TEMPOMAT-Šetři palivo nebo ne? - Ostatní - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

TEMPOMAT-Šetři palivo nebo ne?

Romariooo

Doporučené příspěvky

Ahoj.Zajimalo by mě Vaše názory ohledně tempomatu ve dvojkové octávii.Mám ho ve výbavě ale použivám ho maximálně na dálnicich a navic jen zřídka protože dokážu jezdit s menší spotřebou bez něj.Slyšel jsem názory že tempomat šetři.Co Vy na to?Zajimaji mě Vaše praktické zkušenosti.Díky za názory.Roman.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Romariooo napsal:
Ahoj.Zajimalo by mě Vaše názory ohledně tempomatu ve dvojkové octávii.Mám ho ve výbavě ale použivám ho maximálně na dálnicich a navic jen zřídka protože dokážu jezdit s menší spotřebou bez něj.Slyšel jsem názory že tempomat šetři.Co Vy na to?Zajimaji mě Vaše praktické zkušenosti.Díky za názory.Roman.

Tak můj názor zní . Mám ho ve dvou autech a ani u jednoho jsem neměl nikdy nižší spotřebu . Vždycky mám spíše vyšší , protože s kopce to dobržďuje a když jedeš bez něho tak spíše lehce plynem přidáváš , aby ti to do dalšího kopce zase víc nežralo. Můj názor zní spotřeba je nižší bez tempomatu .

Odkaz ke komentáři

Bburago napsal:
Tak můj názor zní . Mám ho ve dvou autech a ani u jednoho jsem neměl nikdy nižší spotřebu . Vždycky mám spíše vyšší , protože s kopce to dobržďuje a když jedeš bez něho tak spíše lehce plynem přidáváš , aby ti to do dalšího kopce zase víc nežralo. Můj názor zní spotřeba je nižší bez tempomatu .

To je ono.Mám uplně stejný názor.Bez tempomatu mám někdy i o 2 litry menší spotřebu nafty ale rád si poslechnu i jiné názory.Předem díky.R.

Odkaz ke komentáři

Bburago napsal:

Absolutně souhlasím,napsal jsi to naprosto přesně :palec2:

Odkaz ke komentáři

Bburago napsal:

Suhlasim, tiez mam nizsiu spotrebu ked idem bez tempomatu.

Odkaz ke komentáři

Já ho poúžívám velice často.Především na úsecích s omezenou rychlostí-40/50 apod. a hodně na dálnici či na pěkných silnicích I. tř. jako bezpečnostní pojistku proti překročení povolené rychlosti (bodová tíseň).Spotřebu moc nezvyšuje 0,3-0,5 l u mé OII1.8TSI u OII1.9TDI se to snad ani neprojeví, u OII2.0FSI je to trochu vyšší 0,5-1l.Dle mého názoru je to dobrá věc, hlavně na dlouhých cestách nebo v noci, kdy nemusím hlídat rychlost a soustředím se jen na cestu a řízení.

Odkaz ke komentáři

Rosta1.8 napsal:
Já ho poúžívám velice často.Především na úsecích s omezenou rychlostí-40/50 apod. a hodně na dálnici či na pěkných silnicích I. tř. jako bezpečnostní pojistku proti překročení povolené rychlosti (bodová tíseň).Spotřebu moc nezvyšuje 0,3-0,5 l u mé OII1.8TSI u OII1.9TDI se to snad ani neprojeví, u OII2.0FSI je to trochu vyšší 0,5-1l.Dle mého názoru je to dobrá věc, hlavně na dlouhých cestách nebo v noci, kdy nemusím hlídat rychlost a soustředím se jen na cestu a řízení.

Jasně.Já to porovnávam u OII 1,9 TDi

Odkaz ke komentáři

Lancelot napsal:
Já ho taky často nepoužívám, ale na dlouhých cestách ho občas zapnu abych odlehčil noze. Jinak spotřebu zvyšuje, neb nepředvídá a nezná trasu jako člověk a navíc drží nastavenou rychlost za každou cenu, tzn. že v kopcích dává povětšinou plný plyn.

Tjn.

Odkaz ke komentáři

jirkaK napsal:
čím slabší motor, tím musí být spotřeba při použití tempomatu vyšší, protože když by to potřebovalo přeřadit, tak místo toho to jen přidává plyn. Takže jednoznačně spotřebu nesnižuje.

A co automat? v servisu mi řikali, že spotřebu zvyšuje cca. o litr, ale nezdá se mi to...!?

Odkaz ke komentáři

Já si myslím, že na rovinaté dálnici může i ušetřit, dokáže velmi jemně a přesně dávkovat palivo, na D1 Pha-Brno ale určitě zvyšuje spotřebu, jakmile je kopec, "rve" se za každou cenu na nastavenou rychlost a to dle mě zvedá spotřebu. Jel jsem Stuttgart-Praha na tempo 140 s 2,0TDi za 5,4 toto se mi u nás na dálnicích nikdy nepovedlo a to jsem jel B-P na 130 a přesto 5,7, tak mi jako jediné vysvětlení vyplývá, že na deutschland naftu to prostě i míň bere.

Editováno: , autor: Rass
Odkaz ke komentáři

Romariooo napsal:
To je ono.Mám uplně stejný názor.Bez tempomatu mám někdy i o 2 litry menší spotřebu nafty ale rád si poslechnu i jiné názory.Předem díky.R.

tempomat ti nezvedne spotřebu o 2litry, to je podle mě moc. ja s nim jezdim hodně často, jak je to se spotřebou jsem ale nikdy nepřepočítával...

ovšem tady jsem se pobavil http://www.spritmonitor.de/en/detail/144391.html

zajet trasu za 2.94l/100km, to musí bejt kouzelník...

Editováno: , autor: Luke288
Odkaz ke komentáři

tempomat využívám v obcích, na omezeních a dlouhých rovných (třeba CV<>PHA). Spotřebu jsem nevyhodnocoval, protože dojedu-li tam za 4.5 nebo 4.6 je jedno, když to na semaforech probublám na 5.

Tempomat nepoužívám za deště, sněhu a nebezpečí náledí a také v okamžiku, kdy začínám cítit únavu a hledám, kde si oddychnout. Mikrospánek s tempomatem je asi hustej zážitek ...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...