Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Máte někdo romíka na LPG? jak Vám to jezdí?Dík za názory ;)

nemam, ale chci predalet, tkaze diky za zrizeni vlakna.

• Autor

Nikdo nejezdí na LPG?

• 2 týdny později...
  • Autor

To je divné,že by nikdo nejezdil na lpg?

Nikdo nejezdí na LPG?

Tak jsem jej nechal namontovat před 14 dny,zatím spokojenost, po 1000 km mě čeká celkové seřízení, ale vidím do velmi dobře. Další postřehy a zkušenosti později.

• Autor

a jaký máte motor?1,2 1,4 nebo 1,6 dík

post-9068-1196265292_thumb.jpg

Mám 1.2 Style, jinak mám již 6 auto na LPG a můžu říci, že Roomster se jeví jako nejlépe jezdící na tento pohon. Absolutně bezproblémové, nízká spotřeba, perfektně zabudováno, řekl bych téměř jako tovární, můžu nafotit a k prohlížení k dispozici, nádrž místo rezervy /53 litrů/ fakt super, jsem nadmíru spokojen.

Upraveno od Vítězslav Matyáš

Mám 1.2 Style, jinak mám již 6 auto na LPG a můžu říci, že Roomster se jeví jako nejlépe jezdící na tento pohon. Absolutně bezproblémové, nízká spotřeba, perfektně zabudováno, řekl bych téměř jako tovární, můžu nafotit a k prohlížení k dispozici, nádrž místo rezervy /53 litrů/ fakt super, jsem nadmíru spokojen.

do toho chci jit taky, presne tak nadrz misto reservy a opravny sprej.

jej co to mas za motor, ten vypada jinak nez muj. Kolik te stala prestavba? A kam ti prskli zatku?

Upraveno od Blacky

• Autor

1.2 na LPG podle mě musí být líné měl jsem půjčený na 2 dny 1.4 na benzin a řekl bych,že to je to minimum co se výkonu týče.Ale je to můj názor

1.2 na LPG podle mě musí být líné měl jsem půjčený na 2 dny 1.4 na benzin a řekl bych,že to je to minimum co se výkonu týče.Ale je to můj názor

zalezi co podle tebe znamena liny. :p

do toho chci jit taky, presne tak nadrz misto reservy a opravny sprej.

jej co to mas za motor, ten vypada jinak nez muj. Kolik te stala prestavba? A kam ti prskli zatku?

Blacky, podle mě je to 1,2 ale 51 kW, ten má jinak ten horní dekl.

Ale jsem na to hrozně zvědavej.

post-9068-1196265292_thumb.jpg

Můžeš dát firmu která ti to montovala a kolik tě to stálo???? Díííííííííííííííííky.

Tady máš odkaz:http://www.fedorauto.cz/index.php?nid=1708&lid=CZ&oid=179418, přestavba s toroidní nádrží a sekvenčním vstřikováním cca 33.000 Kč.

Tady máš odkaz:http://www.fedorauto.cz/index.php?nid=1708&lid=CZ&oid=179418, přestavba s toroidní nádrží a sekvenčním vstřikováním cca 33.000 Kč.

Také přemýšlím o přestavbě. Jak to máš se zárukou ,asi počkám ty 2 roky nechci nic pokoušet.A co rezerva kam ji dáváš?

Plyn jsem měl ve Škodě 120 a spokojenost .Přeji mnoho šťastných kilometrů.

Také přemýšlím o přestavbě. Jak to máš se zárukou ,asi počkám ty 2 roky nechci nic pokoušet.A co rezerva kam ji dáváš?

vaau to je prostejov, tak se budu muset podivat po blizsim asik teda PRaha. O zaruku bych se nebal, pokud to skodovka schvalila pro tento typ vozidla. Coz musela, jinak by to tam neslo montovat.

:palec2::)

vaau to je prostejov, tak se budu muset podivat po blizsim asik teda PRaha. O zaruku bych se nebal, pokud to skodovka schvalila pro tento typ vozidla. Coz musela, jinak by to tam neslo montovat.

Záruku neřeším, podle mne i firmy je namontované zařízení již tak dokonalé a propracované, že plyn, který je podobně jako benzín / sekvenční vstřikování/ vstřikován do spalovacího prostoru, vše je řízeno další řídící jednotkou. Nemám žádné pochybnosti o tom, že spalování je čistější a dokonalejší. To dokazuje skutečnost, že výfukové zplodiny jsou čistější /mám změřeno/. Takže kdo váháte, žádné strachy, chce to jen firmu, která je seriozní a do vozidla Vám zabuduje zařízení, které je schválené, použije komponenty ty nejlepší a pak se není čeho obávat. Jinak pokud si někdo myslí, že je motor líný, nepozná nic, provoz je plně automatický, start probíhá na benzín a přepnutí při jízdě se provede automaticky v závislosti na provozní teplotě chladící kapaliny. Jinak samotné přepnutí ani nezpozorujete, pouze blikající LED dioda začne trvale svítit. Provoz na benzín nebo plyn bych řekl je naprosto srovnatelný, nepozoruji žádný rozdíl. Velký rozdíl ale poznám při čerpání u benzínové pumpy - plná nádrž 1500,- Kč, u stanice LPG platím necelou polovinu. Pokud mi můj palubní počítač ukazuje přesně, jezdím nyní v zimním období kolem 7,5 l plynu na 100 km. Z toho všeho tedy na 1 km úsora oproti benzínu min. 1 Kč. Takže neřešil jsem, zda namontovat před nebo po záruce. Po záruce budu mít najeto 20.000 Km a tedy úsoru min. 20.000 Kč. A to nemluvím o dalších výhodách, které provoz na plyn přináší.

U Škody Felicia, kterou jsem měl před Roomsterm, jsem zařízení namontoval taky ihned u nového vozu, akdyž jsem jej letost prodal, mělo najeto 65 tis. km bez jakéhokoliv problému, montáž mne stála asi 20.000 Kč, dobré zhodnocení, ne?

Závěrem: Kdo je zastáncem benzínu, ať jezdí na benzín, kdo uväžuje o přestavbě na plyn, ať neváhá, čím dříve, tím lépe, mně vychází ze všech pohonů nejlépe LPG. Mějte se fajn.

mno ja do plynu taky chci jit, ale cekal sme az bude motor zajety a bude po prvni garancce, coz te d mam, takze na jare do toho jdu, ted jen usetrit tech 30 000 Kč .,., lol:help:

mel sem ho na formanku (karburator) a taky pohoda. casteji sem musel cistit svicky, ale jinak bez problemu,

Upraveno od Blacky

Blacky tohle mi přišlo ze Škodovky ohledně záruky: "firma přestavbu

na pohon LPG neporučuje a vzhledem k velkým zásahům v případě přestavby

ztratíte záruku."

Blacky tohle mi přišlo ze Škodovky ohledně záruky: "firma přestavbu

na pohon LPG neporučuje a vzhledem k velkým zásahům v případě přestavby

ztratíte záruku."

hmm., predpokladam klasicka zastrasovaci noticka. je jasny, ze jestli zadru motor a nebude poznat, proc, tak to an ten plyn svedou. ale pokud mi odejde klimatizace, tak to tim, ze jezdim na LPG neukecaj. Kapku risk to je to je jasny.

hmm., predpokladam klasicka zastrasovaci noticka. je jasny, ze jestli zadru motor a nebude poznat, proc, tak to an ten plyn svedou. ale pokud mi odejde klimatizace, tak to tim, ze jezdim na LPG neukecaj. Kapku risk to je to je jasny.

Nevím proč se tomu tak brání,máš asi pravdu klasická zastrašovací metoda, já jen říkám, kdo se bojí, ať nechodí do lesa, u nás v Prostějově např. všechny autoškoly jezdí na LPG, dokonce i na CNG, donutil je k tomu ekonomický tlak, aby mohly stlačovat ceny výcviku. A jezdí s auty převážně Škoda, tedy i s motory HTP, co více k tomu dodat.

[/quote

S tím souhlasím,a nechci nikoho odrazovat.Do plynu asi půjdu.ale až po záruce .

• 2 měsíce později...

Tak jak LPG, stale nikdo dalsi?

Rad bych nechal predelat nase dalsi sluzebni auto (asi to bude fabiaII combi) hned po nakupu na LPG, ale zatim jsem nenasel zadnou firmu co by to tu u nas v Zapadnich cechach delala, takze urcite budu vdecnej za kontakt s dobrou referenci.

Tak jak LPG, stale nikdo dalsi?

Rad bych nechal predelat nase dalsi sluzebni auto (asi to bude fabiaII combi) hned po nakupu na LPG, ale zatim jsem nenasel zadnou firmu co by to tu u nas v Zapadnich cechach delala, takze urcite budu vdecnej za kontakt s dobrou referenci.

Mrkněte se na fórum Fabia 1-motor-LPG. je tam celkem slušný seznam lidí s LPG(fábie,octy). Tak se přidejte. :p

Dikes za odkaz, jdu to sjizdet ;)

Tak jsem jej nechal namontovat před 14 dny,zatím spokojenost, po 1000 km mě čeká celkové seřízení, ale vidím do velmi dobře. Další postřehy a zkušenosti později.

A jaký máš zařízení,

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.