Srpen 10, 201114 r no nic téma padá pomalu dolů, nejvyšší čas sem zase něco přihodit takže včera jsme Čendu odvezli k panu doktorovi , aby se mu podíval na pajšl a "něco" mu s ním udělal, aby dokázal pozřít i něco jiného než beneli . Takže v pátek bude hotov
Srpen 10, 201114 r Kdypak pojedeš na "zálet" Čendy po zaplynování do těch Benátek, Martine? V sobotu nebo v neděli?
Srpen 10, 201114 r no vypadá to Karle, že ani v sobotu ani v neděli , páč mladší dcera leží od neděle ve špitále s podezřením na slepák a z dnešní rozmluvy s ní, jí ani dnes ani zítra nepustí , ačkoliv to bylo v plánu. Takže akce se zatím odkládá na neurčito .
Srpen 10, 201114 r Jinak gratulace ke zplynování Čendy... Držím pěsti pro štěstí, ať šlape jak hodinky i s dietní stravou
Srpen 12, 201114 r no je fakt že tu dlouho nebyl, ale jinak mi sem tam pošle nějaký sranda mail, popř. prohodíme nějaké slovo jak život běží ... no je v new práci, dělá u žabožroutů v automobilce v Trnavě, tak toho má určo nad hlavu (jak v novém zaměstnání), tak si myslím, že po práci je vždy tak zralý akorát si provětrat hlavu na motorce ... ale předložím mu stížnost poddaných , že na nás
Srpen 12, 201114 r Díky za vyřízení... To si to zase schytám a něco se dozvím, až sem konečně dorazí... Ale už se na něj těším, na kluka jednoho ušatýho prezidentovskýho Upraveno Srpen 12, 201114 r od Wassermann
Srpen 16, 201114 r tak mám čerstvé info ... vzhledem k tomu, že na mail eL Presidento nereagoval, psal jsem mu dnes sms a on se nám pán zatím dovolenkuje . Ovšem dnes odjíždí, tak mám pozdravovat škoda boys a LPG forever . Destinace byla Tucapi Croatia . Více info po návratě, tedy zítra prý
Srpen 16, 201114 r Malta: koukám podle podpisu, že Čenda už je nadobro zplynovanej... Tak jaké jsou dojmy a pojmy? Tartarini Evo, co máš v podpisu, zní trochu závodnicky V čem je lepší? Hádám je to u Tartarini snad už ta verze, co se dokáže poprat se změnou vstupních proměnných a upravit si hodnoty sama bez návštěvy servisu, je tak? A jaká je zatím realita?
Srpen 18, 201114 r Ahoj spoluplynaři, tak jsem se úspěšně vrátil z dovolené na Pelješacu. Mám teď chvíli času, takže jsem se rozhodl, že vám napíšu něco málo k počtení, protože tu nedávno Malta psal, že se tu nic neděje :-) Před odjezdem jsem hrozně dlouho zjišťoval, jak je to s tankováním LPG v Chorvatsku, pečlivě plánoval tankování atp. Cestou jsem zjistil, že je to úplně zbytečný, protože čerpaček je na dálnici víc než v ČR. Počítal jsem to cestou zpět a LPG na dálnici A1 nebylo snad jen na 5 z celkového počtu čerpaček. Prostě za těch 2598km, co jsem celkově najel, jsem jel na BA jen dálnici Pohořelice-Brno (krom startů). O tankování zkusím něco napsat v druhém tématu. Jeli jsme tři auta - (já FI combi 1.2 47kW, Felda 1.3 50kW, FII combi 1.6) 1. den jsme vyjížděli nad ránem a dojeli k Šibeníku, do kempu u NP KRKA, kde jsme strávili noc. Cena velmi příjemná - 30kun/osobu, za auto, stan už nic nechtěli. Pelička: Zde bych jako nejlepší zážitek zveřejnil přechod SLO-HR (jeli jsme z Ptuje na Varaždin), kde se celník u všech aut ptal, "Cigarety, alkohol?". Odpověď bratra (řidič v první autě) byla: "no tak 10, 15 piv..." Ve skutečnosti jich tam měl tak kolem 50ks. Když jsme se ho pak ptali, co by dělal, kdyby měl kufr ukázat, tak že prý ho celník nenechal domluvil. Chtěl mu říct - no tak 10, 15 piv na pondělí, 10-15 piv na úterý... (mimochodem auto bylo tak naložený, že málem škrkalo tažným o zem :-D) 2. den někteří strávili prohlídkou NP, a někteří jeli vyplácnout své pledé těla k vodě :-) Tento den jsem si opravdu uvědomil, že moje hledání čerpaček LPG byla zmařená energie. Za těch 12km, co jsem jel od kempu k moři jsem jich napočítal 5. 3. den jsme se přesunuli z kempu na náš apartmán v Pelješacu. Cestou se nic zajimavého nedělo, jen jsme měli asi kilometrovou kolonu před BiH hranicema. Zjistil jsem, že mi v autě mizí chladící kapalina, začal jsem tedy častěji kontrolovat a dolívat destilku. Vzhledem k tomu, že jsem měl poprskanou nádržku, předpokládám, že kapalina vyprskala tudy. Perlička: večer se zlomila pode mnou plastová židle. Asi bych se měl zamyslet nad svojí váhou :-D 4. den - 7. den - koupání u apartmánu okořeněné pouze nějakým tím plechovkovým pivem a koupací výlety na pláže Žuljana a Divna. Pelička - celou cestu mi na benzín auto pokuckávalo na volnoběh, přeplo se na LPG a mělo nádherně klidný chod. Při odjezdu z jedné pláže jsem nastartoval a autu začal vynechávat jeden válec, blikal CHECK a auto skoro nechtělo jet a nechtělo se přepnout na plyn. No nic říkam si, odešla zapalovací cívka. Ještě že mám diag. kabel a bratránek miniNTB, podívám se na to, která to je a využiji tu, kterou jsem si před dovolenou půjčil od Malty. Auto pak škytlo, chcíplo a když jsem nastartoval znovu, tak jelo, jako kdyby se nic nestalo (až domů). Každopádně jsem si říkal, že se na to podívám, ale když jsem přišel k autu s miniNTB, kabelem a SW na CD, zjistil jsem, že jsem v pr..., protože miniNTB nemá CD mechaniku 8. den - cesta domů. Najeto 1135km, čistá doba jízdy 13h, s přestávkami 15h. Celou cestu jsem čekal, že se "dokončí" ta načatá cívka, ale auto jelo krásně. Když mi ale u Pohořelic došel plyn, přepnul jsem na benzín a chtěl dojet až na Lipůvku. v Brně se mi rozsvítil CHECK podruhé (jel jsem na BA). Říkám si, teď už je to v pohodě, když se cokoliv stane, domů mě už někdo odtáhne. Perlička - poslední tankování na Lipůvce - zapomněl jsem po natankování vrátit víčko na tank. otvor a odjel jsem s ním na zadním stěrači. Tentokrát jsem s ním ale bohužel nedojel :-( (před půl rokem se mi podařilo něco podobného - jel jsem asi 15km, ale víčko na stěrači vydrželo) Doma jsem napojil auto na svůj NTB a zjistil jsem tyto závady: 16555 - rada valcu 1: system odmerovani paliva: system prilis chudy P0171 - 35-10 - - - Sporadická 16686 - valec 2 zjisteno vynechavani zazehu P0302 - 35-10 - - - Sporadická Takže statistické shrnutí dovolené: najeto celkem 2598km tankování bylo celkem 8x. - Lipůvka, Ptuj, na A1 před Šibeníkem, na A1 na poslední benzince před Vrgoracem, Orebič, na A1 u Šibeníku, Za Zagrebem na A2 (poslední čerpačka s LPG před hranicemi SLO, resp. první po projetí mýtnice), Lipůvka spotřeba mi po propočítání vyšla na 8,09l LPG/100km, což si myslím není tak zlé, na to že jsem jel v průměru ve 3lidech, s plným kufrem. Dálnice jsem jel 130 s tempomatem. Na závěr poděkování: a) autu, že si tu vadnou cívku (asi) rozmyslelo a já ji nemusel mělit (což by také šlo bez diagnistiky dost blbě) Maltovi, že mi půjčil náhradní zapalovací cívku, kterou jsem naštěstí nepotřeboval c) Wassermanovi, že zapůjčil zapalovací civku Maltovi (a nechtěl ji vracet :-P) d) přítelkyni, že mi byla (skoro) vždy oporou PS: pokud to někdo dočetl až sem, tak ho obdivuji, protože je to dlouhý jak týden bez peněz.
Srpen 18, 201114 r ... vidíš a já ti chtěl včera napsat, že jsi někde asi ztratil víčko ... ale jak čtu, tak o tom víš. Podle plastové židle se neřiď, viděl jsem tě, takže v tobě problém nebude, to jen soudruzi v NDR udělali někde chybu . Co fotky, nebudou nějaké , třeba v NP Krka jsem nebyl. A co cena cesty, ubytko ... docela by mě zajímalo cenové srovnání HR vs. BG
Srpen 18, 201114 r Autor Perlička - poslední tankování na Lipůvce - zapomněl jsem po natankování vrátit víčko na tank. otvor a odjel jsem s ním na zadním stěrači. Tentokrát jsem s ním ale bohužel nedojel :-( (před půl rokem se mi podařilo něco podobného - jel jsem asi 15km, ale víčko na stěrači vydrželo) to HR je nejake zakliate. vzdy ked tam idem, tak stratim viecko. aj tento rok tam maju jedno moje. kua, asi ho konecne prevrtam a pripevnim na nejaky kusok silonu. Upraveno Srpen 18, 201114 r od colins gramatyka
Srpen 18, 201114 r Autor Díky Tak hlavně že žije, užívá si a je v pořádku niekto tu pekne šplhá na poradcu prezidenta !! hehehehehe....
Srpen 18, 201114 r Perlička - poslední tankování na Lipůvce - zapomněl jsem po natankování vrátit víčko na tank. otvor a odjel jsem s ním na zadním stěrači.... to HR je nejake zakliate. ... Až na to, že Lipůvka vůbec není HR, to je městys kousek severně od Brna - mají tam výbornou "formanku" hned u I/43 a na výjezdu směrem na Brno je napravo LukOil, nalevo další pumpa menšího prodejce (obě mají LPG) a kousek dál směrem od Brna je ÖMV - ta je pro změnu bez LPG stojanu...
Srpen 19, 201114 r Autor Až na to, že Lipůvka vůbec není HR, to je městys kousek severně od Brna ... Až na to, že som nikde nenapisal, Lipovka je v HR. cital som klucove slovo viecko a potom som pisal svojich problemoch s vieckami v HR. asi prijmem hovorcu.
Srpen 20, 201114 r Vivat! Hurá, sláva, je tu El Presidento a už to tu frčí... BTW: pán prezident, něplhá tu nikto, to len jeden poddaný mal obavu, jestli se Vám ten život v inkognitu moc nezalíbil a nevys... jste se tu na nás.... Ale vidím, že je vše ok a pan prezident je v poriadku mezi námi Tož vitajte, pán prezident Ako sa darí po celom tom večnom čase, co jsme se neviděli?
Srpen 20, 201114 r Rozsta: kua rádo se stalo Vůbec jsem netušil, že moje ještě neexnutá ex(bývalá) cívka takto cestuje a jde z ruky do ruky Hlavně, že jste si užili dovolenou a vše proběhlo ok Jinak navrhuji nominovat Tě na řád cestovatele a dobyvatele chorvatského a člena cechu dopisovatelskocestovatelského, neboť musím s hrdostí konstatovat, že jdeš úspěšně a zdárně ve spisovatelských šlépějích Maltových a hezky se činíš s podáváním informací a cestopisnými zážitky, což hodnotím plným počtem bodů a velice rád si počtu Jen tak dále
Srpen 21, 201114 r Autor co clovek v tom Chorvatsku vsetko nevidi... toto je reklama pri ceste. neuveritelne....
Srpen 21, 201114 r Ahoj, to wasserman: cítím se polichocen, díky :-) to Malta: fotky a rozpočet cesty bude, ale zatím není čas. Jediný, co bych zatím pustil do fóra, je moje oprava ztraceného víčka. Každopádně, bohužel auto stále zlobí Pořád se mi objevuje chyba 16686 - valec 2 zjisteno vynechavani zazehu P0302 - 35-10 - - - Sporadická Takže začínám být trochu nervózní. Chyba se projevuje pravidelně pouze u studeného motoru (po startu), auto začne kuckat a začne svítit/blikat CHECK. Stačí vypnout zapalování, znovu nastartovat a jede v pohodě. Zajímavý je, že auto blbne pouze na benzín, na plyn jede bez problémů... Pročítal jsem forum, ale o této chybě tu toho moc není. Zapalovací cívku jsem vyloučil (prohodil jsem ji mezi 1 a 2. válcem a chyba se objevuje jen na druhém válci) Budu laborovat dál (vyměnít svíčku a zkusím použít čistič benz. vstřiků), ale chci se zeptat, nevíte někdo, kde se dají nechat změřit tlaky ve válcích a kolik tato sranda stojí? (Boskovice, Blansko, Brno) A pokud jste někdo měnil benz. vstřiky - dají se vyměnit navzdájem mezi válci? I když je to s tou chybou tak trochu OT, snad mi to v Lamparni odpustíte.
Srpen 22, 201114 r ty tlaky nevím, ale možná bych mrknul spíše na svíce a asi bych je pro jistotu i vyměnil, zas taková pálka to není a pak se můžeš odpíchnout dál. Jinak pokud by jsi chtěl, tak Svěrák (LPG) v Boskách čistí benzínové vstřiky v ultrazvuku. Přídavkem čističe do paliv.nádržesamo taky nic nepokazíš.
Srpen 22, 201114 r Tak tlaky určitě bez problémů v autorizovaným servisu Četl jsem o HTP, že takové měření tlaků při potížích není vůbec od věci, protože vyměníš cívky, chvílu to jede, pak zase problémy, vyměníš svíčky, pár km klid a pak zase všechn o špatně až nakonec u těch tlaků skončíš stejně a zjistíš, že je to v pr....
Srpen 22, 201114 r postup by mel byt nasledujci...... civka nepomuze. automaticky kontrola svicky, komprese a take vstrikovacu edit: postup pro htp a 1,4 Upraveno Srpen 22, 201114 r od noEXP
Srpen 23, 201114 r I když je to s tou chybou tak trochu OT, snad mi to v Lamparni odpustíte. Co máš za motor? A vůbec....asi Octavia ne? Hádám, že máš něco s EOBD, takže 1,6 75kW, 2,0 85kW nebo nějakou jinou? Vstřiky samozřejmě prohodit jdou, ale je to pracné...jak u 1,6 75kW tak u dvoulitra snad ještě hůř. Nicméně musíš sundat sání. Druhou variantou je poslat ty vstřiky na stolici. Zajímavé a zavádějící ovšem je, že když vypneš motor a znovu ho zapneš chyba se ztratí... Ale jak mi prozradíš motorizaci (ideálně i kód motoru), možná ti ještě dokážu poradit ...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.