Dannys Vloženo 15. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2007 Dobrý mám fabku RS mám tam origo 16" litaky ktreré chci použivat na zimu a chci koupit ještě jedny litáky na léto taky 16"ale chtěl bych aby ty kola byly trochu širší nechci používat podložky ani vytahovat lemy jenom nevím jaký zvolit klasika je ET35.Ale nechci aby ty kola byly jak originály vo něco širší prostě vyměnti kus za kus bez upráv . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 15. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2007 Dobrý mám fabku RS mám tam origo 16" litaky ktreré chci použivat na zimu a chci koupit ještě jedny litáky na léto taky 16"ale chtěl bych aby ty kola byly trochu širší nechci používat podložky ani vytahovat lemy jenom nevím jaký zvolit klasika je ET35.Ale nechci aby ty kola byly jak originály vo něco širší prostě vyměnti kus za kus bez upráv . origo je ET 42, takže při ET 35 budeš mít kola o 7mm více ven než máš teď, pokud teda RS kola mají taky 42 jako ostatní kola na fábku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jogofogo Vloženo 15. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2007 Neviem ako vy ale ja mam origo RS kola s ET 37. Samo ze v TP su zapisane ET 42 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky27 Vloženo 4. Duben 2012 Sdílet Vloženo 4. Duben 2012 Ahoj kluci, jaký je prosím vás přesný rozměr hliníkových disků na fabii 1 RS? Spousta z vás tam má ET 42, ale já tam mám ET 37 a nejsem schopen je zapsat do techničáku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 4. Duben 2012 Sdílet Vloženo 4. Duben 2012 šíře 6.5 ET 42 R16 pneu 205/45 R16....na jiný rozměr musíš mít typový list pro zapsání Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyssek Vloženo 4. Duben 2012 Sdílet Vloženo 4. Duben 2012 (editace) u 16" FRS1 je ET37 ET42 je 16"u obyč. fabii Editováno: 4. Duben 2012, autor: lukyssek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky27 Vloženo 5. Duben 2012 Sdílet Vloženo 5. Duben 2012 Takže ty kola z eresy prostě na obyčejnou fabii nedám kvůli tomu zatracenýmu ET. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 6. Duben 2012 Sdílet Vloženo 6. Duben 2012 u 16" FRS1 je ET37 ET42 je 16"u obyč. fabii originál kola z Fabie RS 1 nebo Spidery jsou o rozměru 6.5 x R16 ET 42...foto nemám, ale nějaký majitel FRS snad hodí info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyssek Vloženo 6. Duben 2012 Sdílet Vloženo 6. Duben 2012 (editace) tyto origo kola z fabie RS mají ET37 a rozměr 6,5x16 všechny ostatní origo 16" kola škoda z fabie mají ET42 Editováno: 6. Duben 2012, autor: lukyssek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 6. Duben 2012 Sdílet Vloženo 6. Duben 2012 já mám zformátovanej PC, jinak bych dal i foto....kurňa jsi mě normálně znejistil, ale já si foto s ETkem najdu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky27 Vloženo 7. Duben 2012 Sdílet Vloženo 7. Duben 2012 Tak schválně, jestli tam někdo z vás má et 42, ať sem hodí fotku. Já mám et 37. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 8. Duben 2012 Sdílet Vloženo 8. Duben 2012 hluboká omluva, našel jsem foto, ET je 100% 37 = správný rozměr 6.5 x R16 ET 37, takže Lukyne měl jsi recht....já jsem si to asi spletl s BBSkama, co jsem dával za FRS alu, už v těch svých kolech začínám mít bordel takže pro zapsání nutno typáč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky27 Vloženo 8. Duben 2012 Sdílet Vloženo 8. Duben 2012 Nic se neděje, myslíš, že kdybych k tomu sehnal typový list, tak by to snad dopsat šlo? Nemám nejmenší tušení, kde se to dá sehnat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky27 Vloženo 10. Duben 2012 Sdílet Vloženo 10. Duben 2012 Když budu chtít ten povolený rozměr 6,5 x 16 et 42 zapsat, stačí zajít na magistrát, nebo budu muset ještě na STK? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 10. Duben 2012 Sdílet Vloženo 10. Duben 2012 stačí na magistrát, pro jistotu mít s sebou vytisnknutý prohlášení od Škoda-auto (i když by ho tam měly mít) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky27 Vloženo 10. Duben 2012 Sdílet Vloženo 10. Duben 2012 Díky, zkusím to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky27 Vloženo 11. Duben 2012 Sdílet Vloženo 11. Duben 2012 Tak 16ky jsou zapsány, ale pochopitelně s ET 42. S tím už asi nic nenadělám. Stejně to není vidět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Phobia mk1 Vloženo 28. Ledna Sdílet Vloženo 28. Ledna Zdravím borci, Koupil jsem si na fabku kola r 15 195/50 et 38. Teď se dívám do techničáku a mám tam kola úplně se stejnýma rozměrama akorát ET 43. Jestli by to nebyl problém v případě nehody protože mi tam fakt všechno sedí až na to ET. Tak nevím jestli je sundat nebo nechat, jestli stím má někdo nějakou zkušenost. Budu rád za jakoukoliv radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 28. Ledna Sdílet Vloženo 28. Ledna Co řešíš - na autě smíš mít pouze kola povolených rozměrů, jinak by se mohlo považovat za technicky nezpůsobilé provozu na pozemních komunikacích. Co se bude dít při nehodě ti tady nikdo na 100% neřekne. Bude to hodně individuální. Obecně zatím platí, že by ti museli prokázat příčinnou souvislost s nepovoleným rozměrem kol a zaviněním nehody a tím také snížení, nebo odmítnutí plnění. No a na STK tě s tím vyhodí - závada typu B. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpelIns1 Vloženo 28. Ledna Sdílet Vloženo 28. Ledna Taká Kooperativa alebo Uniqua ťa pri nehode rovno zruší - toto sú (na Slovensku) poisťovne, ktoré vždy hľadajú najprv možnosť ako zrušiť akékoľvek plnenie a technický stav vozidla k tomu bude ideálna príčina Potom môžeš na súde dokazovať ty, že to nemalo vplyv na nehodu - napríklad že si práve mal zaparkované a iné auto narazilo do teba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 28. Ledna Sdílet Vloženo 28. Ledna Tady ovšem nejsme na Slovensku. Máme nejspíš jinou legislativu. Zatím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeteranChild Vloženo 28. Ledna Sdílet Vloženo 28. Ledna Mám Dekrou potvrzenou informaci, že u nás existuje zákonná tolerance +/-2mm na jedno kolo. Cokoliv nad tuto hodnotu už se bere jako nevyhovující a bez zápisu v TP s tím může být problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 28. Ledna Sdílet Vloženo 28. Ledna V kterém legislativním předpisu je toto uvedeno? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeteranChild Vloženo 28. Ledna Sdílet Vloženo 28. Ledna To netuším. Byl jsem na zdejší pobočce Dekry, že chci zapsat alternativní rozměr kol. Všechny rozměry sedící, jen ET43 místo v TP už uvedeného 45 pro jinak shodná kola. Technik mi na to řekl, že je to odchylka v zákonné toleranci a nemusí se zapisovat. Žádný papír mi k tomu nedal, takže to jak dokázat bohužel nemám. Určitě bych každému doporučil, si na Dekru zajít osobně a nechat si to potvrdit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 28. Ledna Sdílet Vloženo 28. Ledna Aha, jenže tohle musíš mít tvrdě podloženo. Že něco povídá nějaký technik není závazné. Neschválený typ kola nebo velikost (rozměr ráfku) není v souladu s údaji, uvedenými v registru silničních vozidel = závada typu B. Žádná tolerance tam nikde uvedena není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.