(cz)tomves Vloženo 22. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2007 Ahoj vsem, chtel bych se zeptat, zda je mozno zmerit spravnou funkci zhavicich svicek pomoci voltmetru. Pri mereni (- u svicky, + na baterce) mi u dvou svicek ukazuje 12.56V (napeti baterky) u zbylich dvou 1.2V a 0.6 V. Je to vzdy ob jednu. Je to tak v pohode, nebo ty dve jsou v haji? Dik za odpoved Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 22. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2007 Ohmetrem se měří obvod!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
(cz)tomves Vloženo 22. Srpen 2007 Autor Sdílet Vloženo 22. Srpen 2007 a kolik by ta svicka mela mit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 22. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2007 Nevím,neměřil jsem.Já je vždy vytahuji a dávám na baterku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alf Vloženo 22. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2007 pokud je tam nekonečno tak je přerušena a je v háji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan Vloženo 22. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2007 Já měřím žhaviče vždy ampérmetrem-musíš je odpojit,potom dát jednu stranu ampérmetru na + 12V a druhou na žhavič- na studené svíčce je proud asi 25 amper a po pár vteřinách klesne na 14-16 A. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
(cz)tomves Vloženo 22. Srpen 2007 Autor Sdílet Vloženo 22. Srpen 2007 pokud je tam nekonečno tak je přerušena a je v háji No ukazalo mi to nekonecno pri vsech rozsazich na vsech 4, ale to se mi nejak nezda..... Ze by teda vsechny 4 v cudu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
(cz)tomves Vloženo 22. Srpen 2007 Autor Sdílet Vloženo 22. Srpen 2007 Tak jsem se tady na foru docetl, ze by ta svicka mela mit 0.4 ohmu. Ja je meril merakem s nejmensim rozsahem 200 ohmu a zobrazilo mi to "1" tzn. ze nekonecne velky odpor nebo moc velky rozsah, je to tak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quicksilver Vloženo 22. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2007 Normálně žhavičky vyndej, napoj natvrdo na baterku, během několika vteřin se musí konec svíčky rozžhavit skoro do běla. To že není přerušena nezjistíš měřákem... už se mi stalo, že svíčka žhavila až 10mm od špičky a to tak že skoro vůbec. Takže vyndat a přesvědčit se na vlastní bulvy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.