Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Mám takový podivný dotázek...: má tempomat nějakou pojistku na ASR nebo ESP? Co tím myslím...když jedu za hustého deště a najel bych do hluboké vody, kdy by nastal aquaplaning, kdy sepne ASR ( resp MSR aby nedošlo k zablokování kol ) nebo ESP, dojde k automatickému vypojení tempomatu, nebo bude jak blbec dál trvat na dodržení navolené rychlosti a bude přidávat plyn?

Já právě z těchto důvodů na sněhu, v břečce nebo v hustém dešti jezdím bez tempomatu, ale proto mě to zajímá.

Vloženo
Mám takový podivný dotázek...: má tempomat nějakou pojistku na ASR nebo ESP? Co tím myslím...když jedu za hustého deště a najel bych do hluboké vody, kdy by nastal aquaplaning, kdy sepne ASR ( resp MSR aby nedošlo k zablokování kol ) nebo ESP, dojde k automatickému vypojení tempomatu, nebo bude jak blbec dál trvat na dodržení navolené rychlosti a bude přidávat plyn?

Já právě z těchto důvodů na sněhu, v břečce nebo v hustém dešti jezdím bez tempomatu, ale proto mě to zajímá.

ASR, MSR i ESP jsou bezpečnostní prvky, kdežto tempomat jen komfortní -> všechny tyhle systémy jsou nadřazený tempomatu, takže se neboj, že by tě tempomat uvedl do smyku...

Vloženo

Skús pri zapnutom tempomate nabehnúť do nejakej väčšej mláky - na 99% dôjde k akvaplaningu a tempomat sa pekne vypne. Skúšaj to pre istotu len pri nízkej rýchlosti a na vhodnom mieste...

Vloženo
Skús pri zapnutom tempomate nabehnúť do nejakej väčšej mláky - na 99% dôjde k akvaplaningu a tempomat sa pekne vypne. Skúšaj to pre istotu len pri nízkej rýchlosti a na vhodnom mieste...

při nízké rychlosti těžko dojde k akvaplaningu. To bys musel mět sakra sešlahané gumy.

• o 1 rok později...
Vloženo
při nízké rychlosti těžko dojde k akvaplaningu. To bys musel mět sakra sešlahané gumy.

ASR a ESP pri smiku tempomat urcite vypnu. Osobna skusenost. Ako nahle blikne ikona na budikoch tempomat sa deaktivuje.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...