Červenec 14, 201510 r Malto,. co polovic a jeji koleno.. jak to vypada, expedice malta 2015 ohrozena, nebo vse pokracuje dle planu?
Červenec 14, 201510 r To už jsem Martina i s polovicí chtěl vytáhnout v srpenci na vejlet do Berchtesgadenu plus bonus vejlet na Hitlerovo "Orlí hnízdo" - a kvůli Evíkovu bebínku se pravděpodobně nepojede ani tam...
Červenec 14, 201510 r Martine hotel je bez snídaně.Vyjeli jsme ale už o půl šesté tak jsme se ani na snídani neptaly.Co se cesty týká,jak už psal Mirek je na dálnici pár zůžení do jednoho pruhu,ale nic hrozného.Projeli jsme v pohodě.Oproti srpnu je na cestách tak o polovinu méně aut.To samé platí i tady v Primorsku.Dojeli jsme do Primorska kolem 12.Hotel je hned u severní pláže,Máme apartmán s kuchynkou,2 pokoje bazének a podzemní garáž.Je to tu moc pěkné,čisté a nové.Cena je 50E za noc.Ted jsme se vrátili z 4ínské restaurace.Možná mi půjde nahrát fotka.Platili jsme za 3 lidi s pitím 25 Leva a nemohli jsme to sníst.
Červenec 15, 201510 r jojo, Bulgaaria.. ted se vratil kamos z Recka a rikal-vecere pro 3clenou rodinu 50 euro, spis 60...
Červenec 15, 201510 r Cau cau, jsem letecky,last moment, jen jsem nahodil ceny abyste meli prehled. Jinak hotel Serenity,vsecko je fajn az na ty postele.Ty fakt stoji za prd.Jinac co maji ceny vyveseny na recepci,zacina to na 60leva.zitra dodam fotku.
Červenec 20, 201510 r Tak už jsme doma.Včera jsme dojeli.Za 8 dní najeto dokupy 4600km,ale vše ok.Neříkám ale že je to málo.Odjel jsem to ale sám.Manželka byla nachystaná na výměnu ale vše ok.Zpáteční cestou jsem jel poprvé přes centrum Sofie a byl jsem tam v 6 ráno.Čekání na pár semaforech.Můj dojem je že severním obchvatem je to rychlejší.Cesta od Bg hranic do Niše je špatná,vlečou se tam kamiony,a tam kde by se dalo předjet,tak je zákaz předjíždění kvůli nájezdům nákladáků na stavbu nové dálnice.Jel jsem i centrem Bělehradu a to je asi rychlejší než obchvatem.Ještě na cestě z BG hranic do Niše jsem měl štestí.Byli jsme tam kolem 7 hod a od 9-11 a 14-16 byli cedule že uplně uzavřou cestu.naštěstí jsme tam byli dříve.Cestou domů jsem od Niše po Madarské hranice potkal asi jen 10 aut s Turky,tak si říkám že Horgoš bude ok,ale smůla.I tak jsem tam čekal hodku a půl.Budapešt vše ok a nakonec cesta i přes zdržení na hranicích za 17 hod,což je nový rekord.Rychleji než 140 ale nejezdím.Co mě překvapilo na Bulharských dálnicích je povoleno 140km/h.Pro maltu jestli pojedeš ve směru z Horgoše do Bělehradu je asi 30km od hranic zůžení do jednoho pruhu a pak to protáhnou ještě odpočívadlem a těsně před tím měří policie s pistolí pod mostem a na odstavném parkovišti to vybírají.Je to trochu nepřehledné tak pozor.Ceny v Bg skoro všude 0.99 leva.Jestli chceš ještě ušetřit,tak jak pojedeš ve směru tam,tak za Sofii v těch horách,co projedeš tunelem a pak je policejní základna sjedeš z kopce a je tam první zůžení do jednoho pruhu.V protisměru je cena 0.90 leva.Tak jestli tam budeš mít chut tankovat tak jak pojedeš tam se podívej kde to je a zpátky tam můžeš nabrat.Já tam ale nebral.Srovnání moří v Itálii a Bulharsku,Bulharské stoprocentně vyhrává v čistotě a průhlednosti.Jinak bydleli jsme tady,http://primorsko.top-hotely.cz/hotel/apartments-stamopolu-lux/ a veliká spokojenost.Cena 50E den pro 4 osoby,ale opravdu velmi dobré.Auto zaparkované v chládku v podzemních garažích.Měli jsme ještě naplánované Chorvatsko na Druhou půlku srpna,ale to musíme ještě zvážit.Toho cestování už bylo letos asi dost.
Červenec 21, 201510 r no bydlení vypadá luxusně , jinak k tomu měřenív Srbsku, bude to asi na stejném místě jako loni, též to tam svedli přes parkoviště, aby si mohli odstavit koho potřebovali. Doplatili na to tehdy jedni Češi s jihomoravskou RZ s Audi A7, kdy se jim asi celkem 20 minutové zpoždění na Horgoši zdálo moc, tak tomu šlápli a my je poklidným tempem dojeli právě na tom parkovišti, kde už je měli poliši odstavené . Jinak díky za info, u nás je to stále otevřené
Červenec 21, 201510 r nedoplatili... pokud je nekdo takovej debil, ze si to razuje za hranicema hodne nad limity, tak je to jeho blbost..ja kdyz jsem jel ze slovenska, tak vsechna omezeni jsme jel podle znacek, pravda, mimo dediny jsem jel kolem 100km, ale jinak jsem se drzel.. policajti v kazde druhe dedine,takze pokud byl pan v A7 zvykly, ze muze jezdit v CR jako prase a nic se mu nestane, tak prave mimo CR mu daji jasne najevo, ze nemuze.. pamatuju si, ze kdyz jsme jeli asi pred 20 lety do Chorvatska, tak nasi znami, kteri jeli za nama, jeli v Rakousku pres most, kde byl semafor a oni jeli na cervenou.. nam blikla oranzova a jim uz cervena, chteli to projet... no chyba lavky, ihned majaky, policajti, resili to pres pul hodiny, pokuta 1200silinku, coz tehda byly sakra penize... takze pokud vyjedu z toho naseho rybnicku, kde ruka ruku myje a policajta potkas tak leda v zari u skoly tak si davam sakra pozor na rychlost.
Červenec 21, 201510 r Na hranicich pri spatecni ceste jsme dostali letacek a byli tam dulezita tel.cisla a napsano,ze bojuji s korupci policie a ze v pripade pokuty neplatime pokutu policajtovi,ale v bance. Dostat pokutu v nedelu,tak nevim kde bych ji zaplatil. Upraveno Červenec 21, 201510 r od dusan.k
Červenec 22, 201510 r Ještě fotka kolik bylo na Madarských hranicích.to je zatím rekord co maxík ukazoval.
Červenec 22, 201510 r Twl, hustý. To snad foukal ventilátor na chladiči obráceně a přímo na čidlo. Já měl dnes odpoledne jen rovných 40°C.
Červenec 25, 201510 r Zdarec z hotelu Akassia Lti v Marsha Alam - Egypt, koukam, ze Malta se pilne pripravuje na ty Bulhary, my v Serenity taky jednou byli - ale v Serenity Makadi v Hurgade, nestalo to tam za nic, pokoje na draka, obsluha neochotna az drza - hlavne na mensi deti, ktery nerozumi a neumi se ohradit, celej ten resort {hotelovej komplex} je nejakej posahanej ...
Srpen 3, 201510 r Benzina před hranicema je fajn ;ú lepší jak posraná Shellka které si nechá slušně připlatit za paliva :/
Srpen 4, 201510 r Bohužel to píše každej jinak - už jsem viděl nejrůznější kombinace slov Marsa i Marsha a Alam nebo Allam - ani sami Edžypťani v tom nemají jasno a to jsem se neptal nějaký lopaty od nádobí v kuchyni, ale guest-managera na recepci, kterej suverénně zvládal komunikaci v angličtině, franštině, italštině, němčině a ruštině prakticky naráz ...
Srpen 4, 201510 r Tak hlavně ať se líbí. My tam byli loni s BlueStyle a hotel 4* a nic extra, hlavně jídlo nám moc nejelo a i to dusno. Ale moře super. Byl jsem tam cca 6hod denně [emoji2] Kolega dal nějaké výlety za delfíny atd a zklamání. Pak jsme plavali podél pobřeží a v metrové vzdálenosti od nás plavala velká familie delfínů a byl to neskutečný adrenalin. Obrovská zvířata, která plula proti nám a ještě s mladýma, naštěstí si nás nevšímali. My byli v hotelu Oriental Bay, jediný červený [emoji6]
Srpen 5, 201510 r A na želvy nebo kapustňáky jste taky narazili? My byli předloni v Sentidu, to je cca 10km jižně od Akassie a odtama nás vezli mikrobudem do Abu Dabab, kde je vedle hotelu Hilton zátoka plná "mořský trávy" - a tam byly želvy, kapustňák (dugong) a nakonec i rejnoci. Letos jsem měl štěstí jen na jednu želvu v Abu Imbarak - ale to byl kusanec 1,5m dlouhej a metr širokej, průvodce říkal, že jí je kolem 200 let - a o kousek dál pak v korálovým kaňonu na dne v písku ležela "krokodýlí" ryba, jinak všecko při starým, korály všech barev, houby, klipky, pyskouni, bodloci, ostenci, sem-tam muréna nebo malej rejnok. Fotky sem dám, až je zpracuju, mám jich cca 1500 a všecko to projet, promazat a ořezat na publikovatelnej formát je práce pro vrahy...
Srpen 5, 201510 r Dugongy jsme neviděli, ale želvy normálně ano, taky obři. Murénu jsem viděl jen mrtvou. Dost bylo i malých rejnoků žluté barvy a asi nejpodivnější byly olihně. Celkově mě se tam líbilo, štěstí bylo, že jsme tam měli velkou zàtoku, protože moře bylo asi 4 dny rozbouřené a nemohli jsme na otevřené moře, kde byl zajímavější mořský život. Jel bych klidně znovu, ale mladá nechce. Ryby moc nemusí a pořád ji tam bylo nějak divně od žaludku, co teda můžu i potvrdit já ze své strany. Výlet jsme dali akorát ctyrkolky do beduinské vesnice a s tím jsme byli spokojeni, ale to jsme si zařídili sami mimo cestovku, protože přes ni to bylo o 50% dražší a navíc, když si skoro nikdo druhý den nic od BlueStyle neobjednal, tak náš delegát nás ani do konce pobytu nepozdravil a na tom jsme se shodli všichni s kým jsme navázali družbu [emoji2] Já mám fotek poměrně málo, většinu jsem natáčel s mám asi 15GB videí a už rok si říkám, že něco malého oříznu a dám dokupy, ale nějak mě neláká se s tím mordovat[emoji6]
Srpen 5, 201510 r n o.. voni z toho maj ti delegati samo pekny provize, protože není problém samotné naháněče ukecat i o třetinu dolů, což se nam loni povedlo na fish piknik, ovšem ostatní lidi se houfně hlásili přes delegáta a bylo vidět, že je velmi spokojenej...
Srpen 5, 201510 r Kdo se domluví s místníma (anglicky, německy, často i rusky), může se na delegáta vykašlat, přestože ten tvrdí, že výlety a podobný akce neobjednaný přes něj nejsou pojištěný a kdesi cosi - ti místní čmoudi, co je organizujou totiž pojistění mít musejí už jen proto, aby dostali na poskytování takovejch kratochvílí od místních ouřadů povolení. Jinak si ani neškrtnou - jinak samozřejmě teen delegát má nejenom provizi, ale taky jako česky (slovensky) aspoň částečně hovořící "průvodce" má právě těma účastníkama "přes cestovku" zaplacenou i účast. Takže se nejen sveze, ale ještě dostane provizi... Bohužel pro ty, co aspoň částečně nelámou angličtinu jiné cesty než objednat u delegáta není... Příklad - cesta na velbloudech nebo na koních do cca 2,5km od hotelu vzdálený beduínský osady stála přes delegáta 70€ za osobu, přímo u prodejce na pláži byla cena 35€ za koně a 40€ za velblouda, to samý za čtyřkolku - u těch stejně jako u velblouda byla cesta ve 2 lidech na jednom vozidle (nebo zvířeti) za 45€ místo 40€ za jednoho... Takže nakonec jsme vyjeli ještě s jednou rodinkou ze Šumperka v 8 lidech - 4 koně + 4 velbloudi a dva průvodci, přičemž jeden musel cestovat na "pohotovostním záložním vozidle" - na oslu, protože v celý stáji měli jen jednoho koně navíc ... Celá cesta k beduínům s pitím hřebíčkovýho čaje, prohlídkou beduínskýma ženama navlíknutýma skleněnýma korálkama původem z Jablonexu a s focením západu slunce nad horama a pouští nás dohromady všechny vyšla na 240€ za 8 lidí suma sumárum - přitom přes delegáta by to stálo víc jak dvojnásobek... A s překvápkem pro průvodce na závěr, protože po návratu do hotelu, kde se sesedalo 25m od plážový restaurace právě v momentě podávání večeře jsem ho zastavil aby "a few seconds wayt for me, please" a bleskově nahuckal děcka z obou rodin, vletěli jsme do restaurace, na ovocným "baru" nabrali jablek a hrušek co jsme unesli a nakrmili jsme s tím koně i velbloudy - ten velbloudář samozřejmě dostal svůj "bakšíš sáhab", ale čuměl jak puk, když svůj dílek dostala i zvěř... Další den na pláži se mohl samou ochotou přetrhnout, děcka dostaly svezení po pláži grátis - zatímco normálně si účtoval 5€ za osobu za kolečko 300m tam a zas zpátky...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.