Publikováno Listopad 12, 200717 r Zdravím všechny motoristy. Mám ŠKODA Fabia 1,2 47kW 12V 3válec. Muj problem se zacal takhle: Pri jizde do 60km/h neni nic divného, normalni jizda bez problemu. Problemi se zacinaji nad 60km/h. Pri jizde cca 70km/h je sliset jemný bubnováni, neznamo z ktery strany. Pri jizde cca 90km/h sa bubnováni z intenzivnuje jak na poctu kmitu tak i na sile zvuku. A na cca 130km/h to je skutocne dost hlucne. Mam zimni kola R14/175 vyvážena. Volantem ani moc nekmitá ale ten zvuk bubnování je dost silnej a rusivej. Muzete mi prosim poradit cim by to mohlo asi byt? Dekuji
Listopad 13, 200717 r Zdravím všechny motoristy. Mám ŠKODA Fabia 1,2 47kW 12V 3válec. Muj problem se zacal takhle: Pri jizde do 60km/h neni nic divného, normalni jizda bez problemu. Problemi se zacinaji nad 60km/h. Pri jizde cca 70km/h je sliset jemný bubnováni, neznamo z ktery strany. Pri jizde cca 90km/h sa bubnováni z intenzivnuje jak na poctu kmitu tak i na sile zvuku. A na cca 130km/h to je skutocne dost hlucne. Mam zimni kola R14/175 vyvážena. Volantem ani moc nekmitá ale ten zvuk bubnování je dost silnej a rusivej. Muzete mi prosim poradit cim by to mohlo asi byt? Dekuji zimní pneu jaké, nové nebo protektory ? Tam může být problém, kolo je vyvážené, ale prostě někde je více hmoty na pneu a to místo se tak nedeformuje při jízdě jako zbytek kola. Další možná příčina, nemáš probržděné kolo ? Tyto potíže se blbě hledají, nejlíp je každé kolo postupně vyměnit třeba za rezervu a zjistíš kde, nebo v kterém kole je zakopaný pes
Listopad 13, 200717 r najprv by som skusil vymenit pneu naspat na letne (hadam mas na diskoch) a prejst sa vylucit resp potvrdit toto. Ak to potvrdis ze je to kolesami, tak hladat vylucovacou metodou Ak to nepotvrdis, tak hladat chybu inde
Listopad 13, 200717 r Zdravím všechny motoristy. Mám ŠKODA Fabia 1,2 47kW 12V 3válec. Muj problem se zacal takhle: Pri jizde do 60km/h neni nic divného, normalni jizda bez problemu. Problemi se zacinaji nad 60km/h. Pri jizde cca 70km/h je sliset jemný bubnováni, neznamo z ktery strany. Pri jizde cca 90km/h sa bubnováni z intenzivnuje jak na poctu kmitu tak i na sile zvuku. A na cca 130km/h to je skutocne dost hlucne. Mam zimni kola R14/175 vyvážena. Volantem ani moc nekmitá ale ten zvuk bubnování je dost silnej a rusivej. Muzete mi prosim poradit cim by to mohlo asi byt? Dekuji může být klidně na pneumatice ploška a to pak pěkně bubnuje, ve vyšších rychlostech hučí. je dost možný, že kola byla přes léto špatně uskladněna. prohazuj to s rezervou nebo s letníma a uvidíš. někdy plošku najdeš i po hmatu, pohlaď pneu
Listopad 13, 200717 r Môže to byť aj nejaký "cudzí predmet" zarytý niekde v dezéne . to by snad poznal aj pri rychlosti 10km/h nie? PS: uz som tak mal hrebik
Květen 7, 200817 r Autor Odpisujem trošku neskor, ale ďakujem za vaše rady a postrehy. Nakoniec to bolo v pneumatike. Spravil sa tam maličký pukel a ten pomaly rástol až kým nebol okom viditeľný. Teraz mám nové matadorky a všetko je v pohode.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.