Publikováno Listopad 17, 200717 r Zdar, mám Fabii Combi 1.4MPi/50kW mám najeto 35000km, do provozu 1/2003. ..... a nejak se zacina sr.. . Únik oleje viz. skupina Motor a nyní při přejezdu podélných příčných nerovností se ozývá klepání od PP kola. jako kdy by PP tlumič netlumil a šel "nadoraz". Co to může být? Tlumič snad ne...má to najeto oněch poctivých 35 000km. Pítr
Listopad 17, 200717 r Zdar,mám Fabii Combi 1.4MPi/50kW mám najeto 35000km, do provozu 1/2003. ..... a nejak se zacina sr.. . Únik oleje viz. skupina Motor a nyní při přejezdu podélných příčných nerovností se ozývá klepání od PP kola. jako kdy by PP tlumič netlumil a šel "nadoraz". Co to může být? Tlumič snad ne...má to najeto oněch poctivých 35 000km. Pítr muže to byt cokoliv ale nejdřiv bych se podival na kosti-tyčka stabilizatoru
Listopad 18, 200717 r Souhlas, pri najetych 35 tis. km to muze byt kost. Nicmene, ja jsem v 40 tis. km menil axialni lozisko na hornim ulozeni tlumicove jednotky, zvukove se to projevovalo ale jen pri prejezdu pricnych nerovnosti s kolama v rejdu a pak pri otaceni volantem na miste.
Listopad 18, 200717 r Zdar,mám Fabii Combi 1.4MPi/50kW mám najeto 35000km, do provozu 1/2003. ..... a nejak se zacina sr.. . Únik oleje viz. skupina Motor a nyní při přejezdu podélných příčných nerovností se ozývá klepání od PP kola. jako kdy by PP tlumič netlumil a šel "nadoraz". Co to může být? Tlumič snad ne...má to najeto oněch poctivých 35 000km. Pítr Ahoj teť jsem to měnil na oktě určitě to bude ta kosti-tyčka stabilizatoru.To je normální a na českých silnicích se neni čemu divit.Dělalo mi to pravé předni ale levé už bylo taky načaté tak jsem nechal vyměnit obě.
Listopad 19, 200717 r stopro to bude stabilizátor... taková guma... oprava kolem 300 stovek, ale jestli je to celý stabilizátor tak to bude podstatně dražší
Listopad 20, 200717 r Ak to vydáva také škrípavo-cvakavé zvuky tak to asi bude už spomínané axialne ložisko(8)
Listopad 20, 200717 r Ale ak to robí také zvuky ako "keď padne zemiak(brambora) do kýbľa" môže to byť aj tá kostička stabilizátoru
Listopad 26, 200717 r Autor Zdar, ne je to takový tupý zvuk....opravdu jak s tím braborem do kýblu. A ty výmne těch kostí se dělá vpravo i vlevo současně, na kolik to přijde a je nutná po výměněně geometrie? Pítr
Listopad 26, 200717 r Zdar,ne je to takový tupý zvuk....opravdu jak s tím braborem do kýblu. A ty výmne těch kostí se dělá vpravo i vlevo současně, na kolik to přijde a je nutná po výměněně geometrie? Pítr udělěj obě, nic dělat nemusíš, jen auto zvednout, sundat kolo a vyměnit, pokud to děláš poprvé, podruhé už nebudeš sundávat ani kolo, ikdyž kouknout na destičky není od věci , za půl hoďky máš hotovo, taky se ti hodí ještě špalek ev. druhý nůžkový zvedát, lépe se kost uvolní - tlačí na ní stabík od druhého kola
Listopad 26, 200717 r Autor PS....ty kosti to jsou ty tyčky co jsou zavěšené z boku u tlumiče a vedou svisle dolů? Pítr Zdar,ne je to takový tupý zvuk....opravdu jak s tím braborem do kýblu. A ty výmne těch kostí se dělá vpravo i vlevo současně, na kolik to přijde a je nutná po výměněně geometrie? Pítr udělěj obě, nic dělat nemusíš, jen auto zvednout, sundat kolo a vyměnit, pokud to děláš poprvé, podruhé už nebudeš sundávat ani kolo, ikdyž kouknout na destičky není od věci , za půl hoďky máš hotovo, taky se ti hodí ještě špalek ev. druhý nůžkový zvedát, lépe se kost uvolní - tlačí na ní stabík od druhého kola
Prosinec 5, 200717 r Mne zase na fabii robi tiez take tlmene udery ale nemame stabilizatory-junior a takisto nam klepe volant, pricom kolesa boli vyvazene a kotuce su asi rok stare.
Prosinec 8, 200717 r ... a takisto nam klepe volant, pricom kolesa boli vyvazene a kotuce su asi rok stare. tak to klepanie bolo sposobene zlou pneumatikou asi prebrzdene koleso
Březen 16, 200916 r Dělalo mi to taky tu bramboru do kyblu, vyměnili mi tu kost vpravo a dela to porad, nemuze to byt tlumic? Je to rana jako kladivem do blatniku nebo podběhu nebo co tam je, při prujezdu někdy i mirnych nerovnosti a vicekrat zasebou takze axialni ložisko to určitě neni i když už taky lupe. Co by to tak mohlo třiskat?
Březen 16, 200916 r Dělalo mi to taky tu bramboru do kyblu, vyměnili mi tu kost vpravo a dela to porad, nemuze to byt tlumic? Je to rana jako kladivem do blatniku nebo podběhu nebo co tam je, při prujezdu někdy i mirnych nerovnosti a vicekrat zasebou takze axialni ložisko to určitě neni i když už taky lupe. Co by to tak mohlo třiskat? nejsem mechanik, ale co doraz tlumičú v háji? PS: i když co popisuješ přesně sedí na uložení stabíků. Upraveno Březen 16, 200916 r od kibi
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.