Chystáte se přezouvat? - Stránka 3 - Ostatní - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

Chystáte se přezouvat?

Luke288

Doporučené příspěvky

Rass napsal:
  mischicka napsal:
Ne, akorát Ti to při dosažení té rychlosti napíše POZOR ZIMNÍ PNEU.

Ale jinak 210 km/h se zimníma penu ráno po D1 mazec :feve:

po nastav.rychl. limitu zimních pneu a po překročení této rychlosti se ozve gong (jako např. při poklesu teploty na +4°C) a maxík napíše "překročena rychlost o x km", nic víc to neumí. Rozhodně to je lepší než pouhá samolepka s 190km/h. Jak už tady někdo psal může se nastavit jakákoliv rychlost, např. dálnice a 130, po každém překročení následuje výše popsané, ikdyž nevím kdo z vás by měl nervy to poslouchat, na toto je lepší tempomat. Po přezutí si tam ty zimní pneu a 190 nastavuji, pokud máte T tak nad tento index, tj. 190 dochází k výraznému namáhání pneu vlivem odstředivých sil (s každým kilometrem se síla zvyšuje 4-násobně) a jízdu na podlahu čili tacho.240 bych si nedovolil.

Nevím jestli se to liší dle MR ale spíš mluvíš o druhém nastavení rychlosti, tj. tom co si můžeš nastavit kdykoliv na jakoukoliv rychlost, ale v úterý jsem to zkoušel a píše to co jsem napsal, tedy POZOR ZIMNÍ PNEU.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...
  Luke288 napsal:
tak mě počasí donutilo přezout taky, ted se muzou začít čerti ženit...

no já zítra vyjedu v novém na nových zimácích, tak doufám, že hned nebude sněžit, abych je stihl aspoň trochu zajet! ;) jinak na Fabii mám přezuto už skoro měsíc! ;) aspoň jsem nemusel stát frontu.. u nás je to na hovno. neznám tu servis, kterej by mě objednal na konkrétní hodinu! :( ale chápu, že se ty servisy bojej, aby pak nestály! ;)

Odkaz ke komentáři

Luke288 napsal:
v servisu jsem nikdy nepřezouval, tak nevim

Já to na starým autě taky dělal před garáží, ale teď jsem zkusil servis a když jsem potom platil 126,-Kč, tak jsem si řekl, že už se příště nebudu ani špinit. To pomalu za těch pár fufníků nestojí za to ani vyndávat vercajk. :feve:

Odkaz ke komentáři

zdemar napsal:
  Luke288 napsal:

Já to na starým autě taky dělal před garáží, ale teď jsem zkusil servis a když jsem potom platil 126,-Kč, tak jsem si řekl, že už se příště nebudu ani špinit. To pomalu za těch pár fufníků nestojí za to ani vyndávat vercajk. :feve:

Když vidím, jak to ve většině servisů rvou pneumatickým utahovákem, bych jim to nepůjčil ani náhodou, navíc ta procedůra naložit kola do auta a pak zas špinavá po výměně..navíc někde stát frontu, nestojí mi to zato. To si to pěkně v pohodě vyměním doma a mám klid a jistotu, že to mám podle představ

Odkaz ke komentáři

tak to já si je i rád umeju.

ono sice to stojí 126korun nebo kolik, ale třeba loni jsem se taky uvolil a jel přehodit kola do pneuservisu, je to známej a i přes to vzal na bezpečnostní šroub tu pneu pistoli, výsledek byl ten, že se dávaly čtyři nový bezpečáky...

Odkaz ke komentáři

Luke288 napsal:
tak to já si je i rád umeju.

ono sice to stojí 126korun nebo kolik, ale třeba loni jsem se taky uvolil a jel přehodit kola do pneuservisu, je to známej a i přes to vzal na bezpečnostní šroub tu pneu pistoli, výsledek byl ten, že se dávaly čtyři nový bezpečáky...

A to jsou právě ty momenty , na které jsem alergickej . Jo co si člověk sám neudělá , to není kvalitní . Já jsem měl jednou umytý kola z pneuservisu a stejně jsem je musel ručně umejt . Protože ty jejich automatický myčky tu umejou jenom lehce ale ten zbylej prach z destiček tam zůstane a věř že za zimu se umí pěkne zažrat do disku .

Odkaz ke komentáři

Jirik.DC napsal:
  zdemar napsal:
  Luke288 napsal:

Když vidím, jak to ve většině servisů rvou pneumatickým utahovákem, bych jim to nepůjčil ani náhodou, navíc ta procedůra naložit kola do auta a pak zas špinavá po výměně..navíc někde stát frontu, nestojí mi to zato. To si to pěkně v pohodě vyměním doma a mám klid a jistotu, že to mám podle představ

Tady to dělaj pistolí jen aby si pomohli a potom to dotahujou růčo. a ta cena je i s umytím a umytý kola jdou do pytlů. Bezva práce, je to Týně nad Vltavou

Odkaz ke komentáři

Luke288 napsal:
jistě, protože tou pistolí to nedotáhne na moment, kterej potřebuje, ale říkám, mě už strhnul bezpečák. jinak v budějcích muj gumař tu myčku na kola má a že by to bylo něco extra, to ne, třeba máte v tejně lepší

No vyčištěný to bylo pěkně i to potom vytřeli do sucha lol

Odkaz ke komentáři

Luke288 napsal:
jistě, protože tou pistolí to nedotáhne na moment, kterej potřebuje, ale říkám, mě už strhnul bezpečák. jinak v budějcích muj gumař tu myčku na kola má a že by to bylo něco extra, to ne, třeba máte v tejně lepší

Už jsem před lety zažil i situaci, kdy mi auto přezouval kamarád!!! profesionál, a i když jsem ho prosil ať do dělá opatrně a šrouby si chytne vždy alespoň na dva závity rukou, tak na mě prostě nedal a bral je rovnou do pistole. Samozřejmě se stalo to co se muselo stát, jeden chytil přez závit a než aby to protáhnul v závitníkách tak to zkusil prorvat a jeden šroub mi rovnou úplně zalomil. Od té doby i když mám možnost nechat si přezout hezky naráz v teple na dílně, tak už nikomu neveřím a si to radší dělám sám na zahradě v marastu 4x hevírkem nahoru a dolu.

Editováno: , autor: Milda
Odkaz ke komentáři

tak já přehazoval ve čtvrtek, přezuté čekaly v garáži asi měsíc a u třetího kola ejhle, "mistr" z pneuservisu při posledním dotahování bezpečáků jak jinak než pneu pistolí strhnul ty drážky, tak jsem k němu fičel ať si to vyžere sám, neměl jsem nervy na to se s tím trápit. No a jak už jsem tušil, odvrtávalo se, těch asi 8 vrtáku jsem doma ani neměl takže bych byl stejně nahraný. A to jim to furt říkám, minimálně bezpečáky povolujte a utahujte klasickým klíčem, ale oni jsou chytráci a hlavně "profíci", co jim do toho bude mluvit někdo mimo obor, co?! Tož tak se mi to přehazování kol v garáži protáhlo na 3,5 hoďky, no nasranej jsem byl slušně.

Editováno: , autor: Rass
Odkaz ke komentáři

Rass napsal:
tak já přehazoval ve čtvrtek, přezuté čekaly v garáži asi měsíc a u třetího kola ejhle, "mistr" z pneuservisu při posledním dotahování bezpečáků jak jinak než pneu pistolí strhnul ty drážky, tak jsem k němu fičel ať si to vyžere sám, neměl jsem nervy na to se s tím trápit. No a jak už jsem tušil, odvrtávalo se, těch asi 8 vrtáku jsem doma ani neměl takže bych byl stejně nahraný. A to jim to furt říkám, minimálně bezpečáky povolujte a utahujte klasickým klíčem, ale oni jsou chytráci a hlavně "profíci", co jim do toho bude mluvit někdo mimo obor, co?! Tož tak se mi to přehazování kol v garáži protáhlo na 3,5 hoďky, no nasranej jsem byl slušně.

A přesně to jsou ty problémy, kterých se 2x do roha v klidu vyvaruju..pěkně si to dotáhnu momenťákem na 12 kg a hlavně i vím, že to kdykoliv povolím. Nedovedu si představit šrouby dorvané pistolí povolovat origo klíčem z rezervy

Odkaz ke komentáři

Jirik.DC napsal:
  Rass napsal:

A přesně to jsou ty problémy, kterých se 2x do roha v klidu vyvaruju..pěkně si to dotáhnu momenťákem na 12 kg a hlavně i vím, že to kdykoliv povolím. Nedovedu si představit šrouby dorvané pistolí povolovat origo klíčem z rezervy

JJ, souhlas. Ten origo klíč z rezervy je pěkně naprd... Sám jsem si přezul minulý čtvrtek a právě včas. V pátek to byl již na Vysočině mazec...

Odkaz ke komentáři

Tak já mám přezuto od minulého víkendu a asi přesně ve 12, v Ostravě už nám krásně sněží, tak jsem hned vyzkoušel nové Good Year Ultragrip 7+ a můžu říct, že zatím maximální spokojenost, sedí perfektně na sněhu i na namrzlé vozovce, takže max. spokojenost. Předtím jsem měl Dunlop 3D a ty nebyly tak dobré , byly podstatně hlučnější a skvělé na sněhu jinak mi aspoň po prvníchzkušenost good yeary jsou na tom lépe.

Jinak taky přezouvám v garáži a o pneuservisech a dotahování pistolí ? To si raději na autíčku a rád máknu hoďku, hoďku a půl, promáznu lehce i šrouby měděnou pastou atd atd. Jednou jsem zažil po přezouvání píchlé kolo na Slovensku a ten pocit po 10 hodinách jízdy z Chorvatska, když jsem viděl napůl zničení bezpečnostní šroub a představa, že ho strhnu a budu pak odvrtávat nějak na cestě ? Zlatá práce doma v klídku v garáži, co si udělá člověk sám, to za něco stojí.

Odkaz ke komentáři

mischicka napsal:
  Prochy napsal:
Prosil jsem o zkušenostech s Dunlop SP Winter Sport M3.

Nikdo je nemáte? Jaké máte s nimi zkušenosti?

Tak asi se nic nedovím.......

Měl sis koupit Conti WinterContact, DUNLOPy porazily v testu :p

to není tak jednoznačné, v posledním AutoTipu jsou testy právě 205/55/16 a jsou tam porovnání nových a po ujetí 8000km, právě Continentaly TS810 dopadly co se týče ojetí dezénu nejhůře, úbytek 3,4mm po 8tis.km, Alpin3 ubylo jen 1,9mm, no a co je ještě zajímavější, jak se chovají na vodě, při brždění, jakou mají trakci či ovladatelnost právě s tím osmitisícovým ojetím. No a pak babo raď, neboť vítěz testu např. při 60% ojetí by byl jiný než nám ukazují testy ADAC, ÖAMTC a další na nových pneu. No ale mám právě ty kontíky, takže budu zvědavý jak budou vypadat někdy v březnu a co vše s němi zažiju, rozhodně nevěším hlavu, jsou tichoučké a věřím, že se jím podaří naplnit mou důvěru.

Odkaz ke komentáři

Rass napsal:
to není tak jednoznačné, v posledním AutoTipu jsou testy právě 205/55/16 a jsou tam porovnání nových a po ujetí 8000km, právě Continentaly TS810 dopadly co se týče ojetí dezénu nejhůře, úbytek 3,4mm po 8tis.km, Alpin3 ubylo jen 1,9mm, no a co je ještě zajímavější, jak se chovají na vodě, při brždění, jakou mají trakci či ovladatelnost právě s tím osmitisícovým ojetím. No a pak babo raď, neboť vítěz testu např. při 60% ojetí by byl jiný než nám ukazují testy ADAC, ÖAMTC a další na nových pneu. No ale mám právě ty kontíky, takže budu zvědavý jak budou vypadat někdy v březnu a co vše s němi zažiju, rozhodně nevěším hlavu, jsou tichoučké a věřím, že se jím podaří naplnit mou důvěru.

post-7739-1195254998_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...