Červenec 31, 200916 r Tak jsem koukal na chladící kapalinu, mám najeto 10000km a dolil jsem 3 deci oleje. Kapalina je zakalená a ne růžová jako byla u nového, ale když do ní strčím prst tak se nezdá že by byla nějak mastná. Řekl bych že na sebe jenom váže nečistoty z motoru. A podle toho co píšeš tak to bude podobný, zatím to nevidím jako tragedii. Dej pak schválně vědět co povídali v servisu.
Listopad 14, 200915 r Zdravím mám roomstra 1,2 51kW s LPG najeto cca 40 000Km na plyn 12 000km a občas mi začne blikat,svítit,popřípadě svítí a pak začne blikat kontrolka řízení výfukových plynů.Pokud bliká po chvilce motor přestane táhnout(jak na plyn tak na benzín) musím zastavit a vypnout zapalování,ale dlouho točí než chytne většinou musím přidat plyn(startuji na benzín).Pak je vše zase ok.Když svítí stačí,když přepnu na benzín a ujedu cca 30Km a po dalším startu zhasne.Při diagnostice to píše chudá směs,vada lambda sondy č.1 a 2.Příjde mi to jako nahodilá chyba.dělá to nepravidelně,ale často.Má s tím někdo skušenosti popřípadě co by to mohlo způsobovat.Lpg beru různě Shell,Ono LPG stanice atd.Děkuji za odpovědi Upraveno Listopad 15, 200915 r od MartasN
Listopad 22, 200915 r Máš blbě seřízený plyn, nebo zmáčknuté hadičky od vstřiků do motoru, pak je to chudé....
Listopad 26, 200915 r Ahoj, mě se kontrolka na bohatost směsi také rozsvítila, ale nijak se to neprojevovalo. Ve škodovce kontrolku zhasli (chudá směs, sporadická závada) a cca po 80 km se zase rozsvítila. Zajel jsem do Strakonic, trochu to seřídili a kontrolka drží zhasnutá 5tis Km. Doufám že to nezakřiknu.
Listopad 26, 200915 r Ještě bych zapoměl, seřizovala se mapa plynu, prý to bylo ve vysokých otáčkách rozjeté s mapou benzínu.
Listopad 26, 200915 r To je přesně to, co jsem ti říkal na začátku, Stag to rád dělá, Fabia při vysokém zatížení odpojuje korekce proto, aby šel do plného výkonu, Stag si s tím nedokáže dost dobře poradit a začne automaticky přidávat na křivce, až je to moc bohaté a odpojí to nějaký válec, BRC a Landi pracují na jiném principu a automaticky si to dopočítavájí z programu, takže k tomu nedochází....
Prosinec 7, 200915 r pro Alf601 Máš tam Stag300 nebo Stag300plus? Podívej se na ŘJ LPG co tam je napsané... Ptám se jen tak ze zajímavosti. Upraveno Prosinec 7, 200915 r od PauLofWoCC
Prosinec 17, 200915 r Zdravím mám roomstra 1,2 51kW s LPG najeto cca 40 000Km na plyn 12 000km a občas mi začne blikat,svítit,popřípadě svítí a pak začne blikat kontrolka řízení výfukových plynů.Pokud bliká po chvilce motor přestane táhnout(jak na plyn tak na benzín) musím zastavit a vypnout zapalování,ale dlouho točí než chytne většinou musím přidat plyn(startuji na benzín).Pak je vše zase ok.Když svítí stačí,když přepnu na benzín a ujedu cca 30Km a po dalším startu zhasne.Při diagnostice to píše chudá směs,vada lambda sondy č.1 a 2.Příjde mi to jako nahodilá chyba.dělá to nepravidelně,ale často.Má s tím někdo skušenosti popřípadě co by to mohlo způsobovat.Lpg beru různě Shell,Ono LPG stanice atd.Děkuji za odpovědi Problémek vyřešen.Pravděpodobně to dělal sportovní vzduch filtr(vložka filtru)dal jsem tam původní a nechal smazat chyby a vše šlape už cca 4000Km bezvadně.
Prosinec 18, 200915 r No jo, ale to jsi nám neřekl, sportovní filtr propouští podstatně víc vzduchu, to se musí úplně jinak nastavit, osobně ze skušenoati auto na plyn se sportovním filtrem např. u Mondea až o 2 litry vyšší spotřeba, navíc co bordelu projde přes filtr do sání....
Leden 7, 201015 r Mám tam STAG 300-4 Nevím jastli je to dobrý nebo špatný, ale mám na LPG najeto s tímto systémem cca 16000km a zatím ¨žádné větší komplikace.
Leden 7, 201015 r Stag není špatný systém, jenomže výrobce tohoto systému vyrábí pouze elektroniku tj. ŘJ, kabeláž, čidla, přepínač. Mechanické komponenty - reduktory, vstřikovače jsou do sad dodávány od jiných výrobců.
Únor 13, 201015 r Ahojte, uvažujem nad montážou LPG do 1.2 HTP 51 kw.......má niekto nejaké dobré odporúčanie na predajcu v Bratislave?
Únor 14, 201015 r tak bohužial Blavu neviem, ja robil v Dubnici už druhé auto a spokojnosť. Akby si chcel tam, tak ti pošlem potom kontakt
Únor 25, 201015 r Nazdar, v Blave to je dost problem s montazou, co viem teraz to montuje iba Boat a to znacku Lovato. Bol som tam uz objednany na montaz ale som si to rozmyslel a dal som namontovat BRC v PP.Mam nabehane 7500 km na plyne a som velmi spokojny, motor 1,4 16V. Upraveno Únor 26, 201015 r od Blacky citace predesleho prispevku!
Březen 22, 201015 r Nazdar, v Blave to je dost problem s montazou, co viem teraz to montuje iba Boat a to znacku Lovato. Bol som tam uz objednany na montaz ale som si to rozmyslel a dal som namontovat BRC v PP.Mam nabehane 7500 km na plyne a som velmi spokojny, motor 1,4 16V. To mám radost, že máš BRC a jsi spokojený, já tu pořád tvrdím, že kvalitu ničím nenahradíš...pohlídej si výměny filtrů před vstřikovači-30 000 km a bude to jezdit bez problémů.
Duben 7, 201015 r Tak já mám Landi Renzo,a taky dobrý,najeto skoro 30 000km,spotřeba cca 8l/100km.Vyměnil jsem filtr v hadici,ještě udělám vzduchový a svíčky a hotovo.Jinak auto na plyn nemá chybu.Předtím jsem měl feldu 1.3 MPI systém tartarini,a taky spokojenost.Co já nesnáším,tak lidi co na lpg nadávají a přitom nikdy auto na plyn neměli a nerozumí tomu.
Duben 11, 201015 r Tak já mám Landi Renzo,a taky dobrý,najeto skoro 30 000km,spotřeba cca 8l/100km.Vyměnil jsem filtr v hadici,ještě udělám vzduchový a svíčky a hotovo.Jinak auto na plyn nemá chybu.Předtím jsem měl feldu 1.3 MPI systém tartarini,a taky spokojenost.Co já nesnáším,tak lidi co na lpg nadávají a přitom nikdy auto na plyn neměli a nerozumí tomu. Máš pravdu, já jsem na škodovce 120 najel 180 tisíc, na octě 1.6 74 skoro 400 a na 75tce mám 160 tisíc, za nic jiného bych to nevyměnil, miluju firmy, co dělají plyn do aut a jejich šéfové jezdí na naftu, já každého zýkazníka svezu ve svém autě, může si je prohlédnout a je rozhodnutý.... Landi je taky dobré zařízení, taky je škodovka montuje do nových aut(1.6 75 kW), jen jsem zvědav, jak to bude se servisem a náhradními díly, oni si rádi nechají vše pořádně zaplatit. Landi je taková konzervativní firma, prakticky dělá programy co má z dob před lety, zajímavé, že fungují dodnes, stejně je na tom BRC, strašně dlouho jim trvá, než něco dají na trh, prvně vše doladí, odtatní vyhodí zařízení na trh a pak teprve sbírají zkušenosti a vylepšují systémy, Landi a BRC ne, pracují na stejném principu....
Duben 11, 201015 r No s cenami dílů na syst.LANDI RENZO je to pravda.Např.vstřikovače stojí ranec bankovek.Tuším 2500kč kus.Nevím kolik stojí na BRC,nebo tartarini,ale asi to bude méně?Karle,říkal mě kolega v práci,že taky montoval lpg syst.BRC segvent 24 a že prý tam montovali místo plyn.trubek nějaký speciální hadice,který šlo pěkně protahovat a tvarovat,ale cena té hadice cca 500 kč/m.Máš s tím nějaký zkušenosti?
Duben 13, 201015 r Tak ja som zas štastlivo Roomstra na LPG predal a už by som si to nikdy ani nedal hlavne nie do motora 1,2 HTP.Montaz už by som podobne nikdy nerobil v AGF Šulekovo ochota ak hovado.Keď sa vam daco pokazi myslim nastavenie pre nich to nie je zavada mohol som tam behat aj milion krat mi bolo povedane.Jedna cesta tam a spat pre mna 80km.Druha vec Lovato nie je zrejme nič moc skor asi to BRC.Stale mi vyhadzovalo kontorlku uz mi to liezlo na nervy netahalo dobre vo vyssich otackach ak presatvily zas mi s nim sekalo.Vykon ide dole ak vyhodi kontrolku spotreba hore.No skratka katastrofa.Cesta do HR vonku 38°C co myslite ze to robilo s motorom myslel som ža sa roztavy tak bol horuci (teplota je asi 500°C ak idre auto na plyn na svieckach) nie ako u benzinu(100°C). Skor sa mi zda ten starsi system lepsi ako mali favority lanosy mam kamosov nemaju problem.
Duben 14, 201015 r Tak ti to špatně udělali,podle toho co píšeš,tak špatně seřízená plyn.mapa,a možná ještě něco dalšího.Můžeš sem dát nějaký foto jak je to namontovaný v autě?My montujeme plyn i do 1,2HTP a žádný problém.Jen se to musí udělat pořádně a potom seřídit plynová mapa ve všech režimech-myslím otáčky a poloha plyn.pedálu.To znamená-volnoběh,městský provoz,mimo město,dálnice,a je to O.K.Ale když to montují nějaký vemena a prostě to tam najebou,a kolikrát špatně napojí podtlak a ostatní hadice atd,tak je jasný,že po tom bude houby.Příští týden zkusím sehnat foto zprasené OI.1.6i
Duben 15, 201015 r .....tak zitra jedu na montaz LPG ke Karlovi.lpg Nikdy jsem plyn nemel, tak jsem zvedavy jako maly kluk, jak to bude fakcit. Snad toho nebudu litovat. Prosel jsem mnoho diskuzi o LPG jak tady, tak na internetu. Po diskuzi s Karlem.lpg jsem se nechal "ukecat" do BRC. Tak mi drzte palce a az budu mit prvni postrehy, tak se urcite ozvu
Duben 16, 201015 r Tak já mám Landi Renzo,a taky dobrý,najeto skoro 30 000km,spotřeba cca 8l/100km.Vyměnil jsem filtr v hadici,ještě udělám vzduchový a svíčky a hotovo.Jinak auto na plyn nemá chybu.Předtím jsem měl feldu 1.3 MPI systém tartarini,a taky spokojenost.Co já nesnáším,tak lidi co na lpg nadávají a přitom nikdy auto na plyn neměli a nerozumí tomu. Tak fotky som daval tu : je to katastrofa ked som videl inu fabiu ako spravili bolo mi z tej mojej zle
Duben 16, 201015 r ja mam BRC a super! ziadny problem, ziadna svietacia kontrolka, plna nadrz za 17 euro, parada!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.