Sarstedt Vloženo 3. Květen 2007 Sdílet Vloženo 3. Květen 2007 Zdravím, mám Fabii combi 1.4 50kW a nevim zda mám nechat přetěsnit převodovku.V jednom servise mi řekli že se musí přetěsnit celá v jiném že se musí prvnit zjistit kde to teče a pak se uvidí a ve třetím řekli že se nemusí přetěsňovat nic že je to dobré.Auto ma najeté 130 000, z převodovky olej nekape, jen je potřísněná a je na tom chyceny prach atd., takže to vypada hrozně.když tedy nechám auto stát přes noc a ráno není pod autem žádná kapka oleje, není zbytečné tu převodovku přetěsňovat??Můžete mi poradit co s tím???Předem děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 3. Květen 2007 Sdílet Vloženo 3. Květen 2007 Nechat bejt, ale jestli jí chceš pomoct tak do ní kup dva litry oleje 75w90 GL 4 tím jí prospěješ víc :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
f888 Vloženo 3. Květen 2007 Sdílet Vloženo 3. Květen 2007 Ja si tiež myslím, že je to zbytočné. Pravidelne kontroluj olej a pokiaľ Ti z nej neuniká, tak to nechaj tak. Po 130 000 km by už bolo vhodné olej vymeniť. Aj keď Škoda píše že je to doživotná náplň, prevodovke tým len prospeješ a neni to zas tak veľká investícia... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sarstedt Vloženo 3. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 3. Květen 2007 jak můžu kontrolovat olej v převodovce??Jak poznám že ho tam je malo?Jinak dik za rady.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
f888 Vloženo 3. Květen 2007 Sdílet Vloženo 3. Květen 2007 takto: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sarstedt Vloženo 3. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 3. Květen 2007 Diky za radu.Ješte mám dotaz , poznal bych nějak při řazení nebo při jízdě že mám toho oleje málo a že je třeba dolít?Nebo to musím přímo zkontrolovat a když nic nevyteče nebo nebude po dolni okraj, jak vytahnu ten šroub, tak musím dolít... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonny Vloženo 3. Květen 2007 Sdílet Vloženo 3. Květen 2007 No když máš málo oleje v převodovce tak jde ztuha a postupně se to zhoršuje a je i slyšet zvenku.Ale je to jak u motorového oleje když ti budec chybět třeba decka tak to nepoznáš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
f888 Vloženo 3. Květen 2007 Sdílet Vloženo 3. Květen 2007 Presne tak, hladina oleja sa dá skontrolovať len cez kontrolný šrób... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ice Vloženo 14. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2007 Ahoj chlapi, chci se Vás zeptat, jestli kontrolujete ve svých fábinách množství oleje v převodovce. A s jakými výsledky? Dolíváte olej nebo olej vydrží, když převodovka neteče, resp. má olej v převodovce nějakou životnost? Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 14. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2007 Ja som kontroloval olej v prevodovke pri cca 40000km pretože mi išli ťažko rýchlosti 1 a 2.Bol pekný čistý presne po kontrolný otvor . V knihách sa píše,že náplň je celoživotná no myslím, že výmena trebárs po 100000km vôbec neuškodí! Čas a nájazd km urobia svoje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miluk Vloženo 14. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2007 jj, píše se, že náplň je celoživotní. Mě při 120 000 kontrolovali stav a olej byl úplně v pořádku. Věřil bych těm servisním údajům. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 14. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2007 Odporuča sa menit pri 150000 km alebo každych 5 rok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 15. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2007 ja ten olej mienim skontrolovat pri 150tkm (ak nebude padny dovod skor ako je unik, pripadne tuhost radenia), pripadne rovno pri 150tkm aj vymenim, ale dovtedy je to pre mna celozivotna napln Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 16. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2007 A čo si, Kefalín, predstavíte pod pojmom "celoživotný" ? Do kolika tkm máte předtištěnou servisku ? Do kolika tkm nebo let dává výrobce vozu záruku ? Jaká je životnost motorového oleje v motoru ? Jaká je životnost motorového oleje v balení (tj. nenalitého do motoru) ? Bude víc degradovat olej v originálním balení nebo v převodovce ? Cena převodového oleje je cca 200-300 Kč,- / lt, obyčejně je náplń převodovky 2 litry. Jaká je cena nové převodovky ? ... je to vaše auto a vaše peníze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 16. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2007 Odporuča sa menit pri 150000 km alebo každych 5 rok. díky za info...všem... Hubo44...tohle doporučení si zjistil kde? [/quote to mi radil jeden mechanik a sam som to zistil. u jednej fabie mi išla trojka caz zuby. po vym. oleja to prestalo. malo to 180000km. kamoš ma taxika octaviu 230000 km rychlosti cez zuby tak som poradil vym. oleja. a tvrdi že je super to radenie po vymene. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 16. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2007 Doporučuji, mě to pomohlo, šla špatně jednička, po výměně zcela výjimečně. Náklady relativně zanedbatelné, výsledek citelný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 16. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2007 A čo si, Kefalín, predstavíte pod pojmom "celoživotný" ?Do kolika tkm máte předtištěnou servisku ? Do kolika tkm nebo let dává výrobce vozu záruku ? Jaká je životnost motorového oleje v motoru ? Jaká je životnost motorového oleje v balení (tj. nenalitého do motoru) ? Bude víc degradovat olej v originálním balení nebo v převodovce ? Cena převodového oleje je cca 200-300 Kč,- / lt, obyčejně je náplń převodovky 2 litry. Jaká je cena nové převodovky ? ... je to vaše auto a vaše peníze. podle DP by se hladina oleje měla kontrolovat každých 30 000 km. Pokud nechybí a nejsou problémy s chodem převodovky, není třeba jej měnit neb životnost náplně odpovídá předpokládané životnosti převodovky. Je ale možné, že po 15 letech by přeci jen bylo dobré olej vyměnit :-) Olej v převodovce vydrží minimálně 10 let (pokud se nezasviní kovovými pilinami), stejně jako vydrží minimálně 5 let olej v motoru. Je možné, že životnost se sníží, ale co je mi potom, že motor nebo převodovka nevydrží 500 tisíc, ale jen 400 tisíc kilometrů. Auto už v té době bude stejně na prach. Tohle je dědictví po starých škodovkách, kde člověk jednou zapomněl vyměnit olej a hned měl na krku genrálku motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 17. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2007 suhlasim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 17. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2007 Já ne! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 17. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2007 preco? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 17. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2007 JA som menil olej v prevodovke po 120000 km a vyzeral byt v pohode bol cisty .Po dalsich 100000 ho vymenim to je take optimalne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 17. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2007 Měnil jsem po 5-ti letech, najeto cca 60tkm, olej černý jako boty (pro představu foto). řazení jde po výměně lehčeji a tak nějak hladčeji. Myslím, že výměna převodovce prospěla. Pro další informace dvojice odkazů. Je tam i jak se přišlo na 150 tkm, nebo 5 let, jaký olej použít atd. http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...977&hl=olej http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=15491&hl= Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 17. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2007 Ten olej vyzera nenormalne to fakt bolo menene po 60 000?? JA som menil po 6 rokoch vyzeral ako novy .Prevencia je prevencia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colins Vloženo 17. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2007 aky mas motor stukator ? aby sme porovnavali rovnake prevodovky. pava ma vzorne v podpise typ motora. a ty ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 17. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2007 1.4 50KW AME combik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.