Jirik.DC Vloženo 6. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2007 Vychádzajúc z koncepcie GolfV+ kde sú corner zabudované v hlavných svetlách a v svetle je aj RJ s CAN snímačov na náprave usudzujem, že OII svetlá nebudú mať túto RJ a preto to zrejme bude riešiť BSG ktorá je na to priam vhodná. Já právě myslel, že se i natáčí, ale známý mi říkal, že jsou jiné v tom smyslu, že mají jinou odrazovou plochu a svítí tak víc do stran..takže tam budou zřejmě jen dva klasické dráty. Co je BSG? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 6. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2007 Ano nič sa nenatáča, také s pohyblivou žiarovkou boli vraj u Mercedesu ale tu je ako píšeš iná odrazová plocha Napr ja čo mám tie Hella tak tie majú žiarovku odosenú. BSG - riadiaca jednotka palubnej siete, tá zapína svetlá atď inak u OII zvaná aj RJ powermanagementu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 9. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2007 Někteří ti opravdu plácají páté přes deváté, a přitom by si stačilo přečíst pár řádků přímo někde na webu Auto Škoda. Tzv. "Corner" funkce je funkce rozvěcování P nebo L mlhovky v nízkých rychlostech při určitém natočení volantu, tzn. že příslušná mlhovka přisvítí projížděnou zatáčku. Je to velmi jednoduchá a čistě elektrická funkce zapnutí mlhovky, ke které potřebuje již výše zmíněné informace o rychlosti vozu a natočení volantu. Dodatečné zprovoznění by asi nemělo být problémem u vozů s ESP...(možná přídavná řídící jednotka, komunikace po CAN). Jediným problém možná bude problém, pokud nejsou mlhovky u starších modelů napájeny odděleně přes vlastní výkonný prvek. Nemá to nic společného s vlastním mechanickým provedením mlhovky. Co se týká natáčení světlometu, tak to je zcela jiná záležitost, a jedná se o natáčení celého vlastního světelného systému v refletoru, opět podle směru zatáčení auta... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
black007 Vloženo 5. leden 2008 Sdílet Vloženo 5. leden 2008 (editace) no mělo by to jít dodělat, minimálně Hella to nabízí na golfa Golf V (1K1) 10/03-> (-) GT, GTI 1N0 009 436-801 Souprava odbočovacích světel DynaView® Evo2, s funkcí mlhovek, se stínídlami, řídící jednotkou, sadou vodičů a žárovkami Náhradní díly: 1N0 009 295-011 Jednotlivý světlomet, levý, se standardním držákem a žárovkou 1N0 009 295-021 Jednotlivý světlomet, pravý, se standardním držákem a žárovkou 5DF 009 244-007 Řídící elektronika IntelliBeam® 2x12V55W (H7) 8GH 007 157-121 Editováno: 5. leden 2008, autor: black007 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 5. leden 2008 Sdílet Vloženo 5. leden 2008 Má to žial však jeden háčik a to že tá sada má vlastnú RJ a nenapája sa na RJ v aute ak opominiem vstup pre zapnutie štandard hmloviek. Funguje tak že do nej sú privedené vodiče od smeroviek a sama RJ má "gyroskop" ktorý podla naklonenia auta resp odstredivej sily v zatáčke rozsvieti danú hmlovku. A k cene - nemam tušáka, ajkeď niekde v robote mám cenu celej sady asi ale len hmlovky - samostatné svetlomety - stoja 3500SK jeden kus. Myslím že origo hmlovky pre funkciu Corner budú lacnejšie. A na záver, tie hmlovky sú okrúhle, čo by sa mohlo dať snáď namontovať po úprave nárazníku zvnútra na OIIRS ale na štandard nárazníku by to vyzeralo asi zle, žial. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
black007 Vloženo 14. leden 2008 Sdílet Vloženo 14. leden 2008 Tak jsem dneska viděl na vlastní oči,jak fungují mlhovky s funkcí corner u Mercedesa který jel za mnou. rozsvěcí se i při vyšších rychlostech, cca 80 km/h, no svítit začínají až v půlce zatáčky a svítí ještě pěknou dobu po projetí zatáčky. v malých rychlostech a při otáčení to může mít i smysl, při rychlostech na 20 km/ho to asi ztrácí smysl. myslím,že dodělání do našich O II je asi finančně náročné k porovnání k tomu,co to přináší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodiak Vloženo 13. Únor 2008 Sdílet Vloženo 13. Únor 2008 tak dneska som kodoval tuto funkciu na dvoch octavkach. hmlovky mozete mat akekolvek,islo to aj na Scoute. podmienka rj palubnej siete musi podporovat tuto funkciu .MR-2008 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 13. Únor 2008 Sdílet Vloženo 13. Únor 2008 ŘJ palubní sítě? kde ji hledat..a co starčí ročníky, jde třeba pořídit nová jednotka a vyměnit? Nebude to pak hlásit nesmysly? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodiak Vloženo 13. Únor 2008 Sdílet Vloženo 13. Únor 2008 (editace) zajtra sem dam jednotky co to podporuju stoji cca 5910 sk tak tu su 3C0 937 049 AH,AJ-30 bytova ostatne to nepodporuju . Editováno: 18. Březen 2008, autor: dodiak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 13. Únor 2008 Sdílet Vloženo 13. Únor 2008 Ale jak je to s kompatibilitou starších ročníků? A co je to přesně za jednotku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bburago Vloženo 13. Únor 2008 Sdílet Vloženo 13. Únor 2008 tak dneska som kodoval tuto funkciu na dvoch octavkach.hmlovky mozete mat akekolvek,islo to aj na Scoute. podmienka rj palubnej siete musi podporovat tuto funkciu .MR-2008 Takže když mám modelový rok 2008 , tak by to stačilo pouze nakódovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodiak Vloženo 13. Únor 2008 Sdílet Vloženo 13. Únor 2008 Takže když mám modelový rok 2008 , tak by to stačilo pouze nakódovat? presne tak.Posli dlhe kodovanie a ja ti ho zmenim a svietis.posli aj cislo jednotky . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Triplseven Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 já to chci taky!Kde si to můžu nechat nakodovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Ono by bolo naj keby sme napísal akú zmenu treba vykonať nie len "pošli kódovanie.." Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdemar Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Já si nemyslím, že to bude tak jednoduchý, jenom nakódovat. Podle mě tam musí bejt i něco co pozná jak je natočenej volant a to umí jen ESP. Pokud tam někdo ESP nemá tak podle mě může kódovat co chce a je mu to prd platný, svítit to nebude. Nebo aspoň dodat snímač polohy volantu a potom by to snad už nakódovat šlo. Nebo MR2008 má snímač polohy volantu i když není ESP v serii??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Samo že nejaky snímač tam musí byť pod volantom. Napr Rooma alebo FII si môžete nakonfigurovať aj len s cornermi na motoroch čo ESP nemajú ale ten snímač je iný ako ten pre ESP podla ETKY Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Pánové,zapomínáte,že každá Oct. II má elektrický posilovač řízení a tedy musí mít samozřejmně namontovaný snímač ůhlu natočení volantu-G85.Takže,vesele kodujte...A kdo si myslí,že ho tam nemá,tak at na chvíli odpojí baterii a on se ozve kontrolkou na budících... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodiak Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 (editace) já to chci taky!Kde si to můžu nechat nakodovat? ak mas mr 08 tak v kazdom servise skoda len pomocou binarneho kodovania,alebo mi posli dlhe kodovanie a ja ti ho zmenim alebo 23 byt zmen z 00000000 na 00001100 a je to Editováno: 17. Únor 2008, autor: dodiak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdemar Vloženo 18. Únor 2008 Sdílet Vloženo 18. Únor 2008 Pánové,zapomínáte,že každá Oct. II má elektrický posilovač řízení a tedy musí mít samozřejmně namontovaný snímač ůhlu natočení volantu-G85.Takže,vesele kodujte...A kdo si myslí,že ho tam nemá,tak at na chvíli odpojí baterii a on se ozve kontrolkou na budících... No vlastně to je fakt, sem úplně blbej, tož to teda hnedle prubnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 18. Únor 2008 Sdílet Vloženo 18. Únor 2008 Podle toho co tady píšete by mělo to jít teoreticky zapnout i na starších jednotkách, nebo ne? Má s tím někdo zkušenost....prosím pokud by to někdo popsal jak to nastavit Vagem....děkuju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelka Vloženo 20. Únor 2008 Sdílet Vloženo 20. Únor 2008 dnes sem byl v autorizovanem servise a chtel po nich zapnout funkci CORNER a zjistili ze starsi jednotka ma pouze 20bitu kdezto na modelove rade 08 ma jednotka 24 bit ... tudis prepsat kod u stare jednotky nejde.... pokud nekdo prijde na neco jineho rad si tuto funkci aktivuju... Karlos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 20. Únor 2008 Sdílet Vloženo 20. Únor 2008 Môžeš prosím postnuť schému serva čo máš ty? Ja mám na schéme servo ktoré má svoj vlastný snímač G269 čo je podľa schémy snímač momentu otáčania volantom a nie snímač natočenia a nie žiadny G85 Pánové,zapomínáte,že každá Oct. II má elektrický posilovač řízení a tedy musí mít samozřejmně namontovaný snímač ůhlu natočení volantu-G85.Takže,vesele kodujte...A kdo si myslí,že ho tam nemá,tak at na chvíli odpojí baterii a on se ozve kontrolkou na budících... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvaki Vloženo 24. Únor 2008 Sdílet Vloženo 24. Únor 2008 sem si to na scoutu nakodoval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 24. Únor 2008 Sdílet Vloženo 24. Únor 2008 (editace) Môžeš prosím postnuť schému serva čo máš ty?Ja mám na schéme servo ktoré má svoj vlastný snímač G269 čo je podľa schémy snímač momentu otáčania volantom a nie snímač natočenia a nie žiadny G85 Určitě máš....hlavně,že Ti to jde...A pokud nemáš,aspon se Ti nemá co pokazit .A až se pokazí,třeba budeš překvapený,že tam je.... Editováno: 24. Únor 2008, autor: DIAGNOSTIK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svatko Vloženo 18. Březen 2008 Sdílet Vloženo 18. Březen 2008 zajtra sem dam jednotky co to podporuju stoji cca 5910 sktak tu su 3C0 937 049 AD,AE-23 bytova 3C0 937 049 AH,AJ-30 bytova Ešte jedna otázka. Ako si prišiel na to, že s RJ 3C0 937 049AE CORNER funkcia funguje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.