Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

apropo Honzíku, ať tu řeč nestojí, kdy budou otvírat tunel v KrPoli?

Ty už jsi jak básník... prý nestojííí, v Kr.Polííí... :)

Za rok, tedy podle dosavadních termínů, které nejspíš dodrženy nebudou ;)

Jedna "dobrá" duše do toho hodila vidle a na drtivou část stavby je pozastaveno stavební povolení do rozhodnutí soudu... :feve:

Si představ, že stavíš barák... lejster a lejster, co musíš vyběhat je nepočítaně, včetně souhlasu sousedů, starosty, Telecomu, vodáren, plynáren, odboru životního prostředí, všech co do toho mají co kecat a i všech, co do toho kecat vůbec co nemají, ale kecají, vypracovat projekt, poprat se se všemi zákonnými limity a uspokojivě vyřešit všechny námitky, protesty a podněty všech těch, co do toho žvaní... A pak přijde jednou ten krásný den, kdy hrdý a pyšný napochoduješ na stavební úřad a dostaneš stavební povolení a řekneš si, že už máš konečně tu úřední mašinerii za sebou a konečně můžeš jít do modráků a začít stavět.... :p A pak to teprve začne: to máte cihly, tašky, latě, hřebíky, okna, dveře.... :p Co všechno potřebuješ za bumážky (nemluvě o materiálu), když stavíš tunel ani nemluvě.... lol

No a aby to v našem státě smradlavém nebylo tak jednoduché, tak si představ, že jeden z těch, co do té úřední mašinerie předcházející vydání stavebního povolení, měl nebo lépe řečeno spíš neměl co kecat, ale kecal, si začne dodatečně stěžovat a vznášet nové a nové připomínky ke stavbě.... Za normálních okolností by stavební úřad takového dobráka měl poslat k šípku a říct mu sorry, byls účastníkem stavebního řízení, námitky vznesls, všechny byly vyřešeny a uspokojeny, tys souhlasil, že je vše ok, tak teď už si chlapče nas... , však víš ;) Jednou stavební řízení proběhlo, jak mělo, všechny námitky byly vyřešeny, účastníci řízení souhlasili, vydání stavebního povolení proběhlo a nabylo právní moci, tak teď dodatečně už si nevymýšlejte nesmysly a jde se stavět...

No jenže v případě královopolského tunelu došlo k nevídanému precedensu, kdy soud stavební povolení pozastavil, miliardy státu v pr.... a čeká se na verdikt soudu, co dál ;)

Nevídáno, neslýcháno. Bude nebo už je podána kasační stížnost na toto rozhodnutí soudu a není se, co divit...

Asi jako by si u oné pomyslné stavby tvého domu tvůj soused dodatečně, poté co ti už dal souhlas, vzpoměl, že se mu vlastně nelíbíš a že mu budou tvoje kytky clonit jeho kytkám a zrušili by ti povolení nehledě na to, že ti jej už jednou vydali a ty máš barák rozestavěný a třeba s hypotékou na krku. No prostě bordel á la Český Kocorkov.... :feve:

Takže kdy se tama opravdu projedeš, fakt netuším... :p Ale aspoň je, na co se těšit :)

Upraveno od Wassermann

no to si děláš kozy :doh .... fakt kocourkov. No nedávno jsme si povídali s maminou že to bude prd.l až tama pojedeme poprvé, aby sjme to vůbec trefili ... jakýchsi nadjezdů, přivaděčů :)

Jóó, tak těch tam bude hodně, hotový Vegas... :)

Mám pocit, že napoprvé to netrefím ani já, a to to budu mít sježděno ještě před spuštěním zprava, zleva ;)

Když jsem viděl vizualizaci, tak kua fix, vůbec jsem nepoznával, že je to jako tady u nás :)

Ale zatím se tam dá leda brouzdat v holínkách po staveništi v hromadě mazlavýho blatíčka... dry.gif

začínám už tu zimu faaaakt milovat fuck

dneska sotva vyjedu od baráku na kopec, tak už stojím ... naváté závěje, předemnou autobus a před ním vidím blikat ještě další auta. Tak zastavím a pozoruji co se bude dít. Vidím že se spoza horizontu hrne nahoru osobák, zastaví u autobusáka, chvíli s ním hovoří, tak dám dolů okénko, ať jsem v obraze a borec mi říká, že je to neprůjezdné, že tam dole uvízl kamion. Tak se otáčím, abych to celé objel přes okolní dědiny. No nevypadalo to tam o moc lépe, místy se dalo jet jen v protisměru, kvůli jazykům, teď čék musel občas zaparkovat mezi nimi, když jelo něco do protivky. Přede mnou jela C3 Piccasso a před ním Focus. V dálce vidím, že zase jede něco do protivky, tak už jsem zase vyhlížel kam to zapíchnu, když tu najednou vidím jak před Focusem se zvedá masa sněhu a on se stáčí a končí zčáasti v příkopu a zčásti na poli. Chtěl to projet ještě honem jazykem a ten ho stáhl. Příkopa byla zarovnaná sněhem do rovna s polem, takže zůstal sedět pěkně na bachoru. Tak jsme ho začali s ostatníma tahat ven, ale říkám, je potřeba ho ještě zapřáhnout za lano, jinak ho nevytáhneme. Akorát jel Favorit v protisměru, tak zastavil vytáhl lano zapřáhl a začal pomalu napínat až začal hrabat. Tak mu říkám, ať couvne a škubne, že pozvolným napínáním ho nevytáhneme. Tak škubl, my také zabrali a byl venku. :palec2: . Dál už se frčelo :scooter: v pohodě, jen prostě u nás to stálo za :horse:

Maltaku , aspon ze si tam kluci pomahate .... tady v praglu te kazdej objede a jeste se ti vysmeje ze ses kokot

Upraveno od Evers

no já poté co jsem sám zůstal viset, před těmi třemi týdny a fšici jezdili okolo a nikdo se nezeptal zda něco nepotřebuju (až na jednoho), tak by mi bylo blbé ho objet, navíc tam byl zajetý tak, že to nebylo úplně beznadějné ho vytáhnout

kua tak musime si pomahat , darujes mu 5 minut casu a je navic kdyz se to povede tak ma clovek jeste radost

to jo, stálo mě to jen dva telefonáty kolegům, že je vyzvednu cestou malinko později ... jinak jak říkáš, potěšilo mě že jsem ho vytáhli tak hladce :)

No jo, cestovat od Vás z opičích hor... :p

Ale nezávidím Ti, už mě ten sníh a hlavně mráz taky leze všude.... :feve: Do slova a do písmene :feve:

Jsem si inteligentně zagarážoval Fábuli někdy na podzim před prvními sněhy do své nóbl nové garáže s tím, že přes zimu budu snad jezdit jen a pouze s jednou starší popelnicí, co mám doma....

Fábijka hezky načinčaná, nablejskaná a v těch plýskanicích čistá a v garáži - to já rád :)

Jenže jsem si nebyl jistý, zda ji stejně během zimy nebudu muset vytáhnout a tak jsem si předsevzal, že ji na zimu připravím i tak, co kdyby byl náhodou potřeba nějaký nenadálý výjezd, že ano :prc:

No jenže veškerá moje předsevzetí a zimní příprava skončily výměnou pneumatik na zimní a připíchnutím na kondiční nabíječku s dobrým pocitem, že víc se není o co starat a vše je ok. Ještě jsem vyjel lpg do sucha a do benzínu dolil aditiva na vázání vody v nádrži a čištění vstřiků a fertig.. :palec2:

Jenže včera jsem řešil na firemním potíže se zamrzlými ostřikovači a blbě namíchanou směsí v nich a hrklo ve mě, že ve své fábuli mám ještě pořád i při těch mrazech letní směs v ostřikovačích. Kua drát, ještě tak aby mě to zamrzlo a roztrhlo třeba něco... :help:

Celý zděšený jsem vběhl do garáže, na PP zjistil, že je tam jen -2,5st a trochu se uklidnil a jal jsem se napravovat zanedbanou zimní přípravu. Idea byla jasná, vycucnout hadičkou letní kapalinu v nádržce ostřikovačů, schovat ji na léto a dolít zimní... :palec2:

Lehce vymyšleno, ale těžká realizace. Nejdřív jsem urputně hledal nádobu, do které to vypustím.. Až jsem rozžbrndal zbytek zimní směsi z 3l čutory do litrových flašek od destilky, tak jsem zjistil, že nemám tu zatrolenou hadičku na vycucnutí. Tak zase hledání hadičky. Volba celkem logicky padla na hadičku od motorku akvária. Zase 10minut zmatečného hledání a až už jsem s veškerými proprietami konečně připraven tak zjistím, že kua ta hadička nejde propasovat jakýmsi debilním zúžením v nalévacím hrdle. Kua fix, tak mě to rozčertilo, po všech těch přípravách, že si říkám, no bóže, tak vyjedu před vrata a vystříkám to, co už...

Tak načutnu fábii a ejhle sviňa, místo aby byla vděčná, že si hoví v čisťounku v garáži a nemusí do těch sra*ek, tak jaksi divně brblala s houpavým volnoběhem a furt přidávala, ubírala, přidávala, ubírala... Už se mi to párkrát stalo, paměť závad čistá, dělalo to na lpg i benzín a kde nic, tu nic. No ale nas**** to... :feve:

No chtěl jsem ji vykopnout aspoň před garáž, ale to jsem zjistil, že mě mráz zvedl dlažbu před vratama a ty nejdou otevřít... kua fix. Nu což, tak se nepojede ven, no, na vyfunění výfukových plynů koneckonců stačí pootevřená vrata a ve stylu Pat a Mat si říkám, že tu kapalinu holt vystříkám vevnitř, podlaha betonová, tak se něco vsákne, něco ne, vždyť o houby jde...

No ale jestliže v nádržce ještě letní kapalina držela tekutost, tak přes přední trysky se jí sakra nechtělo a začala zamrzat, tak nakonec jsem to musel vyžbrndat skoro všechno přes zadní ostřikovač. :feve:

No kua práce, v garáži kluziště, okna zamrzlý, tak jsem ještě čekal na prohřátí motoru a odmrazení skla, až s velkou slávou proběhlo doplnění prázdné nádržky zimní kapalinou...

No připadal jsem si jak Pat a Mat.... :feve:

Jediné, co mě ale hřeje u srdce je, že ikdyž sice nevyjedu z garáže, když budu potřebovat, tak kam se hrabou všechny Constructy a alarmy s hlídáním přes družici, ja mám auto zabezpečené ještě o level výš.... :p;)

Malta: a jinak se skláním před solidárností tam u vás na severu, tady v Brně je to stejný jak v Práglu, když by člověk vedle umrznul, tak všem okolo je to šumák, protože spěchaj, maj toho moc, nestíhaj, už měli být kdesi jinde a bla bla bla.... :kuk:

Musíme si pomáhat :palec2:

no taky jsem byl nervózní, páč ikdyž jsem vyjížděl o 5 min dříve tak s vynucenou objížďkou byly ihned tytam a měl jsem ještě vyzvedávat ty "kolíky" po cestě (jet sám tak je mi to šumák úplně), ale pak jsem si říkal ... stát tam v polu ty jak by jsi byl rád kdyby se tě snažili vytáhnout, tak jsem jen zaplul do auta udělat dva telefonáty, páč venku na tom větru by to nešlo, vzal rukavice ;) , které už teďkom poctivě vozím :p a nestát přede mnou ta C3, tak jsem ho táhal i tím lanem ven, páč ho mám od minule po ruce ;)

Upraveno od Malta

Wassy , necapla te u toho nejakaa kamera ?? :) To uz je na celoveceraaak :smich: :smich: :smich:

nech si ten nový zabezečovací prvek patentovat :smich: . Jinak fakt dobrý, sehnat producenta, rejžu a jdem točit.

Jinak ten houpavý volnoběh mi teď naposled jak jsem měl ty problémy při těch mrazech s přepínáním, udělal taky (ale poprvé v životě), lítalo to mezi 1000 a 1800 otáčkami, nereagovalo na plyn, nepomohlo nic, ani přepnutí zpět na beneli, až když jsem vypnul motor a znovu natočil.

Sejdou se chlapi v hospodě u piva a jeden z nich pronese: Hoši, dneska vám tam byla venku taková zima, hrůza.

Druhej říká: No, moje manželka, čím větší je mráz, tím víc čumí do okna. No jestli zitra bude znova mrznout , no já ji snad budu muset pustit domů. :)

• Autor

Redaktor se zeptal indiánského náčelníka:

"Už 90 let žijete a pozorujete bělochy, jakých úspěchů běloši dosáhli a jaké škody napáchali.

Když to vše zvážíte, kde podle vás běloši udělali chybu?"

"Když bílí muži přijít, indiáni být vládci země, žádná daně, žádná dluhy, buvolů hodně, bobrů hodně,

voda čistá... ženy dělat všechna práce.

Šaman zadarmo. Indiáni muži celý den lovit a ryby chytat, celou noc souložit."

Pak se náčelník pousmál: "Jen bílý muž dost kretén, aby myslet, že může takový systém vylepšit." <br clear="all">

Paráda colins :smich:

Tak nevím, jestli jako "neplyňák" mám právo přihodit polínko, nebo budu vyhozen jako puberťák z hospody.

Ale to takhle jednou v zimě přijde Jean za svým lordem do knihovny a říká: "Pane, přijely saně..." Jeho lordstvo se vylomí z odpočinku po obědě a vyvalí bulvy: "Cože? Ony přijely obě, lady i její matka?" lollollol

oba dobrý :smich::_icon_smich2:

BTW: my tu nikoho nevyhazujeme, takže choď častěji ;)

Jean přijde za svým lordem do knihovny a praví: "Pane, lady právě vypadla z okna své ložnice ve třetím patře!" "Ano, Jean, viděl jsem ji, když letěla kolem okna. Řeknete mi jednou konečně něco, co ještě nevím?"

Lord si usmyslel, že bude na svém sídle dělat prohlídky pro turisty. Nesehnal zádného průvodce, který by mu vyhovoval, tak provádí sám. Jednou zase takhle vede skupinku po chodbě a otevírá dveře do jednotlivých pokojů spolu s výkladem o nábytku, účelu a historii. Otevře tak dveře do jedné z ložnic a co on i turisti nevidí - lady se tam nachází na posteli v silně choulostivé pozici s příslušníkem personálu! Lord jen řekne "Sorry!" a zavře dveře - načež jedna z pobouřených turistek vykoktá: "Vaše lordstvo, viděl jste, co...co...co to tam dělají???" "Ano, má drahá, říká se tomu "šukání" - to neznáte? Velmi příjemná zábava, musím vám říct..."

"Jean, přineste mi do salónu okamžitě velkou sklenici vody!" Po chvilce: "Jean, přineste mi do salónu okamžitě ještě jednu sklenici vody!" Po další minutě: "Jean, volejte hasiče, tohle sami neuhasíme!"

Lord sezval známé na svůj lovecký zámeček kdesi na skotské Vysočině. Večer sedí všichni u krbu a lord vypráví příběhy o lovech na zvěř, jejíž trofeje visí všude po stěnách. Jedna z návštěvnic si všimne, že nad krbem visí vypreparovaná hlava černocha a hned po skončení jiného příběhu se lorda zeptá, co že to za trofej visí nad krbem. Ten odpoví: "Inu, to je nouplís, v Africe jich je plno kam se jen podíváte! To jsem byl někdy v šestapadesátém v Keni na lovu lvů, místní průvodce mi poradil, že lev se nažere a přes den spí někde v křoví a chrápe přitom, že je to slyšet ven - takže ho mám vzbudit výstřelem do křoví a až vyběhne, mám ho skolit druhou ranou. Udělal jsem to přesně jak mi poradil - šel jsem po savaně, z jedoho křoví jsem slyšel takové chrápání, tak jsem tam vystřelil - a tenhle na mne vyběhl a řval "nouplís, nouplís, nouplís" - no tak jsem ho druhou ranou skolil..."

:smich: Kucíí dobrý, jen tak pokračujte.... lol Ekkare vítej! -_-

No skrytá kamera nikde nebyla, ale ač se normálně za babráka nepovažuji, tak tentokrát jsem měl sám ze sebe takový divný pocit, že i Pat a Mat by se u mne mohli něčemu přiučit.... ;)

Malta: s tím houpavým volnoběhem ti ani nevím... Poprvé se mě to stalo snad někdy při cca 37t km a byl jsem z toho dost špatnej. Bylo to tehdy při delší jízdě, auti šlapalo krásně v poho a při vyřazení na neutrál najednou začal volnoběh haprovat a lítat zhruba od 600 do 1200 otáček. Jakoby kolem volnoběžných otáček +- tak 300-400 otáček nahoru a dolů a ne a ne se uklidnit :feve: A vždycky při zhoupnutí k těm 600 jsem měl strach, že to snad zdechne, ale pak to zase vylítlo nahoru a tak furt dokola... :help: Dělalo a dělá to občas i teď jak na lpg, tak i na benzín, paměť závad vždy čistá, v servisu jen krčí rameny, že netuší, kde je problém... ;)

Zkoušel jsem to při těchhle potížích prohnat do otáček, protúrovat, no nic nepomáhalo. Jediná mast, kterou jsem na to "vymyslel", byla zastavit, vypnout motor a znovu nastartovat a bylo to ok :) Jenže časem přestala i tato mast fungovat a navíc četnost projevu této závady se začala zkracovat... No a pak byl u mě průser s cívkama a všechny jsem měnil a byl najednou klid i od tohoto problému no a tak jsem si říkal, že paráda, jenže teď, po nějaké době to začíná zase a tak mě to prostě s*re a netuším, jestli je to jen blbá shoda náhod, že po výměně cívek byl klid nebo jestli se tímto s předstihem začnou hlásit problémy s cívkama opět.... :feve:

• Autor

"Moderním motorům nízké otáčky nevadí," ubezpečuje šéf vývoje škodováckých motorů.

asi vas to bude trojhrnkarov zaujimat. nie je tam sice nic o LPG,

ale je to zaujimave citanie.

Moderní motor vydrží hravě čtvrt milionu km, nevadí mu ani 1100 otáček :

Zdroj:

Upraveno od colins

kua vy jste se nejak rozjeli s tou vopici na zadech to budu cist celej den :)

....No a pak byl u mě průser s cívkama a všechny jsem měnil a byl najednou klid i od tohoto problému no a tak jsem si říkal, že paráda, jenže teď, po nějaké době to začíná zase a tak mě to prostě s*re a netuším, jestli je to jen blbá shoda náhod, že po výměně cívek byl klid nebo jestli se tímto s předstihem začnou hlásit problémy s cívkama opět.... :feve:

no nestraš, že by mi po 200 000km odcházely cívky? ;)

Upraveno od Malta

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.