reddy Vloženo 9. leden 2008 Sdílet Vloženo 9. leden 2008 no uvidíme jak to soudruzi z USA vymyslí, kolik tam bude čoček, jestli budou na xenony, nesmíme zapomenout, že Octa ná ve světlech mlhovky..............necháme se překvapit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 9. leden 2008 Sdílet Vloženo 9. leden 2008 tak jestli můžu tak mám angels eyes na fabce a mlžíly se první dva dny pak přestaly, naklápění jde trochu stuha ale ok a svítivost je slušná aspoň u mně ale dávám do nich Hidky tak uvidím doufám že to bude lepší.jinak spokojenost Zvyšovat svítivost za cenu použití HID sady není cesta kudy bych chtěl jít.Nevěřím,že by přestavbová sada neoslňovala. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavius84 Vloženo 9. leden 2008 Sdílet Vloženo 9. leden 2008 Takhle me se osobne ta svetla nelibi, myslim si ze AE patri na BMW, ale o tom oslnovani HID sadou, taky podle me zalezi jakou tam kdo da a to s jakou svitivosti. Vem si ze v origo xenonech je 4000K a HID se delaji vetsinou od 4000K do 12000K. Takze kdyz tam da nekdo 6000K a vic tak to asi oslnovat bude a bude to jedovaty svetlo, ale kdyz tam das neco normalniho tak by to melo byt v pohode. (zaklad jsou ale serizeny svetla) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carlos Vloženo 9. leden 2008 Sdílet Vloženo 9. leden 2008 4000k nebo 8000k není o tom,že to svítí víc,je to o barvě světla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motaaa Vloženo 9. leden 2008 Sdílet Vloženo 9. leden 2008 4000k nebo 8000k není o tom,že to svítí víc,je to o barvě světla ano přesně tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 9. leden 2008 Sdílet Vloženo 9. leden 2008 (editace) ano přesně tak Ano,teplota světla nemá s oslněním nic společné,ale co podle mně ano je fakt,že parabola je konstruována pro nějaký typ zdroje světla .Tím pádem je zdroj světla v konstantní a hlavně navržené ohniskové vzdálenosti .Výměnou zdroje světla se tato vzdálenost pravděpodobně změní a světelný tok z paraboly bude mít podle mně jinou charakteristiku.Taková parabola si myslím nejde seřídit tak jak by měla.Konstrukce světlometů pro výbojky (označené DCR)navíc musí splňovat limit propustnosti UV záření,světlomety HCR pro halogenky tyto limity nemusí splňovat a od prostého oslňování už jsme u poškozování zraku protijedoucích řidičů. Je to ale jenom můj názor a nikoho nepřesvědčuji,že je správný a už vůbec,aby si HID sadu nedával.Je to otázka ohleduplného chování každého z nás. Pokud bych uvažoval o AE,tak jedině ve spojení s xenony již z výroby,nebo dodělat AE do orig xenonových lamp. Kroužky jdou vyrobit celkem snadno. Editováno: 9. leden 2008, autor: mikl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carlos Vloženo 9. leden 2008 Sdílet Vloženo 9. leden 2008 třeba bixenon h4 má stejné ohnisko světla jako žárovka,má clonítko a při správném seřízení světlometu to ani oslňovat nemůže Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 9. leden 2008 Sdílet Vloženo 9. leden 2008 (editace) třeba bixenon h4 má stejné ohnisko světla jako žárovka,má clonítko a při správném seřízení světlometu to ani oslňovat nemůže Já jsem psal ,že se ohnisko změní pravděpodobně,píšeš o H4,ale sady se dělají jako ekvivalent snad všech halogenek a vždycky ve stejném ohnisku být nemusí. Netvrdím,že všechno bez homologace nastojí za nic,ale zrovna u sad HID o tom nejsem přesvědčen. Pokud jsou přestavbové sady tak bezproblémové jak majitelé tvrdí,divím se,že není alespoň něco na trhu homologované,určitě by se to výrobci vyplatilo. Homologované ale nejsou a nebudou,protože žádná zkušebna v EU homologaci neudělí. Editováno: 11. leden 2008, autor: mikl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
apokus Vloženo 15. leden 2008 Sdílet Vloženo 15. leden 2008 Lidicky... A kodyz mam ocku 1/99 a chtel bych si tam dat xenony? Co k tomu potrebuju? A kolik by mne to pripadne stalo? Potrebuju jen samotne svetla a zarovky nebo i nejake uchyty? Moc se v tom jeste nevyznam, dikec ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
reddy Vloženo 16. leden 2008 Sdílet Vloženo 16. leden 2008 (editace) asi raději přestavba na facelift, o té se dočteš určitě někde tady na foru víc, ale počítej s vyšší cenou, pod 10 000 se asi nevejdeš, teda určitě ne Editováno: 16. leden 2008, autor: reddy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cooper Vloženo 20. leden 2008 Sdílet Vloženo 20. leden 2008 asi raději přestavba na facelift, o té se dočteš určitě někde tady na foru víc, ale počítej s vyšší cenou, pod 10 000 se asi nevejdeš, teda určitě ne CHLAPI,NEVITE NEKDO JAKY ET MAJ 17" KOLA NA OCTAVII 1 ? DIKY Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 20. leden 2008 Sdílet Vloženo 20. leden 2008 pro coopera,dobré téma tady,dej si to jinam a zadej si šířku a značku kol. Už má někdo doma "oči"na octavku,chtělo by to foto na autě,fabky jsem už na silnici potkal,ale oct ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 20. leden 2008 Sdílet Vloženo 20. leden 2008 třeba bixenon h4 má stejné ohnisko světla jako žárovka,má clonítko a při správném seřízení světlometu to ani oslňovat nemůže No ja bych si nebyl tak jist. Prestavbove sady jsou v naproste vetsine dost nekvalitni zbozi - at uz se jedna o startery nebo i geometrii vyzarovaneho kuzelu svetla, tedy kvalita a geometricka presnost stinitek a usazeni v parabole. Druhou nectnost resi do jiste miry projektorove svetlomety, ktere kuzel oriznou podle sveho. Jina vec je propustnost UV zareni, jak psal mikl. Pro ilustraci pripojuji obrazek srovnani geometrie svetelneho kuzelu u halogenove zarovky (origo stav) a vybojky po prestavbe na xenon HID sadou. Komentar asi netreba, ze to oslnuje jak pr..e netreba zduraznovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cooper Vloženo 20. leden 2008 Sdílet Vloženo 20. leden 2008 No ja bych si nebyl tak jist. Prestavbove sady jsou v naproste vetsine dost nekvalitni zbozi - at uz se jedna o startery nebo i geometrii vyzarovaneho kuzelu svetla, tedy kvalita a geometricka presnost stinitek a usazeni v parabole. Druhou nectnost resi do jiste miry projektorove svetlomety, ktere kuzel oriznou podle sveho. Jina vec je propustnost UV zareni, jak psal mikl. Pro ilustraci pripojuji obrazek srovnani geometrie svetelneho kuzelu u halogenove zarovky (origo stav) a vybojky po prestavbe na xenon HID sadou. Komentar asi netreba, ze to oslnuje jak pr..e netreba zduraznovat. kluci,tak ze z debaty vypliva ze or.xenon no octavii je NEJ! kdo to uz predelaval? je pravda ze se musi menit i chladic,mimo jine? OCTAVIA COMBI TDI 81KW 1999 Diky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fany Vloženo 22. leden 2008 Sdílet Vloženo 22. leden 2008 (editace) Dnes jsem psal email na pana Kopáčka a zatím stále pořád se čeká.. Takže se asi bude muset zapracovat doma... http://plaza.umin.ac.jp/~satoshi/mod152en.html Editováno: 22. leden 2008, autor: Fany Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ph007 Vloženo 22. leden 2008 Sdílet Vloženo 22. leden 2008 Dnes jsem psal email na pana Kopáčka a zatím stále pořád se čeká.. Takže se asi bude muset zapracovat doma...http://plaza.umin.ac.jp/~satoshi/mod152en.html hehe to je dobrý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bazz Vloženo 22. leden 2008 Sdílet Vloženo 22. leden 2008 Dnes jsem dostal od kopáčka meil a psal mi že čekají na kontajner a do dvou týdnů by měl přijít tak jsem zvědavej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudyno Vloženo 23. leden 2008 Sdílet Vloženo 23. leden 2008 Dnes jsem dostal od kopáčka meil a psal mi že čekají na kontajner a do dvou týdnů by měl přijít tak jsem zvědavej takze bude hromandy nakup.. a vylezes na ulici a vsude budou koukat na tebe ty samy svetla.. a ten co necha original bude style Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spici Vloženo 24. leden 2008 Sdílet Vloženo 24. leden 2008 tohle vypadá docela strašlivě ( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 24. leden 2008 Sdílet Vloženo 24. leden 2008 No ja bych si nebyl tak jist. Prestavbove sady jsou v naproste vetsine dost nekvalitni zbozi - at uz se jedna o startery nebo i geometrii vyzarovaneho kuzelu svetla, tedy kvalita a geometricka presnost stinitek a usazeni v parabole. Druhou nectnost resi do jiste miry projektorove svetlomety, ktere kuzel oriznou podle sveho. Jina vec je propustnost UV zareni, jak psal mikl. Pro ilustraci pripojuji obrazek srovnani geometrie svetelneho kuzelu u halogenove zarovky (origo stav) a vybojky po prestavbe na xenon HID sadou. Komentar asi netreba, ze to oslnuje jak pr..e netreba zduraznovat. Zdravím... Uvažuji o HID sadě, a UV záření bych se nebál, řekl bych, že přes to sklo nemá šanci, na rozdíl od světlometů bez projektoru a s vnějším plastem, ale oslňovat protijedoucí bych samozřejmě nechtěl. Asi nejde házet všechny sady nebo konstrukce výbojek do jednoho pytle, nemáš odkaz na nějaké testy? Určitě záleží i na světlometech, ale jde mi o H4 do O1, jestli je lepší bixenon H4-3 nebo s dálkou H4-2, případně jaký výrobce starteru či výbojky má ohleduplnější výrobky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-talker Vloženo 25. leden 2008 Sdílet Vloženo 25. leden 2008 Ano,teplota světla nemá s oslněním nic společné,ale co podle mně ano je fakt,že parabola je konstruována pro nějaký typ zdroje světla .Tím pádem je zdroj světla v konstantní a hlavně navržené ohniskové vzdálenosti .Výměnou zdroje světla se tato vzdálenost pravděpodobně změní a světelný tok z paraboly bude mít podle mně jinou charakteristiku.Taková parabola si myslím nejde seřídit tak jak by měla.Konstrukce světlometů pro výbojky (označené DCR)navíc musí splňovat limit propustnosti UV záření,světlomety HCR pro halogenky tyto limity nemusí splňovat a od prostého oslňování už jsme u poškozování zraku protijedoucích řidičů.Je to ale jenom můj názor a nikoho nepřesvědčuji,že je správný a už vůbec,aby si HID sadu nedával.Je to otázka ohleduplného chování každého z nás. Pokud bych uvažoval o AE,tak jedině ve spojení s xenony již z výroby,nebo dodělat AE do orig xenonových lamp. Kroužky jdou vyrobit celkem snadno. nooo tak tohle vypada fakt dost dobre myslim ze takhle to bude urcite o dost lepsi, nez kupovat AE a strkat tam HID sadu,jen tak dal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fany Vloženo 25. leden 2008 Sdílet Vloženo 25. leden 2008 Dnes jsem dostal od kopáčka meil a psal mi že čekají na kontajner a do dvou týdnů by měl přijít tak jsem zvědavej Tak to jsem zvědavej jak to bude. Dnes jsem mu volal a říkal mi že to vyhledově není na týdny ale měsíce tak uvidíme .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fany Vloženo 6. Únor 2008 Sdílet Vloženo 6. Únor 2008 Tak co nemáte někdo něaké nové info?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
reddy Vloženo 7. Únor 2008 Sdílet Vloženo 7. Únor 2008 bojím se, že to asi fakt bude záležitost měsíců, než budou na trhu, ale nějaký foto, jak aspon vypadají by bylo super Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanic Vloženo 9. Únor 2008 Sdílet Vloženo 9. Únor 2008 bojím se, že to asi fakt bude záležitost měsíců, než budou na trhu, ale nějaký foto, jak aspon vypadají by bylo super Snad to nebude záležitost měsíců,ale roků.Takovejlech tuzingovejch frajírků už tady jezdí dost,tak neblbněte kluci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.