysvětlení, proč se ty nejty stříhaj u 74/75 a u 55kw/ SDI ne ? Jestli vono to nebude tím, že s 74Kw se hrabe snadněji než s 55Kw či 1.9SDi No, u tý SDi bych se moc nesmál, když to tak musím říct...se*e se to taky, právě že převodovky tý 100koňový 1.6ky a SDička jsou stejný a trpěj na to. A opravdu se špatně sháněj kdyby někdo o nějaký věděl, byl bych rád Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 28. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2009 jedna blbá rada ale učinná: preventivně rozebrat a nýty nahradit šrouby (myslim, že na to bude i opravárenská sada) ty převodovky se prostě nepovedly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 28. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2009 No jo jenže u 1.6 55Kw je převodovka prakticky úplně stejná a přesto jsem to ještě neslyšel...teda že by se u AEE střhnuli někdy nýty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 29. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2009 protože na to nemá kroutící moment Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 29. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2009 V momentu to nebude SDI má 132Nm a 55Kw má 135Nm...SDI má tedy nejnižší moment a přesto i u ní k poškození dochází...kdepak, to bude v něčem jiném Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirec1600 Vloženo 27. leden 2010 Sdílet Vloženo 27. leden 2010 Caute, Tak uz som tu. Prevodo ma zradila na dovolenke takze to bolo extra prijemne a pravdaze nie moc lacne.... Len pre info mam octu tour r.v 2005 a tiez to u mna prevodovka DUU vzdala. Neviem ci to tu uz niekto pisal ale od roku 2000 alebo 2001 sa zacali davat hrubise nity. Velkost 9,5 na 11mm preto su aj 2 opravarenske sady srobov. Vacsie alebo mensie. V kazdom pripade u mna nity vydrzali zato ale sa mi rozsrotovali slniecka a planety. Ono pri tych nitoch sa stane to iste ked ten nit vacsinov tam padne... Musim dodat ze mam ESP co pri vyrovnavacich manevroch dava dost rany skrz brzdy, takze kto vie co moju poruchu sposobilo. Podla mna idealne riesenie ked prevodo este chodi rozhadzat kupit sorby nity odvrat. A v mojom pripade som spekuloval dat tam diferakovy kos s ERTa ktory ma vacsi diferak. Tym padom vacsie planety a aj slniecka je tam gulove zvacsenie so 74 na 76 v tom diferaku. Kos by zvonka nemal byt vacsi ako ten mensi Takze aby aj ty majitelia co maju novsie octavie s touto prevodovkou neboli zas moc kludny... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hyby Vloženo 27. leden 2010 Sdílet Vloženo 27. leden 2010 Můžu se teda zeptat, jakej typ přesně je ta SDI převodovka? Jestli někdo ví, moc by mi to pomohlo, díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hyby Vloženo 27. leden 2010 Sdílet Vloženo 27. leden 2010 tady máč tabulky převodů ahoj. Chápu z tý tabulky správně, že sdi převodovky jsou dva typy? díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karki Vloženo 1. Únor 2010 Sdílet Vloženo 1. Únor 2010 Prosim poradte. Oktavka 1.6 74kw typ převodovky nevim jiste ale určitě ten osvědčeny a bezpuruchovy Dneska jsem zjistil,že při jízdě na zpatečku se začlo ozyvat nějake cvakaní,jako by řetěz přeskakoval přes zuby,nebo zapatka cvakala po ozubenem kole.Myslel jsem,že to bude homokynetak,ale jde to z převodovky.Dočetl jsem se,že nejsem jediny.Jestli jsem to dobře pochopil,nejde o problem s nyty,ale kolečko zpatečky.CHci se připtat vydrží tento problem do jara,nebo je to akutní a radeji nejezdit?Na co se mam připravit,co se tyka financí?Nyty chci stejne na jaře vymenit seda pry stojí 3000Kc,prace u znameho 1500Kc.Auto nehoním,chovam se k nemu velmi slušně.Olej jsem na jaře kontroloval,řadit jde bez problemu.1 a 2 trosku huř,ale to je asi normalni.Děkuji za všechny rady a ohlasy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 1. Únor 2010 Sdílet Vloženo 1. Únor 2010 tohle bych řešil co nejdřív, protože jestli se ti rozloupne je to na vrakovišti nedostatlkový zboží a novou za 80 000,- chtít dávat nechceš ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 1. Únor 2010 Sdílet Vloženo 1. Únor 2010 (editace) muzes vypustit olej z prevodovky - pokud tam budou hlinikove piliny tak jako u me tak bohuzel kdyz bude potreba mam tu dily prave na tu prevodovku co se sere Editováno: 1. Únor 2010, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karki Vloženo 1. Únor 2010 Sdílet Vloženo 1. Únor 2010 Zeptam se jinak.Kolik kilometru muzu najet dopredu.Predpokladam,že pokažene je to jenom na zpatecku.Nebo zhanet nahradni auto.Mužu s tim najet 200km,než budu mit volnou garaž?Vim ,že mam blbe otazky,ale stalo se mi to v nejmin vhodnou dobu.A potreboval bych aspon tech 200km vydrzet.Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martincz Vloženo 2. Únor 2010 Sdílet Vloženo 2. Únor 2010 Prosim vas je nejakej problem se spojkou koukal jsem za maji 200mm a truha ma 210mm kdybych menil prevodovku tak at vim jesli mam koukat i podle typu na prumer spojky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 2. Únor 2010 Sdílet Vloženo 2. Únor 2010 to karki: pro Tvoje dobro je lepší nejet s tim pokud možno už radši vůbec to martincz: nejdřív to chce napsat jakej tam máš motor aby Ti někdo vůbec poradil jakou spojku tam máš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martincz Vloženo 3. Únor 2010 Sdílet Vloženo 3. Únor 2010 mam tam motor 1,6 55kw r.v. 1999 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martincz Vloženo 22. Únor 2010 Sdílet Vloženo 22. Únor 2010 (editace) naco se mam hlavně kouknout při koupi převodovky abych nekoupil spatně jedna se o 1,6 55kw Editováno: 22. Únor 2010, autor: martincz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p!trs Vloženo 30. Březen 2010 Sdílet Vloženo 30. Březen 2010 (editace) Ale už sem sehnal DUU po repasy Ahoj, jak je v citaci, sehnal sem převodovku po repasy , cena 13000 Kč + 500 Doprava , z druhýho konce republiky.....Dal sem ji do auta , koupil origo olej , kterej zrovna levný není, jel auto projet a šok. (pár přízpěvký zpátky, zažil někdo něco podobnýho ) Řazení v pohodě , trojka čtyřka pětka v pohodě, ale jednička s dvojkou celkem dost hučí , nebo nevím jak bych to popsal , stará převodovka mi hučela celkově, ale tady jen ty dvě rychlosti a to tak že je to i z venku pro kolemjdoucí slyšet. Něco jak ztlumená zpátečka Volám milému pánovi co mi ji prodal a odpověď byla : Na převodovku nedáváme záruku, je repasovaná, na diferenciálu byly dány svorníky.Hučí proto že se musí zajet ozubená kola. Je mi z toho dobreku 13 K pro mě není málo. Jak mám poznat že hučí opravdu jen kola a že to nejsou zas nějáký ložiska? Chci jet s autem do Itálie a mám strach že někde zůstanu. Další věc co přispěla k mojí nedůvěře k údajné repasy byl fakt že teče gufero na poloose... Chtěl bych se zeptat , jetli by někdo neměl průřez, náčrt nebo něco podobnýho, týhle převodovky , aby tam byly vidět ložiska , zkrátka všechny díly.Kdyby někdo měl a poslal, předem děkuju. K tomu hučení, má smysl lít do oleje nějáké přísady? Prodávaj toho dost ,všude píšou snižuje hlučnost , opotřebení apod. Kdybych tu moji oktávku podpálil, mám krásný život i když teď je to asi moje blbost Editováno: 30. Březen 2010, autor: p!trs Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martincz Vloženo 30. Březen 2010 Sdílet Vloženo 30. Březen 2010 Kluci jakej je ten odkaz na rozebrani prevodovky v ang. chtel bych to vyskousetjestli to zvladnu ci ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 30. Březen 2010 Sdílet Vloženo 30. Březen 2010 naco se mam hlavně kouknout při koupi převodovky abych nekoupil spatně jedna se o 1,6 55kw Co ti odešlo na té převodovce z 1,6 55Kw? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martincz Vloženo 31. Březen 2010 Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 uz je to v pohode koupil jsem z1,4 golfa za hubičku najeto kolem 100000km,ale chtel bych se do ni kouknout a popripade opravit,mel jsem odkaz na uplne rozebrani ale nechtene jsem to odstranil a ani to nemam v hystorii Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 31. Březen 2010 Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 jo OK fajn, ale co se s ní stalo? jak se to projevovalo? "odešla" je široký pojem.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martincz Vloženo 1. Duben 2010 Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 jo OK fajn, ale co se s ní stalo? jak se to projevovalo? "odešla" je široký pojem.... takhle ti to řeknu jezdila v pohodě řadit mi šlo strašně na tvrdo a hučel diferencial poměrně slušně tak jsem měl strach a radši jsem ji vyměnil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 1. Duben 2010 Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 Aha a kolik měla najeto Km? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martincz Vloženo 1. Duben 2010 Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 Aha a kolik měla najeto Km? vubec nevim na tachometru mam 128000km ale zajimave je ze převodovka repasovana a skoro nova spojka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tazz Vloženo 1. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2010 (editace) Zdar všichni, musím trochu uklidnit všechny co mají po této diskuzi strach o své převodovky. Vlastním OI 1,6 75kw AVU 2001 s převodovkuo DUU/O2K najeto 235 000 km a převodovka naprosto vyšlapuje a řazení je taky O.K. Uvědomme si kolik je vyrobených převodovek a kolik si Vás tu stěžuje na problémy. Já jsem z Mladé Boleslavi a moc vlastníků si nestěžuje na převodovky- možná na rozjíždění, ale to řeší čidlo na spojce a v nejhorším Jandis (CIMBU) v Sukoradech- úpravou řídící jednotky- přechodů. Nechci nikoho napadat, ale příjde mi, že si tady stěžujou akorát ti co s autem dělají tzv. psí kusy- hrabou všude co to jde, dělaj ze sebe závodníky a pak se divěj. Někteří samozřejmě auto koupí od takovéhoto pilota- tesně před smrtí a pak chudáci spláčou nad výdělkem Taky tu někdo psal, že škodovka neuznává přetržené nýty na diferáku jako záruční servis- bodeť by jo, když nikdo nikdy nezjistí co s tím autem majitel dělá Tak se nebojte a v klidu jezděte. Tazz Editováno: 1. Prosinec 2010, autor: Tazz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.