Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak se tady rozpršelo tak jsem ze zahrady šel do dílničky a cvičně rozebral,vyčistil,namazal a složil startér z Octávie TDi.Tady pár foto.

ten rozhozený je používaný starší VALEO a za ním pro ukázku nový BOSCH

post-26-1155397931.jpg

Vloženo

Zdravím,ja budu muset vyměnit startér a dát jinéj,strašně to blbjě startuje,někdo mě říkal že tam je dokonce snad z benzínovýho,motoru.Ale to asi bude pálka že??

octavia kombi 19tdi 81kw

Vloženo
Zdravím,ja budu muset vyměnit startér a dát jinéj,strašně to blbjě startuje,někdo mě říkal že tam je dokonce snad z benzínovýho,motoru.Ale to asi bude pálka že??

octavia kombi 19tdi 81kw

Mam za 3522,- s DPH novej se zarukou, zas takova palka to neni...

Vloženo
Oba jsou TDi a oba stejně velké.Jinak bych neřekl,že Bosch patří do šrotu.měl jsem i nové Bosche a montovat a šly super

Asi to ta fotka zkreslila.

Jinak super foto serial se starterem.Nekomu to muze pomoci s demontazi.Kdysi jsem tak kuchal starter co jsem mel v 110R:-)

Ale na novy bych si asi netroufnul:-)

• o 4 týdny později...
Vloženo

Nemáte někdo představu kolik stojí nová volnoběžka do starteru, občas se mi stane, že startuju jenom to jakoby zasičí a nic. Kamarád automechanik mi říkal, že je to stržená volnoběžka v převodovce starteru.

Vloženo
Nemáte někdo představu kolik stojí nová volnoběžka do starteru, občas se mi stane, že startuju jenom to jakoby zasičí a nic. Kamarád automechanik mi říkal, že je to stržená volnoběžka v převodovce starteru.

kupoval jsem neorigo a tusim 550,-

Vloženo

Tak to jde, jeden problém jsem se škubáním vyřešil a už se rýsuje další, ale ten starter už je jenom třešnička. Nevíte chlapi nějakou adresu kde to objednat. V autokelly jsem to nenašel.

• o 5 měsíců později...
Vloženo
Tak se tady rozpršelo tak jsem ze zahrady šel do dílničky a cvičně rozebral,vyčistil,namazal a složil startér z Octávie TDi.Tady pár foto.

ten rozhozený je používaný starší VALEO a za ním pro ukázku nový BOSCH

Jakým mazacím tukem jsi to namazal? Je na to nějaký "special"?

Vloženo

Cosby,nedávno jsem měl v ruce oba typy staterů VALEO-BOSCH a řekl bych ,že VALEO je o něco málo větší a v mém případě jsem se setkal s problémem počtu zubů na pastorku (VALEO=11,BOSCH=10 a prumer o 1mm menší).Podotýkám se stejným typ.označením a v tu chvíli jsem se dostal k otázce použití na mé vozidlo.Názory na to se různily někdo říká ano jiný zase ne ,tak 50 na 50.Co tomu říkáš ty?

Na autě mám momentálně VALEO. :o

• o 6 měsíců později...
Vloženo

Zdravím přátelé, máte někdo zkušenosti s demontáží, rozebráním a vyčištěním a zpětnou montáží startéru? Mám motor 2,0 85KW AZJ a občas je slyšet že po startu chvilku řehtá. Bylo mi doporučeno že možná bude stačit akorát vyčistit a promazat. Dá se startér vyndat a rozebrat doma v garáži?Je na to potřeba speciální nářadí popř. nějaké speciální finty? Nevyskočí na mě ze startéru hned nějaká pérka apod které pak už nedám dohromady? A když se to podaří,čím čistit a čím mazat? Díky za každou radu a poznatek.

Vloženo

ja to delal taky poprve ale na fabii

ale nemel by vtom byt zas takovy rozdil,nejhorsi bylo ho vyndat ven, ty srouby byly zazrane do toho hliniku, a pak uz to byla brnkacka, rozeberes nic na tebe nevyzkoci nejsou tam zadne pruziny:) pak jsme to hodil na noc do tech benzinu a rano vycistil kartacem vysusil namazal a starter startoval jako novy:)

uz me to taky srao to hrceni pri startovani

ve skodovce mi rekli ano da se vycistit posilame to do bosh servisu oprava bude stat 4000 :kuk:lol

Vloženo

Teda koukal jsem na to a na dvoulitru je ten startér docela pěkně nedostupný, vedou kolem něj minimálně 2 hodice a nějaké trubky asi od serva. Navíc je docela pěkně sežraný od soli,takže povolení bude nadlidský výkon. Nevím jestli se do toho sám pustím :o(

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...