Červenec 2, 201114 r nazdar kamarati vy uz snivate o dovolene, spravte to ako ja uzivajte si kazdy den a nemusite na dovolenou ale ja som to myslel takto ja mam furt co na praci akurat terazprsalo tak nemozem ist ven lebo je vsade svincik ale ked to oschne zoberiem si psika a sup do lesika alebo s udicku pojedovat candaty, ale tiez aby ste si nemysleli poctivo chodim do prace a dovolenku ma na starosti moje zenuska a to som komentoval nech ma tym nezatazuje a povie mi 2dni predtym kam ideme aby som pripadne isiel snou kamarati prajem vam krasne prazdniny a dovolenky at se vam povedou podle vasich predstav a at se tam libi vsem co pujdou s vama, hezke leto kamaradi
Červenec 2, 201114 r Vdaka! Aj Tebe napodobne, Amigo. Ale snad se tu ukážeš častěji, zní to, jako by ses s námi loučil před léteme a pak se chtěl objevit třeba až na podzim... A to doufám ne, snad se objevíš i dřív a trošku nás tu rozveselíš
Červenec 2, 201114 r Ještě že MNĚ během dovolené řízení hrozit nebude - a když, tak maximálně v nějakém život ohrožujícím případě. Odvoz na letiště i z něj domů je domluvený (kočírovat bude brácha, má koktu II TDI combi) a na dovolené samotné se bude jezdit nanejvýš na velbloudu... Detaily sem případně nahodím po návratu.
Červenec 4, 201114 r takže nakonec nebudeš Drobka parkovat u letiště a necháš se raději odvézt? Hlavně nějakou "břišní slivovicovou dezifenkci" sebou přesně tak Amigo, vypadá to jakoby si se chtěl odbrat do lesů a vrátit se až s příchodem zimy
Červenec 4, 201114 r Neboj, dezinfekce je objednaná, vozí se každoročně, půllitránek na osobu minimálně. Musím zkonstatovat, že vloni jsme tam úspěšně přepili i Rusy - pila se Finlandia a oni byli po 2 litrovkách (celkově v 6 lidech - já s mou polovicí, známý s manželkou - on je Egypťan, ona Ruska - a ti dva další Rusi) na plech, zatímco my pokračovali ještě s tou třetí ve čtyřech... A místní pivo jsme pili jako vodu - je to tak "sedmička", možná "osmička" - prostě slabota, ale chlazený zahánělo dobře žízeň. Vyžahnout ho půllitrovku na ex nebyl v tom vedru problém - a to tam nezvládali ani Němci, ti ucucávali svoji sklenici čtvrt hodiny jako by si to šetřili... Ale dát tam v tom vedru jeden-dva "kousky" našeho českýho lahváče nebo dokonce točenýho "plnotučnýho", asi by se hooodně těžko vstávalo od stolu... Barmani už nás znali - "ČÉKO" - a místo dvoudecky nám už rovnou podávali celou flašu... Vzít tak někoho odtamtud u nás do osvěžovny "na pár kousků", tak ho nesou... A Drobek opravdu letos zůstane doma, bratříček si bude "odpracovávat" tím odvozem pár nevyřízenejch "vroubků" co si za rok nadělal... Drobkovi už jsem protáhnul faldy při cestě na sraz do Libochovic minulej měsíc, takže když je možnost odpočinout si od volantu, proč ji nevyužít... Upraveno Červenec 4, 201114 r od Ekkar_z_Bastlírny
Červenec 5, 201114 r Malta, jaké je to Sabunike? tedy jestli myslíme oba to u Zadaru. Je to rušné místečko? Myslím na večerní promenády, aby měla manželka kde nakuvat tretky a šmuky. A co pláže a voda? Mě pořád trochu odrazuje ten Zadar vedle, přeci jenom to je větší město a teď jsem někde viděl docela zajímavý Lastík, takže bych tam vyrazil. přesouvám do Lampárny, abych si nemusel dát varování jojo myslím to, ale teď si vlastně vybavuji že jsem byli vedle v Ninu, ale na Sabunike jsme z pláže normálka viděli, je to kousíček, přece jenom už je to nějaký pátek (2003/2004) takže si to čék tak napamatuje. Nin byl hodně klidné místečko ikdyž to bylo do Zadaru jen 20km. Fajn tam bylo ten písek, kvůli malým děckám a pak to léčivé bahno . Jak to tam ale vypadá teď to nevím, páč tehdy ten celý poloostrůvek byl za války srovnán se zemí zejména Privlaka, takže to tam tehdy teprve vybudovávali. V Sabunike jsme se chtěli ubytovat ten druhý rok (2004), jeli jsme se známými, ale nesehnali jsme ubytko pro obě rodiny, tak jsme se vrátili do Ninu a ubytovali se kousek od toho místa kde jsme byli rok před tím
Červenec 10, 201114 r Ahoj vespolek, takže jak chtěl Malta - přidávám nějaké info o pobytu u Balatonu. Byli jsme v kempu u města Alsoon, je to kousek pod Balatonfured, takže severní břeh. Kemp byl v pohodě, byl tam takovej klídek, pohoda, spousta volnýho místa atd. Co mne ale velmi překvapilo, byla jejich siesta, prostě od 13h-15h kemp absolutně nefungoval - ven/dovnitř se dalo jen pěšky, žádné "atrakce" nefungovaly. Cenově to vyšlo na 8600 HUF na dvě osoby, dvě noci, stan a auto. Jinak voda v Balatonu byla docela osvěžující - když jsme přijeli, tak prý 17°C, poslední den tak 21. Takže hlavně první den to chtělo hodně odvahy Naopak v některých umývárnách byl problém dostat z kohoutků vodu studenou, tekla pouze vřelá. Naštěstí jsme si teplotu Balatonu dostatečně vynahradili pobytem v Mederu, tam ale zase teplota voda nebyla zrovna přívětivá k mým spáleninám od Balatonského sluníčka. Mimochodem, nevíte někdo, kde by se dali koupit zadní ofuky - deflektory LIDER (tmavé) na FABII I? Mám pouze přední a myslím si, že zadní by se taky uživili. Už jsem zkoušel shánět v několika eshopech, ale měl jsem smůlu, buďto celá čtveřice a nebo značka HEKO. Na Slovensku jsem viděl na jednom místě docela dost aut s tímto typem ofuků...
Červenec 10, 201114 r Rozsta: koukám to byl ten Balaton ale rychle prohřátej Jak to tam prosím Tě vypadalo s přístupem do vody? Nějakej obyč bahnitej břeh nebo uměle vytvořený písčitý či oblázkový pláže? A co přístup do vody? Jdeš půl kiláku od břehu a vody furt po kotníky nebo to mají vychytaný a je tam trošku svižnější sešup? Díky za info
Červenec 11, 201114 r no já co pamatuji, tak Bélatelep (kousíček od Fonyódu) - jižní břeh, tak tam byl písek a bylo to v takových dunách chvíli po kolena, chvíli po pás, po kolena atd. a pak se to teprve svažovalo, takže čék byl docela daleko od břehu
Červenec 11, 201114 r To mě připomíná před pár lety Chorvatsko a náš úžasný nápad, kdy jsme už byli u moře dlouho a nevěděli už roupama coby, tak jsme si udělali koupací výlet na Vransko jezero ve střední Dalmácii Jezero má statut tuším největší sladkovodní plochy v Chorvatsku a škaredé není... Jen to koupání asi nebyl nejšťastnější nápad...200m od břehu furt po kolena vody a co krok, to boření se do bahna. Taky jsme byli skoro jediní, kdo měl tak úchvatný nápad s koupáním a pochopili jsme, proč je tam většina rybářů Ale Balaton by logicky měl být o něčem jiném...
Červenec 11, 201114 r jo tam jsme byli také na výletě ale jen jsme si prošli ten kemp u jezera a bez koupání, mladší dcera si z tama vezla obrovitánskou borovou šišku, vykoupali jsme se "naproti přes silnicu" v Biogradu Upraveno Červenec 11, 201114 r od Malta
Červenec 11, 201114 r Jj, v Biogradu je super Dokonce tam dnes už provozují i loď ve tvaru ponorky s proskleným dnem. Naštěstí se to neponořuje, ale jen pluje na hladině Škoda jen, že podmořský svět tam není až takový jako třeba v Rudém moři. Tady aby ty rybičky člověk pohledal, ale jsou Ikdyž míň nápadně zbarvené...
Červenec 11, 201114 r Ještě že MNĚ během dovolené řízení hrozit nebude - a když, tak maximálně v nějakém život ohrožujícím případě. Odvoz na letiště i z něj domů je domluvený (kočírovat bude brácha, má koktu II TDI combi) a na dovolené samotné se bude jezdit nanejvýš na velbloudu... Detaily sem případně nahodím po návratu. takže nakonec nebudeš Drobka parkovat u letiště a necháš se raději odvézt?... Holt, změna je život, drahej bratříček si to nakonec v práci "zařídil" tak dokonale, že namísto toho, aby nás mohl odvézt večer na letiště (odlet je těsně po půlnoci, check-in končí v 11 večer), požadoval odjezd už v 8 ráno - aby to prej ON SÁM stihnul. Vosel jeden... Mám pocit, jako by to dělal schválně. Načež se druhej bratříček (řidičák 3 roky, nájezd nějakých 20 tisíc včetně zajíždění do garáže...) okamžitě nabídnul, že nás na Ruzyň odveze, načež pro nás po příletu zase přijede. Požadoval jediné - aby se jelo Drobečkem. Vzhledem k tomu, že na letiště to je kolem 180km, hezky by se projel - platit benzín zbytečně na 360km jeho projížďky se mi teda nechce, navíc jezdí jak chrocht - a svěřit mu klíče na 14 dní by znamenalo, že auto se celou dobu nezastaví... Takže než se celej den plácat po Práglu s kuframa, nebo na nich dřepět jak imigranti na Ruzyni, anebo riskovat, že nám Drobečka další "osoba blízká" někde načechrá, pojedeme přece jen Drobečkem sami po ose - parkovat budem ve Stehelčevsi u Kladna, firma Air-parking tam nabízí docela dobrou cenu. Ještě že jsem si v neděli udělal "malou kontrolní prohlídku", projel gumy, náplně a probral věci v kufru... Wassermann - na ty rybičky v Hurgádě (Red Sea) už se těším, dokonce jsem si na ně musel koupit spešl foťák s odolností aspoň 30ft deep water - vloni jich tam bylo jak malejch psů, bohužel obyčejným digitálem šlo fotit leda tak ze břehu... Upraveno Červenec 11, 201114 r od Ekkar_z_Bastlírny
Červenec 12, 201114 r máš recht Karle, taky bych asi nikomu auto takhle nesvěřil ... tak hezký let a krásnou dovču
Červenec 14, 201114 r Rozsta: koukám to byl ten Balaton ale rychle prohřátej Jak to tam prosím Tě vypadalo s přístupem do vody? Nějakej obyč bahnitej břeh nebo uměle vytvořený písčitý či oblázkový pláže? A co přístup do vody? Jdeš půl kiláku od břehu a vody furt po kotníky nebo to mají vychytaný a je tam trošku svižnější sešup? Díky za info Ahoj, omlouvám se za trošku pozdnější odpověď. Přístup do vody byl uměle vybudovanej, vymlácenej rákos, a vytvořenej pozvolnej svah do vody pravděpodobně z jemnýho písku a malinkej kamínků (kalná voda), asi tak 50m to bylo po pás, potom to začalo rychleji "hloubnout". Na břehu byly velký šutry o který se mi podařilo skopnout si malíček, vstup jen po schůdkách, který byly přes ty kameny. Takže asi to nebylo jak na jižní straně (bohužel nemohu srovnat)...
Červenec 15, 201114 r Ahoj, omlouvám se za trošku pozdnější odpověď. Přístup do vody byl uměle vybudovanej, vymlácenej rákos, a vytvořenej pozvolnej svah do vody pravděpodobně z jemnýho písku a malinkej kamínků (kalná voda), asi tak 50m to bylo po pás, potom to začalo rychleji "hloubnout". Na břehu byly velký šutry o který se mi podařilo skopnout si malíček, vstup jen po schůdkách, který byly přes ty kameny. Takže asi to nebylo jak na jižní straně (bohužel nemohu srovnat)... jojo jižní obdobně, obložen šutráky a přes ně vedly schody ... ale už to čék nemá tak v paměti, přece jenom je to skoro 30 let co jsem tam byl naposledy .... bože já už su tak starý
Červenec 15, 201114 r Pro zajímavost přikládám k nahlédnutí novelizaci původního Zákona o silničním provozu č. 361/2000Sb. v aktuálním znění, jak bude v platnosti od 1.8.2011... Žlutě vybarvené stati jsou změněny oproti původní verzi platné do 31.7.2011. zakon siln. provozu od 1.8.2011.pdf
Červenec 28, 201114 r Teda, já mohl napytlovat "čtyřicítku" v Hurghádě, jenže nevím, jak by se pak na letišti tvářily aerolinky, až bych tam přivlek megažok horka "na přilepšenou do Česka". Travel Service teda přesváhu moc rádi nevidí, to už vím... Jídlem se radši moc chlubit nebudu, celou dovolenou jsem strávil na kuřecím, protože ryby nemusím a dál měli jen mletý hovězí nebo tvrdý skopový - u těch zatracenejch mohamedánů na pořádnej kus bůčku nenarazíte. Pivo tam zaslouží tak akorát nalejt zpátky do žumpy - takže přestože jsem tam nebyl za šoféra, sušil jsem pysk i tak. Aspoň jsem prej trochu zhubnul - jak tvrdí moje polovice. Výročí už jsme oslavili časně z jara, shodou okolností taky 20 jako Martin, a vzhledem k neustálé přítomnosti dětiček 8 a 11 se na nějakou romantiku moc spoléhat nedalo. Takže jsme si ji radši schovali na příští týden, až odvezem ratolesti na letní tábor a (snad) budem mít pár dní výhradně pro sebe. Tak jen snad pár fotek, kde jsme bydleli a jak tam vypadá moře...
Červenec 28, 201114 r Zkazky o mohamedánech, jejich zvycích, místním jídle a koloritu, békání z mešity přímo pod okny hotelu v 6 ráno atd. už jsem slyšel, ale jedno se těm arabáčům nedá upřít - moře a rybičky tam maj neskutečně nádherný jako nikde jinde Nádherný fotky Upraveno Červenec 28, 201114 r od Wassermann
Červenec 28, 201114 r no hotýlek krásný, připomenul mi náš hotel na Djerbě Prima Life Garden Park před pěti lety, také chodníčky mezi palmy a květy a uprostřed krásný bazén ... jinak fotky rybiček nádhera . Jsem tě chtěl zrovna pobídnout, zda by nějaká fotka z Egyptu nebyla a naštěstí jsi mě předběhl
Červenec 28, 201114 r Ahoj, tak uz mam kompletni trasu do Chorvatska, zde je: A zastavky na LPG cerpackach v Bratislave a na prechodu Letenye-Gorican: Po ceste jedeme kolem Balatonu a tady bych se vas chtel zeptat, kde je nejlepsi si udelat u Balatonu prestavku a trochu se porozhlednout, jak to tam vypada. Planuju tam prestavku max. na hodinku. Hodte mi sem prosim nekdo mapku s mistem, kde se da v pohode zaparkovat, posvacit, kdyztak zajit na zachod a zaroven abych mel neco z toho Balatonu. Díky Edit: Zrovna jsem se chystal koupit dalnicni znamky a prave ctu, ze v Madarsku to maji reseno elektronicky a ze nejlepsi je to koupit az na hranicich. Jake jsou vase zkusenosti? Upraveno Červenec 28, 201114 r od Manek88
Červenec 29, 201114 r Zkazky o mohamedánech, jejich zvycích, místním jídle a koloritu, békání z mešity přímo pod okny hotelu v 6 ráno atd. už jsem slyšel, ale jedno se těm arabáčům nedá upřít - moře a rybičky tam maj neskutečně nádherný jako nikde jinde Nádherný fotky Letos jsme byli od nejbližší mešity dost daleko, ale vloni jsme si ječení a halekání muezzína užili až až (to je totiž ten zasranej kastrát, co tak řve 5x denně z tlampačů na minaretech - už dávno si všichni pořídili megazesilovače a amplióny). no hotýlek krásný, připomenul mi náš hotel na Djerbě Prima Life Garden Park před pěti lety, také chodníčky mezi palmy a květy a uprostřed krásný bazén ... jinak fotky rybiček nádhera . Jsem tě chtěl zrovna pobídnout, zda by nějaká fotka z Egyptu nebyla a naštěstí jsi mě předběhl Mno, hotýlek krásný - ale ani jeden bar u bazénu nefunkční, jídelna podobná nádražní hale včetně průchozích lidí směrem na pláž, hygiena neskutečná - po odchozích hostech se ani nenamáhali uklízet stůl, jen smetli drobky na podlahu a dali nový příbory (aspoň že to) - aby vyměnili i pocintaný ubrousky, k tomu se neměli, obsluha v jediným exteriérovým baru zpovykaná Rusákama, takže když nedostali dolar hned, neměli se k žádný činnosti, pivo nalívali zásadně teplý jak kozí chcanky a třeba malým děckám nalívali jen půl kelímku čehokoliv (Coly, Fanty nebo Spritu) nebo jim kelímek naschvál stavěli daleko od ruky, aby na něj dosáhli jen těžko nebo vůbec ne. Našemu mladýmu například dali jen 1 kelímek, i když slušně anglicky požádal o 2 - stál jsem za ním metr a půl a všecko jsem slyšel, následně jsem "barmana" seřval rusko-anglicky jak malýho haranta, přilítnul "manažer", půl hodiny se mi omlouval - jenže další den to bylo to samý... Ani toho hajzlíka nevyměnili... A to jsme měli All Inclusiv, mít polopenzi, nevím jak by to vypadalo! Prostě sesadili Hnusnýho Mubáraka a disciplína šla do háje. Už chystám reklamaci, v katalogu cestovky to bylo 5 hvězd a "hotel 6 roků starý", v reálu hotel starý 20 let, jen před 6 lety přejmenovaný z "Carlos" na "Serenity Makadi" - a v permanentní rekonstrukci, pokoj jsme sice měli OK, ale ta obsluha a třeba vybavení při bližším pohledu absolutně nesplňovalo úroveň 5 hvězdiček - byla to tak trojapůl-hvězda, rozhodně ne 5 *****... Takže kdo tam jel k moři, užil si - ale kdo by si myslel, že si užije i luxus a obsluhu, měl dokonalou smůlu... A porovnávat můžu - a mám s čím, vloni jsme byli v Dana Beach hotelu (Pick Albatros Hotels Resort) a to byla opravdu 5-hvězda se vším všudy...
Červenec 31, 201114 r Manek88 napsal: Po ceste jedeme kolem Balatonu a tady bych se vas chtel zeptat, kde je nejlepsi si udelat u Balatonu prestavku a trochu se porozhlednout, jak to tam vypada. Planuju tam prestavku max. na hodinku. Hodte mi sem prosim nekdo mapku s mistem, kde se da v pohode zaparkovat, posvacit, kdyztak zajit na zachod a zaroven abych mel neco z toho Balatonu. Díky Edit: Zrovna jsem se chystal koupit dalnicni znamky a prave ctu, ze v Madarsku to maji reseno elektronicky a ze nejlepsi je to koupit az na hranicich. Jake jsou vase zkusenosti? Dálniční známky jsou v Maďarsku opravdu řešeny elektronicky. Je to na pohodu, zaplatíš poplatek za užití dálnice, při tom zanesou tvoji RZ (SPZ) do systému s uvedením doby platnosti a o nic víc se nestaráš Doporučuje se ale vzít si s sebou na cestu doklad o zaplacení elektronické viněty, to pro případnou kontrolu Jinak s nákupem el.viněty do HU nemusíš čekat až na hranice, dá se to v pohodě pořešit už doma např. v CK Autoturist nebo v kancelářích ÚAMK Tam jsem to kupoval i já, cena je stejná v přepočtu dle ofiko kurzu dle ČNB a neztrácíš čas potom na cestě Jinak s Balatonem ti asi neporadím, ač bych rád. Já vždy po dálnici kolem něj jen profičel, protože na zastávky "nebyl čas" Jediné, za to velice důkladné, vzpomínky, které z cest po dálnicích kolem Balatonu mám, je, že je tam mušek jak nasr... a auto podle toho pak taky vypadá Těch rozflajzlech mušek na př.nárazníku, masce a čelním skle - no to byl tedy fakt mazec a síla to pak umývat No ale co už dělat, když je člověk na cestě na dovolenou, na kterou se těší celý rok, že Upraveno Červenec 31, 201114 r od Wassermann
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.