Prosinec 6, 200717 r Vychádzajúc z koncepcie GolfV+ kde sú corner zabudované v hlavných svetlách a v svetle je aj RJ s CAN snímačov na náprave usudzujem, že OII svetlá nebudú mať túto RJ a preto to zrejme bude riešiť BSG ktorá je na to priam vhodná. Já právě myslel, že se i natáčí, ale známý mi říkal, že jsou jiné v tom smyslu, že mají jinou odrazovou plochu a svítí tak víc do stran..takže tam budou zřejmě jen dva klasické dráty. Co je BSG?
Prosinec 6, 200717 r Ano nič sa nenatáča, také s pohyblivou žiarovkou boli vraj u Mercedesu ale tu je ako píšeš iná odrazová plocha Napr ja čo mám tie Hella tak tie majú žiarovku odosenú. BSG - riadiaca jednotka palubnej siete, tá zapína svetlá atď inak u OII zvaná aj RJ powermanagementu
Prosinec 9, 200717 r Někteří ti opravdu plácají páté přes deváté, a přitom by si stačilo přečíst pár řádků přímo někde na webu Auto Škoda. Tzv. "Corner" funkce je funkce rozvěcování P nebo L mlhovky v nízkých rychlostech při určitém natočení volantu, tzn. že příslušná mlhovka přisvítí projížděnou zatáčku. Je to velmi jednoduchá a čistě elektrická funkce zapnutí mlhovky, ke které potřebuje již výše zmíněné informace o rychlosti vozu a natočení volantu. Dodatečné zprovoznění by asi nemělo být problémem u vozů s ESP...(možná přídavná řídící jednotka, komunikace po CAN). Jediným problém možná bude problém, pokud nejsou mlhovky u starších modelů napájeny odděleně přes vlastní výkonný prvek. Nemá to nic společného s vlastním mechanickým provedením mlhovky. Co se týká natáčení světlometu, tak to je zcela jiná záležitost, a jedná se o natáčení celého vlastního světelného systému v refletoru, opět podle směru zatáčení auta...
Leden 5, 200817 r no mělo by to jít dodělat, minimálně Hella to nabízí na golfa Golf V (1K1) 10/03-> (-) GT, GTI 1N0 009 436-801 Souprava odbočovacích světel DynaView® Evo2, s funkcí mlhovek, se stínídlami, řídící jednotkou, sadou vodičů a žárovkami Náhradní díly: 1N0 009 295-011 Jednotlivý světlomet, levý, se standardním držákem a žárovkou 1N0 009 295-021 Jednotlivý světlomet, pravý, se standardním držákem a žárovkou 5DF 009 244-007 Řídící elektronika IntelliBeam® 2x12V55W (H7) 8GH 007 157-121 Upraveno Leden 5, 200817 r od black007
Leden 5, 200817 r Má to žial však jeden háčik a to že tá sada má vlastnú RJ a nenapája sa na RJ v aute ak opominiem vstup pre zapnutie štandard hmloviek. Funguje tak že do nej sú privedené vodiče od smeroviek a sama RJ má "gyroskop" ktorý podla naklonenia auta resp odstredivej sily v zatáčke rozsvieti danú hmlovku. A k cene - nemam tušáka, ajkeď niekde v robote mám cenu celej sady asi ale len hmlovky - samostatné svetlomety - stoja 3500SK jeden kus. Myslím že origo hmlovky pre funkciu Corner budú lacnejšie. A na záver, tie hmlovky sú okrúhle, čo by sa mohlo dať snáď namontovať po úprave nárazníku zvnútra na OIIRS ale na štandard nárazníku by to vyzeralo asi zle, žial.
Leden 14, 200817 r Tak jsem dneska viděl na vlastní oči,jak fungují mlhovky s funkcí corner u Mercedesa který jel za mnou. rozsvěcí se i při vyšších rychlostech, cca 80 km/h, no svítit začínají až v půlce zatáčky a svítí ještě pěknou dobu po projetí zatáčky. v malých rychlostech a při otáčení to může mít i smysl, při rychlostech na 20 km/ho to asi ztrácí smysl. myslím,že dodělání do našich O II je asi finančně náročné k porovnání k tomu,co to přináší.
Únor 13, 200817 r tak dneska som kodoval tuto funkciu na dvoch octavkach. hmlovky mozete mat akekolvek,islo to aj na Scoute. podmienka rj palubnej siete musi podporovat tuto funkciu .MR-2008
Únor 13, 200817 r ŘJ palubní sítě? kde ji hledat..a co starčí ročníky, jde třeba pořídit nová jednotka a vyměnit? Nebude to pak hlásit nesmysly?
Únor 13, 200817 r zajtra sem dam jednotky co to podporuju stoji cca 5910 sk tak tu su 3C0 937 049 AH,AJ-30 bytova ostatne to nepodporuju . Upraveno Březen 18, 200817 r od dodiak
Únor 13, 200817 r tak dneska som kodoval tuto funkciu na dvoch octavkach.hmlovky mozete mat akekolvek,islo to aj na Scoute. podmienka rj palubnej siete musi podporovat tuto funkciu .MR-2008 Takže když mám modelový rok 2008 , tak by to stačilo pouze nakódovat?
Únor 13, 200817 r Takže když mám modelový rok 2008 , tak by to stačilo pouze nakódovat? presne tak.Posli dlhe kodovanie a ja ti ho zmenim a svietis.posli aj cislo jednotky .
Únor 17, 200817 r Ono by bolo naj keby sme napísal akú zmenu treba vykonať nie len "pošli kódovanie.."
Únor 17, 200817 r Já si nemyslím, že to bude tak jednoduchý, jenom nakódovat. Podle mě tam musí bejt i něco co pozná jak je natočenej volant a to umí jen ESP. Pokud tam někdo ESP nemá tak podle mě může kódovat co chce a je mu to prd platný, svítit to nebude. Nebo aspoň dodat snímač polohy volantu a potom by to snad už nakódovat šlo. Nebo MR2008 má snímač polohy volantu i když není ESP v serii???
Únor 17, 200817 r Samo že nejaky snímač tam musí byť pod volantom. Napr Rooma alebo FII si môžete nakonfigurovať aj len s cornermi na motoroch čo ESP nemajú ale ten snímač je iný ako ten pre ESP podla ETKY
Únor 17, 200817 r Pánové,zapomínáte,že každá Oct. II má elektrický posilovač řízení a tedy musí mít samozřejmně namontovaný snímač ůhlu natočení volantu-G85.Takže,vesele kodujte...A kdo si myslí,že ho tam nemá,tak at na chvíli odpojí baterii a on se ozve kontrolkou na budících...
Únor 17, 200817 r já to chci taky!Kde si to můžu nechat nakodovat? ak mas mr 08 tak v kazdom servise skoda len pomocou binarneho kodovania,alebo mi posli dlhe kodovanie a ja ti ho zmenim alebo 23 byt zmen z 00000000 na 00001100 a je to Upraveno Únor 17, 200817 r od dodiak
Únor 18, 200817 r Pánové,zapomínáte,že každá Oct. II má elektrický posilovač řízení a tedy musí mít samozřejmně namontovaný snímač ůhlu natočení volantu-G85.Takže,vesele kodujte...A kdo si myslí,že ho tam nemá,tak at na chvíli odpojí baterii a on se ozve kontrolkou na budících... No vlastně to je fakt, sem úplně blbej, tož to teda hnedle prubnu.
Únor 18, 200817 r Podle toho co tady píšete by mělo to jít teoreticky zapnout i na starších jednotkách, nebo ne? Má s tím někdo zkušenost....prosím pokud by to někdo popsal jak to nastavit Vagem....děkuju.
Únor 20, 200817 r dnes sem byl v autorizovanem servise a chtel po nich zapnout funkci CORNER a zjistili ze starsi jednotka ma pouze 20bitu kdezto na modelove rade 08 ma jednotka 24 bit ... tudis prepsat kod u stare jednotky nejde.... pokud nekdo prijde na neco jineho rad si tuto funkci aktivuju... Karlos
Únor 20, 200817 r Môžeš prosím postnuť schému serva čo máš ty? Ja mám na schéme servo ktoré má svoj vlastný snímač G269 čo je podľa schémy snímač momentu otáčania volantom a nie snímač natočenia a nie žiadny G85 Pánové,zapomínáte,že každá Oct. II má elektrický posilovač řízení a tedy musí mít samozřejmně namontovaný snímač ůhlu natočení volantu-G85.Takže,vesele kodujte...A kdo si myslí,že ho tam nemá,tak at na chvíli odpojí baterii a on se ozve kontrolkou na budících...
Únor 24, 200817 r Môžeš prosím postnuť schému serva čo máš ty?Ja mám na schéme servo ktoré má svoj vlastný snímač G269 čo je podľa schémy snímač momentu otáčania volantom a nie snímač natočenia a nie žiadny G85 Určitě máš....hlavně,že Ti to jde...A pokud nemáš,aspon se Ti nemá co pokazit .A až se pokazí,třeba budeš překvapený,že tam je.... Upraveno Únor 24, 200817 r od DIAGNOSTIK
Březen 18, 200817 r zajtra sem dam jednotky co to podporuju stoji cca 5910 sktak tu su 3C0 937 049 AD,AE-23 bytova 3C0 937 049 AH,AJ-30 bytova Ešte jedna otázka. Ako si prišiel na to, že s RJ 3C0 937 049AE CORNER funkcia funguje?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.