Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

kua takovéhle strašáááky , dej pokoj ... už je to tu jak v rusku - neuveritelna kosa a politika taky na hovno :) co teprva o 20 niz :) To tu slivovici chlastat neprestanu :)

též bych si slivovičku dal, ale copak čék může, když furt jezdí. Ale volala mi polovic, jestli si prý neuděláme lihový víkend :smich: , prý si sundá tu domácí višňovku a mě že se slivka taky chladí v lednici :p

Uff, tak jdu na popis své jízdy (dnešní ráno).

Auto stojí venku, momentálně žádné rozmazlování v garáži...

Přijdu, nastartuji (topení doprava, venitlátor 1, nebo 0). Ujedu 4km a auto přepíná na plyn (přepínání při 40°C). Jízda 2500-3000 ot/min. (většinou 3., 4. rychlostní stupeň, cesta rovinka). Přepne na plyn (teploměr ukazuje asi 65°) a najednou teplota leze nahoru pomaleji... dohrabe se k 90°, ale stačí vyřadit, či brzdit chvíli motorem, nebo zapnout ventilátor na 2 a teplota leze zase o něco dolů... Takže jezdím v podstatě jak Malta. Co mě zaráží je to klesání teploty když už se dostane k té 90tce (myslím jako v těchto teplotách - jak se to asi bude chovat při -20? To abych si nabalil další rukavice)

Před chladičem mám lepenku, ale nepoznám rozdíl mezi tím, když tam je a není...

Jak jednoduše ověřit funkčnost termostatu?

no u nás je to přece jenom více kopcovité, ale je fakt, že v tyto teploty když už jednou ručka vyšplhá nahoru, tak už nepadá. To se dělo jen když bylo přes -20°C a jel jsem třeba z kopce, takže šla ručka dolů. Ale nakonec se po cca 20km jízdy ustálila na stabilní vrchní polohu. Možná bych zkusil nedávat hned topení naplno, ať se ti dříve ohřeje motor, třeba pak ten pokles nebude. Ještě mě napadá, že by plynař zapojil nějak blbě reduktor do vodního okruhu. Tuším tu Karel.lpg někde o tom něco psal, že také záleží jak se to zapojí. Musel bych to pohledat.

tady je něco: http://forum.skodahome.cz/topic/95545-teplota-budik-reduktor/page__view__findpost__p__1430784

Upraveno od Malta
přidán link

Tipuju termostat, tohle není normál... :feve:

kurňa, čučím z okna už od jedné hodiny .... to se zase dneska pojede domů :aggressive: a mamina jede na noční :huh:

Plyn mi montoval Karel.LPG a mám pocit, že mluvil o tom, že je to zapojeno paralerně, no a třeba to tu čte a připojí se s vlastním komentářem.

Jde mi právě o to, že kolísání teploty v těchto venkovních teplotách se mi nelíbí. Mám strach, jak to bude vypadat při vyšších mrazech :(

tak pokud to montoval Karel, tak nepochybuji o správnosti a čím dál více se přiklánímk verzi Wassiho a to že termostat

Tak teď ještě dotaz - jak otestovat správnou funkčnost termostatu?

no řeknu vám chlapi to byl včera den a cesta domů ... sotva jsem se dostal na státovku, tak se mi začal hádat motor u Feldy až skapal, po pár pokusech se chytl popojel jsem v koloně a skapal nanovo. Takhle ještě třikrát, než jsem se dostal ke kruháči v Lipůvce. Tam jsme to švihli na Blansko, páč státovka na Svitavy stála, nebyla průjezdná. Takhle jsme se pomalu ale plynule dostali do Blanska a pka do Boskovic. Za Boskama jsme vyklopil v dědině kolegu a pokračoval sám domů. Za další dědinou byly obrovské jazyky přes půl silnice, samozřejmě že zrovna přes tu mou půlku, takže jsem musel jet protisměrem. No už vás slyším jak říkáte, určitě něco jelo doprotivky, tak ano jelo. Musel jsem zastavit, kus couvnout až kde se dalo zajet mezi jazyky, nechat ty osobáky a bus projet a hrnu zpět do protisměru. Naštěstí nic nejelo, no dál byly jazyky ještě katastrofičtější a jak jsme částma projel, opět mi přestalo jet auto. Takže jsem zůstal stát v protisměru do kopce, kde jiná cesta nevedla ... fakt skvělé. No nicméně opět po pár pokusech jsem nastartoval a popojel, ale opět motor umřel. Tak se mi podařilo ještě jednou nastartovat a popojet na vrcholek kopce, kde definitivně Felda skapala. Dotlačil jsem to mezi jazyky, sedl do auta a nadával jak špaček. Zavolal, domů, jak jinak na telefonu už jen červený dílek na baterce, no prostě jak v horovém scénáři z Holywoodu. Evča teda zalarmoval kamoše, páč já nemohl zbytečně vyvolávat a tak jsem tam v té tmě, zimě a vánici seděl a čekal. Aut kolem projelo nesčetně. Dokonce i cestáři, kteří jeli okolo v mém směru, ač jsem je poprosil, tak se na mě vykašlali, že na mě nemají čas ... No nakonec jelo okolo takové to staré hranaté Volvo a ti mi zastavili a jsetli chci prý pomoci. Tak jsem je poprosil jestli by mě odtáhli do další dědiny (necelý kilometr), tak že pokud se rozjedou tak jo. No rozjel se jak kdyby jel sám, naprosto v pohodě. No dotáhli mě do další dědiny a tam se mě ptali odkud su, tak jim říkám a oni že mě odtáhnou až dom, to jsem ale odmítnul, páč baterka byla úplně vyšťavená, auto vymrzlé, takže by se mi mohlo začít mlžit okno a prd bych v té tmě viděl. Takže nakonec že mě aspoň odvezou. Kamošovi jsem pak zavolal, že mě berou i domů, páč projížděl akorát okolo, když mě roztahovali na laně.

No fakt zážitek ... 45km, vyjížděl jsem v 17h a doma jsem byl v 20:30 jak na koni .... a zmrzlý jak sobolí h.vno ... takže mám nový traťový rekord

Tyyy voe pěkný, tak v tomhle rekordu bych s Tebou soupeřit nechtěl... :feve:

A to ti felda nejela ani na bendelín?

to víš, letos bylo Bulharsko nudné, nebylo sem co napsat, tak jsem musel zase provést něco extrémního ;) aby bylo o čem psát :smich: .

Nene, ono to tiž vypadalo jakoby to vůbec neházelo jiskru. To víš že jsem zkoušel přepínat čistě na benzín, popř. nastartovat nouzově pouze na LPG, ale ni c nefungovalo zaručeně, prostě to občas to nahodilo a občas ne, pak teda už vůbec ne.

Takže má diagnostika říká, zaměřit se na víčko a palec rozdělovače, kabely a indukční cívka. nic jiného mě nenapadá.

Ufff.... pekne odpoledne si mel ... ja vcera hodinu a pul cca 5 km ... prazaci halt jak videj snih tak jsou hotovy :)

5 cm sněhu a mají kalamitu říkáš ;) .

Ale řeknu vám, chlapi, nic příjemného, sedět ve studeném nepojízdném autě, po tmě, zavátý sněhem ... nechtěl bych to zažít znovu. Když jsem vylezl ven z auta, tak byl takový fičák ... já neměl čepicu ani rukavice (taky na co že, vylezu z baráku ujdu 10m sednu do auta, přijedu do práce vylezu z auta ujdu 20m a su zase v baráku ... ale že venku řádí zima a stát se může cokoli, to čéka nenapadne :doh ), v ten moment mě rozklepala taková zima, že když jsem šel vytáhnout lano do kufru a šel s ním dopředu, že ho zaháknu, tak mi to trvalo 3 pokusy, jak se mi třepala ruka, než se to podařilo navléci na oko. Pak když jsem vlezl zpět do auta, tak ikdyž bylo studené, tak tam bylo jak v obýváku :) .

To verim....Hele presne tak sem to mel cca 4 roky zpatky , jezdil sem v zime akorat v mikine - z baraku 5m do auta a pak z auta 5 do prace ... pak sem ale mel bouracku a cekali jsme 3hodiny na policajty ... rozslehanej motor takze si nezatopis .... nebudu ti rikat ze od te doby mam v kufru u rezervy péřovku :)

no to ti věřím, ono taková negativní zkušenost dokáže pak otevřít oči ...

A to ještě nejsme na Aljašce nebo severu Kanady, kde řidiči kromě plné nádrže a rezervních kanystrů vozí i jídlo, pití, oblečení....;)

Tam když Tě chytne pořádnej fičák s vánicí, tak Tě ještě týden nenajdou.... :p Zlatý česko ;)

tak Felda už je dotáhlá na laně doma, ale že to byla fuška ji vyškubnout z toho zasněženého plácku otcovým Fanoušem. Ale nakonec se zadařilo :palec2: . Doma jsem vytáhl baterku, byla úpně hin, ale dnes ráno jsem se na ní díval a nabíječka už ukazovala skoro plný stav :) . Odpoledne vyzvednu náhradní díly a budu experimentovat :feve: . Blbé je začala štrajkovat i Fábule s plynem. Včera jela mamina na noční a bylo -15°C a nechtělo jí to přepnout na LPG. Nechala to pořádně zahřát, ručka už byla kolmo a když přepla auto přestalo jet ručka teploty okamžitě začala padat a nechtělo to jet ani když přepla zpět na beneli. Musela zastavit vypnout zapalování, znovu nastartovat a benzín jet dál. Pak to ještě zkusila jednou asi po dalších 10km jízdy a prý to samé. Dnes ráno jela dom už jen beneli ani to nezkkoušela. Já pak ráno pokračoval s autem do práce, stálo venku asi 15 min, takže motor byl malinko pochládlý, tak jsem ho nechal zahřát přes kopec, ručka vylezla na kolmo a jak jsem sjížděl z kopce přepnu na plyn a jelo bez problémů, ale je fakt že bylo jen -7°C. A ještě jsem než jsem odjížděl načítl VAGem chyby (svítil chceck a vždy poblikával při přepínání), takže jsem věděl že tam budou chyby spojené s přpepínáním (když jsou slepené vstřikovače), ale chtěl jsem mít jistotu že tam není nic spojené s teplotou. A jak jsem předpokládal, byl tam jednou chudá směs a pak vynechání zapalování na všech třech válcích. Tak nevím, už mě furt nebaví ty vstřikovače čistit :feve: . No nic jak se trochu rozední brnknu servisákovi a zkusím problém prokonzultovat.

Ty se prostě nenudíš a zábavu si vždycky najdeš... :)

No ale nezávidím Ti, ani ty opravy, natož mrznutí ve sněhové kalamitě...:feve:

tak servisák říkal neřešit, že prostě ještě všude asi není naředěno na zimu, takže prostě při těch -15°C to teď zlobit bude. Jinak jak je těch -7°C přepnout, ono to chvíli nepojede, tak přepnout zpět na beneli a přepnout znovu a už to pojede. Což je fakt že tak mi to funguje, když to stojí venku a není moc velký mráz. Prý mu tak teď volá spousta lidí. Tak to nebudu řešit, nebo když bude nejhůř, pročitím vstřikovače.

Jinak ku.va ono už zase venku sněží a docela dost a to říkali že až v odpoledních a večerních hodinách ... no jestli zas pojedu hodiny domů, tak to už mě fakt nebaví :aggressive:

Jak nebaví, co nebaví, chtěli jste zimu, máte zimu, tak na co si lidi furt stěžujete... :p

Jó v letě jsou na zimu připravení fšichni, i silničáři ;) Ale v zimě panečku, to je jiná :feve: A koukám, že i rafinerky se s distribucí zimního lpg nepřetrhly... Přitom v prosinci, kdo by čekal zimu, že? :)

No jestli o víkendu přituhne k minus 20st., jak vyhrožují, tak doufám, že stejně jako k lpg se k distribuci postavily rafinerky i v případě nafty a tím pádem nepojede vůbec nic... ;)

No hlavně že nezapoměli dat "zimni" ceny na lpg :smich:

tak domů jsem dorazil v pohodě, cesty kupodivu OK, asi už se silničáři probrali :). Cestou jsem se stavil pro náhradní díly, indukční cívku, palec a víčko rozdělovače. Dorazil jsem domů, okamžitě do modráků, chamtnout nabitou baterku a peláším dolů k Feldě. Nejdříve jsem jí musel zase vyhrabat ze sněhu, jak byla zase zapadaná (a to jsem jí včera než jsme ji odtáhli na laně, očistil). Nahodil jsem baterku (jen kontakty, držák jsem zatím nechal být) a šel zkusit natočit ... a nic, jen točila a ani neblafla. Tak říkám no nic, začnu sice tou dražší položkou, cívkou. Jen jsem napojil konektor a VN kabel a jdu to opět natočit ... chytla na cvrnk :palec2:. Tak jsem nechal motor běžet, aby mi ta nespálená směs neodrovnala katalyzátor a zatím jsem připevnil baterku držákem, připevnil cívku, sbalil vercajk no a na závěr jsem Feldu přeparkoval a po 30min. venku jsem už pelášil domů. Takže už je zase nachystaná aby od pondělkavozila mojí jasnost ;) do hokny. Zátra už se jen stavím za kamošem vrátit víčko a palec a zaplatit tu cívku. Paradox je že cívka mě vypekla i loni na podzim, tak mi tam servisák LPG dával starou za 500,-. Vydržela roka něco, teď jsem koupil new replikuza 800,-, tak jen doufám že bude mít delšího trvání :p.

Příteli Malto, já ti poradím...kup si druhou lištu se vstřikama. Nevím teda co to stojí, nicméně budeš mít náhradu, pokud máš takové problémy se vstřikama.

Pokud ti to vyhazuje chybu, nech si to seřídit. Nicméně teď se postavím za tvého servisáka, protože ladit auto v takovém počasí je na potlamě, v lepším případě.....v horším rozflágat auto, možná i sebe.

Co se týče přepínání a nějakých tvých napsaných věcí, nevidím v tom problém, snad...nicméně ty máš tuším V3 Fabii a ty měly menší handycap se zahříváním motoru-zahřívání bylo celekm pomalé...kupříkladu oproti V4 klasické 1,4MPi.

Já když mluvím, že to není problém, tak se mi to vymstí :smich: ,takový mám :prc: život...

Jinak jak sem tak zpozoroval asi na 3 posledních autech, Tartarini (některé softwareové modely a verze) měli celkem nekvalitně udělané reakce výpočtů na teplotu plynu....snad to neměly všechny :feve:

Já sem teď vyměnil lambdasondu, takže takřka roční svítící check sem konečně zhasnul, zatím se nerozsvítil za posledních 50km, což naznačuje, že snad chvílu bude fungovat. Jinak sem ju použil z Fabie 1,4 po menší úpravě.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.