Publikováno Srpen 15, 200718 r Vím , že už to tady bylo, ale nikde jsem to tu nenašel, tak bych měl prosbu k těm , co mají zadní malé RS křídlo pouze lepené a mají s tím dobré zkušenosti (jako s lepidlem). Prosím vás teda, jestli by jste mi neporadili, které přesně že to je to lepidlo (na sklo), kterým se to lepí a HLAVNĚ, které opravdu drží jako pr.... . Značka , typ a tak nějak. Abych s tím křídlem někomu neudělal BOBO.Vrtat nechci, je to lehké laminátové. Děkuji
Srpen 15, 200718 r kup si lepidlo na sklo v nějaký servisu kde mění skla tím to drží dobře a nebo teroson (terostat)
Srpen 15, 200718 r Vím , že už to tady bylo, ale nikde jsem to tu nenašel, tak bych měl prosbu k těm , co mají zadní malé RS křídlo pouze lepené a mají s tím dobré zkušenosti (jako s lepidlem). Prosím vás teda, jestli by jste mi neporadili, které přesně že to je to lepidlo (na sklo), kterým se to lepí a HLAVNĚ, které opravdu drží jako pr.... . Značka , typ a tak nějak. Abych s tím křídlem někomu neudělal BOBO.Vrtat nechci, je to lehké laminátové. Děkuji tak já se půjdu mrknout do garáže,mám to daleko, asi 15 kroků a tam bych měl mít zbytek lepidla co jsem dostal k orig.RS křídlu.Jen jsem ho nalepil,dle návodu a drží i při 190.Nebo já ti ho zítra radši vyfotím,jo. Upraveno Srpen 15, 200718 r od ritchie
Srpen 15, 200718 r Vím , že už to tady bylo, ale nikde jsem to tu nenašel, tak bych měl prosbu k těm , co mají zadní malé RS křídlo pouze lepené a mají s tím dobré zkušenosti (jako s lepidlem). Prosím vás teda, jestli by jste mi neporadili, které přesně že to je to lepidlo (na sklo), kterým se to lepí a HLAVNĚ, které opravdu drží jako pr.... . Značka , typ a tak nějak. Abych s tím křídlem někomu neudělal BOBO.Vrtat nechci, je to lehké laminátové. Děkuji http://www.skodaoctavia.cz/opravy.htm -tady je to křídlo s tím lepidlem.S tím jsem to lepil.
Srpen 15, 200718 r Autor Díky, je to hodně tuhé? Kolik si tam toho dával, pod celým , nebo jen pod těmi kraji po obvodu té dosedací plochy?
Srpen 15, 200718 r Díky, je to hodně tuhé? Kolik si tam toho dával, pod celým , nebo jen pod těmi kraji po obvodu té dosedací plochy? Udělal jsem takové housenky po celé ploše a přimáčknul a křídlo zatěžkal.Co vylezlo jsem hned za čerstva otřel a očistil.Ale pozor,musí se lepit lakovaná plocha.Samotný laminát špatně drží-musí ti to nalakovat i ze spodu.Lepit lak na lak. Upraveno Srpen 22, 200718 r od ritchie
Srpen 15, 200718 r Buď Terostat 9200 nebo Dinitrol 500 (znalí zajisté znají pojem "černý Pyrmo") Obojí černý, šedá a bílá h***o lepí. A k tomu lepení před lepením důkladně odmastit, lak i křídlo zdrsnit, do dosedací plochy laminátovýho křídla pro sichr udělat 2 - 3 díry cca 8mm, do kterejch se vmáčkne lepidlo a vytvoří špunt, za k terej to v nejhorším případě drží, když se to utrhne v ploše. PUR křídlo se navrtávat nemusí, stačí přilepit. Přeju dobrý zážitky při dostávání výše uvedených lepivých sra**k z rukou. Upraveno Srpen 15, 200718 r od masoprst
Srpen 16, 200718 r Autor Díky, za všechny pomocné rady. Jenom mám takovou jednu připomínku, nebo námět na diskuzi. Píšeš, že "obojí pořádně zdrsnit" . Jestli je to lepidlo , na sklo, jako se TŘEBA LEPÍ AKVÁRIA, tak by to zdrsnění spíš snížilo pevnost, ne? Vím , že právě na těch akvárkách se říká, že to právě drží tím ,že je to hladké a to lepidlo se tím pádem jakoby přisaje. Když se to zdrsní, tak to drží hůř, nebo třeba i vůbec ???
Srpen 18, 200718 r Díky, za všechny pomocné rady. Jenom mám takovou jednu připomínku, nebo námět na diskuzi. Píšeš, že "obojí pořádně zdrsnit" . Jestli je to lepidlo , na sklo, jako se TŘEBA LEPÍ AKVÁRIA, tak by to zdrsnění spíš snížilo pevnost, ne? Vím , že právě na těch akvárkách se říká, že to právě drží tím ,že je to hladké a to lepidlo se tím pádem jakoby přisaje. Když se to zdrsní, tak to drží hůř, nebo třeba i vůbec ??? Na lepení akvárií máš na mysli asi lepidla typu silikon kaučuk - tam to takto může fungovat. To napsal jsou lepidla určená pro automobilové aplikace - výroba, opravárenství, kde se používají jako konstrukční nebo těsnicí hmoty - tato lepidla jsou na polyuretanové bázi (obecně PUR materiály v této oblasti vykazují velmi dobrou přilnavost a třeba adhezivní základovky/plniče jsou PUR) zdrsnění v tomto případě významě zvětší styčnou plochu a zlepší přilnavost (je to výrobcem doporučený postup) - ovšem po zdrsnění je potřeba odstarnit všechen prach.
Srpen 22, 200718 r Autor Mmmm, tak teda asi jo, nebudu se hádat chci poradit. Křídlo mi už leží nalakované týden tady pod nohama, a já pořád nemůžu sehnat to lepidlo. Teda tady u nás. Ani jedno z těch doporučených: Dinitrol 500 , Mastersil (nevím přesný název) , Betaprime. Terostat 9200 by možná přivezli, ale cena téměř 400č se mi zdá dost, ozvlášť když já ho pak už asi na nic neupotřebím a zbytek mi stvrdne (to je škoda), menší tuba prý neexistuje.Apropo, kolik toho lepidla se na to asi spotřebuje? Ještě něco, nabídla mi v tom obchodě ještě tady toto černé lepidlo na autoskla ... omniGLAS pur PU 60 .....(je i 50, ta je prý po zatuhnutí měkší a pružnější než ta 60ka), máte to někdo lepené i tímto lepidlem, že bych vzal teda i toto? K němu mi ještě dávala malou skleničku (130 - 170 kč na odmaštění těch ploch). Ty lepidla na akvárka teda asi nejsou vhodné, co?
Srpen 23, 200718 r Mmmm, tak teda asi jo, nebudu se hádat chci poradit. Křídlo mi už leží nalakované týden tady pod nohama, a já pořád nemůžu sehnat to lepidlo. Teda tady u nás. Ani jedno z těch doporučených: Dinitrol 500 , Mastersil (nevím přesný název) , Betaprime. Terostat 9200 by možná přivezli, ale cena téměř 400č se mi zdá dost, ozvlášť když já ho pak už asi na nic neupotřebím a zbytek mi stvrdne (to je škoda), menší tuba prý neexistuje.Apropo, kolik toho lepidla se na to asi spotřebuje?Ještě něco, nabídla mi v tom obchodě ještě tady toto černé lepidlo na autoskla ... omniGLAS pur PU 60 .....(je i 50, ta je prý po zatuhnutí měkší a pružnější než ta 60ka), máte to někdo lepené i tímto lepidlem, že bych vzal teda i toto? K němu mi ještě dávala malou skleničku (130 - 170 kč na odmaštění těch ploch). Ty lepidla na akvárka teda asi nejsou vhodné, co? lepil jsem zadní křídlo lepidlem od Wurtha a ta kartuš byla za nějakých 120,- Je pravda že od známého, ale rozdíl nebude větší a oproti tvým 400,- je to už znatelný rozdíl. Drží to jako čert a má už za sebou i jeden drobný náraz do stromu, vše okolo poraskalo, ale samotný lep stále drží....
Srpen 28, 200718 r Autor Ještě jeden dotaz, zdrsňovali jste to všichni co to máte jen lepené? Kapotu i křídlo? Má to někdo přilepené tím Terosonem 9200? (ten jsem nakonec koupil) Drží to tím dobře?
Srpen 28, 200718 r Ještě jeden dotaz, zdrsňovali jste to všichni co to máte jen lepené? Kapotu i křídlo? Má to někdo přilepené tím Terosonem 9200? (ten jsem nakonec koupil) Drží to tím dobře? odmastit a lehce zdrsnit velmi jemným brusným papírem pod místem lepení.
Srpen 28, 200718 r tak já známému lepil křídlo na Fábku betaprimem co mi zbyl od Milotecu a drží jako čert, ovšem tím samým lepidlem jsem lepil sobě prodloužení střechy na zadní sklo, odmaštění, nějaká ta vodička atd-a milé prodloužení se mi po dovolené po nějakých třech měsících na krajích začíná uvolňovat. Jsem pěkně nas*anej...takže jdu schánět nějaké lepidlo a nalepím to tám celoplošně
Srpen 29, 200718 r Mě když kámoš lepil křídlo tak to ještě podmazával nějakým základem pod lepidlo (lepil to lepidlem na autosklo bylo v tubě do vytlačovací pistole) nic se nemusí brousit, kde to bylo natřený to drží jak helvétská víra a kde to namazaný nebylo tak to šlo normálně pěkně naříznout a utrhnout, mám WRC křídlo bez šroubů a drží fakt suprově ze začátku sem tomu nevěřil ale fakt bomba
Srpen 30, 200718 r Autor K některým těm lepidlům právě doporučují nějakou tu malou lahvičku, (se mi zdá, že tomu říkali "primer" ), není to, ale jen nějaký odmašťovač? Jo a lepil to už někdo konkrétně i tím "TEROSONEM" ? Dík.
Říjen 27, 201311 r Sice už tu je mrtvo, ale pro další budouci lidičky... já jsem zašel do autoskla... tam nalepí okno a zbytek poloprázdné kartuše vyhazují... tak my ty zbytky zadara daly :-) lepil jsem s tím kapličku na šřechu bez jakéhokoliv zdrsnění a vydržela i 180km/h. Pak i křídlo a všechno v pohodě :-) takže lepdlo na okna gratis a drží všechno skvěle :-)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.