Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Paule, odpovím ti za Rosťu, má eič tý pí (HTP) ;) v kombajnu a má tam BRC od Karla

Ahoj Malto,

díky za rychlou odpověď paulovi. Jen doplním - je to BRC SQ24, najeto na LPG cca 30.000km.

Jinak sjem spočítal náklady na dovolenou. Celkově to vyšlo:

a) poplatky . dálnice cca 1700Kč

B) plyn 3600Kč

c) ubytování: 4875Kč

d) jídlo /z domu/ + pivo + výdaje na dovolené + pojištěni apod.: 4600Kč

vypočteno (snad správně) pro tři osoby. najeto 2600km.

Jinak auto přestalo zlobit, ale ty tlaky ve válcích stejně nechám přeměřit.

Jo a doplnil jsem si podpis :)

Upraveno od Rozsta

Koukám, že to tu nějak umírá, nebo jste všichni z too vedra tak vyřízení?

No já jsem si nechal změřit tlaky ve válcích a na všech to bylo kolem 13. Myslíte, že je to OK?

A taky se mi podařilo koupit víčko na tankovací otvor, takže už nejezdím se svým víčkem od kanystru :-) (2ks za 70Kč).

tlaky mas ok. dela ti to jenom na benzin pokud jsem dobre cet. resis sami veci ktery by se projevovali i na plyn. takze uz jenom ty Ba vstriky

Upraveno od noEXP

jo, tlaky jsou v poho :palec2:, mimochodem, kde sis je nechal měřit? Autospol Bce? A kolik si účtovali?

Upraveno od Malta

Ty voe mě se tak strašně nechce číst :feve:

Ale přikláním se k noEXPovi, pokud si na to troufáš, tak prohoď 2 benzín vstřiky mezi sebou, smaž paměť závad a čekej....

Jak to udělá na jiným válci, měň vstřik.

No alespoň trochu to tu ožilo lol

Malta: Nechal jsem si tlaky měřit u svého "dvorního mechanika" - autoservis Jakubec, Vratíkov. Cena 150Kč.

Při servisu LPG budu ještě měnit svíčky. Sice vypadaly OK, ale na druhém válci prý byla trošku odlišnější barva. Každopádně jsme přehodili 1. a 2. svíci, pokud tedy chyba ještě vyskočí na prvním válci, mohu s určitostí říct, že je to svíčkou. Auto zatím ale jede bez jakýchkoliv problémů, nemám tedy jak ověřit... Nebudu to tedy zatím dál řešit. Ty tlaky jsem si nechal ověřit jen pro jistotu. Ale chci se zeptat, kolik je tlak ve válcích v mezích, nebo kolik má být u nového motoru?

To noEXP:

Zkusím co nejdetailněji popsat chybu: auto jsem normálně nastartoval a při první rozjedu začalo "tarokovat", šlo špatně do otáček a rozsvítil se check, prostě jako by jelo na dva válce /a asi aji jelo/. S autem jsem kousek jel, už mělo přepnout na LPG, ale přepínač místo toho, aby se LED dioda přepla z červené barvy na zelenou, tak svítil oranžově. Potom mi auto v prudkém kopci chcíplo (při rozjedu) a další start byl jako by se nic nestalo. Nesvítil check, auto přeplo na LPG a já potom dojel až z Pelješacu domů...

Napadla mne jedna nejzásádnější banalita - špatný benzín, ale tankoval jsem u čerpačky, kde tankuji pořád (EuroOil Krhov) a po příjezdu z dovolené mi to udělalo jen asi 2x (následující dva dny po příjezdu)a od té doby ticho po pěšině. Mám pořád stejný benzín jako v době, kdy auto bylo 1200km od domova. (prsotě jsem si do HR vezl benzín, který jsem v podstatě nepotřeboval)

No nebudu tu rozepiovat svoje myšlenkový pochody :-) Jdu si dát ještě jedno vychlazený pivo :-)

Rozsta: vstrik by to melo vypsal ale taky nemusi kdyz ho to odpoji. mas tri moznosti bud nalejt k benzinu nejaky kvalitni cistic palivoveho systemu (vstrikovacu) 2. prohodit vstriky 3. nebo zmerit nadobkama kolik davaji. tlaky u noveho min 15 , minimum 11 ale z praxe 10 staci

• Autor

chlapi, neuveritelna vec !

Malta bol na vylete a skrutil volant k nam, do nasej malej dedinky na okraji mesta.

Malticka, rad som ta stretol osobne,

pouvazujem nad korunnym princom znova.

najdrahsia je smutna jak bernardin, ze nestretla vas oboch.

gazdinky by si urcite rozumeli.

Upraveno od colins
gramatyka

ano přátelé, kamarádi ... potvrzuji již uvedenou informaci :) ... na četnou žádost zdejšího poddanstva, jal jsem se povinnosti prověřit osobně stav našeho milého a oblíbeného eL Presidenta kol5. V sobotu brzo ráno, ač původně to měl být rodinný výlet do Benátek nad Jizerou a na přehradu Les Království, poté co nám naše "děti" dali košem, jsme vyrazili do Polského Těšína k nákupu ošacení ketré budeme potřebovat na svatbu mého spolupracovníka . Já jel brzo ráno k nonstop benzínce pro plnou LPG a Evička mezitím nachystala občerstvení a ještě přibalila plavky a osušku, že prý se po cestě pak někde vykoupem. A tak jsme vyrazili s Čendou do Polska. Nakoupeno jsme měli velmi brzy a k naprosté spokojenosti, takže jsme Polsko opouštěli krátce po deváté, s tím že to vezmeme na Slovač a koupel provedeme třeba v Tartalandii, nebo někde okolo. Ovšem než jsem dorazili do Žiliny, rozhodl jsem že to vezmeme jinam a jeli do nám známého a již před lety odzkoušeného termálního koupaliště u hradu Bojnice (u Prievidze). Tam jsem zakrátko po poledni přijeli a už jsem si váleli šunky v bazénu kol11. No a když tak ten den tak úžasně běžel, řekl jsem si že zkusím napsat našim slovenským bratrům Amigovi a našemu eL Prezidentovi Colinsi, zda nejsou doma, že bych je na cestě zpět na Moravu poctil svojí krátkou přátelskou návštěvou. Amigo mi napsal že jsou do úterka v Tatrách, tak to jsem zavrhl, že je po kopcích nahánět nebudu lol, ale Colins mi napsal, že tráví pracovně čas na svém letním sídle. Byla to malinko větší zajížďka, než kdybych jel napřímo domů, ale vidět a poznat našeho moudrého vládce osobně byla velká výzva :clap:. Přátelé potvrzuji, že náš velký eL Prezidento se těší plnému zdraví, neztratil nic ze svého životního optimismu a bavil a hostil nás společně se svými rodiči. Všichni jsou to fajn lidi a jsem rád že jsme je také měli tu možnost poznat osobně a rozhodně nezůstane u této poslední návštěvy a už se těšíme na další, tentokráte i s paní prezidentovou :worthy. Chtěl jsem pořídit i společné foto, na důkaz že jsme se stretli, ale v zápalu diskuze a po dvou hodinách které utekli jak 10 min., jsme se rozloučili a já na to zapomněl jak na smrt :doh ... ale příště to napravím

• Autor

ani sme sa neodfotili, ani okolo pliec neobjali, pod kapotu nenakukli,

lebo moj otec sa po 2 mesacnom pobyte na chalupe s matkou potreboval porozpravat

s niekym, kto mu nebude pilit usi za neporiadok, za spinave topanky v obyvacke, za prazdne flasky od cerveneho,

za prepinanie TV, za nezdvihnutu dosku na WC....hehehe.

zenati chlapci poznaju a vedia.

nie je vsetkym dnom koniec, ak ste boli spokojni, este sa stretneme.

hlavne moja najdrahsia stale vravi, ake mam zase stastie, ze som vas stretol.

tahalo ju to tam (maliny+prechadzka so psom), ale 5-6 hodin so svokrou+svokrom,

ja na streche, tazka a narocna disciplina.

niekedy zase dovi Maltovci !

:palec2:

kol5

Gratuluji Vám oběma k navázání bilaterálních vztahů :plol

a jsem velmi potěšen, že naše Veličenstvo, El prezidentstvo, sa těší dobrému zdraví a chutí mu jíst i pít i spát i :prc: a tak celkovo, že je vše v okeju :palec2:

Ale foto jste tedy fakt udělat mohli, rád bych viděl naživo císařpánovy fousky... :p

ahoj kamaradi je pravda ze som tu dlho nebol ale aby som povedal pravdu tak sa furt zajebavam a na vazne veci ako je net a priatelia mi nezostava cas, ale teraz som nuteny obratit sa na vas s prosbou o radu a myslim ze tu je kazda rada vzacna, a ja slubujem ze sa polepsim a pridem castejsie a skusim vas aspon trochu rozveselit.

a teraz problem

umrel mi citroeeeen a nevedia ho opravit zacalo to tak ze rano prvy kilometer skackal na benzin oko na 2-3 valce na plyn v pohode, tak som vymenil plynove vstrekovace za nove nakalibrovane na moje auto ale zmenilo sa akurat to ze zhasla oranzova kontrolka a na plyn auto islo ako stihacka ale postupne sa nedalo nastartovat na benzin vobec auto akoby islo len na 2 valce a nakoniec zhaslo teda nedokazalo udrzat otacky a tym padom nemalo ani sancu prepat na plyn tak som ho dal do servisu a dnes mi nahlasili ze menene ventili vstrekovace benzinu lista sviecky zajtra chce vymenit cidlo otaciek ale auto stale nejde, tak prosim ak vas napadne co moze byt dojebane a naco sa ma mechanyk zamerat prosim napiste budem vdacny a na pripadnom zraze sa budem revansovat,

este dodam ze auto nemam uz dva tyzdne a neviem aky tam mam system ale kedisi som to tu nafotil a mozno malta to v archyve najde ale je to sekvencne vstrekovanie, zatial dakujem a cest vasej praci

Tohle nebude způsobené plynem, kdyby to dělal LPG, autí pojede na beneli jak střela a na plyn zdechne. Tady je něco vyhnilýho v cestě nádrž beneli - (filtr) - podávací čerpadlo beneli - (filtr) - vstřiky beneli. Svíce a zapalko už to nebudou, protože to by pak auto nejelo ani na ten plyn... Ty (filtry) jsem doplnil do textu preventivně, nevím, kde je Tvůj citrón reálně má.

přesně jak píše Karel ... a já bych jen dodal, je to boží trest za tvé přeběhnutí od Škodovky k žabožroutům lol

ale ne, teď vážně, asi budeš mít místo benli kaši, která ti to všechno zatentovala, takže bych to viděl na výplach nádrže, vyčištění (výměnu) palivového čerpadla, výměnu paliv filtru a pročištění trubek od nádrže až po lištu se vstřiky ... veľa roboty

no prave ze palivo vsrekuje normalne aj pod tlakom ako ma byt a benzin aj ked len raz za mesiac tankujem na normalnej pumpe a nie ziadne tesco sracky. ja som skor myslel ci sa nejak nemozu dopliest alebo prestavit riadiace jednotky na plyn alebo benzin. ale kazdopadne dam prekontrolovat aj palivovy system. . zajtra poobede ocakavam nove spravy od mechanika a mle myslim ze nic nove nepovie akurat ze auto furt nejde. zajtra sa ozvem. zatial vdaka za rady kamarati.

a aby ste si nemysleli ze sa furt zajebavam tak teraz som bol u tchyne a vyndali sme ze zeme asi 20 pytlu brambor lol

no neni krasne na svete.? nech sa vam dari majstri :palec2:

malta je mi sorry ze som nebol doma rad by som sa s tebou stretol ale ked pojdem do oloooomooooca tak sa ozvem.ahoj

nevadí, hádam som nebol naposledy na Slovači ;) ... aspoň som hodil očkom doľava, keď som išiel okolo tej krasnej dedinky :)

zazitek z tatier

Ísť na túru do Tatier a zjebať sa z pálenky je slovenské. Ale ísť do Tatier a zjebať sa zo skaly je také české .. lol

a este jeden zo slovenska

Dochtor hutori asistentke pri operaciji:

- Śestro! Podavajce! Skalpel... špiritus... tampon... špiritus... špiritus... špiritus... kvaśnu ogurku.. lol

tak ty si v pohode zbieras brambory a ja si mozem okale vyocit, na ceste ta stale nevidim!!

a s plynom ti ja moc neporadim. ja len mozem podla priznakov povedat, ze ti auto dobre nejde. presne ako ten tvoj tvoj dvorny mechanik ;)

a ten vychodniarsky vtip je riadna masakra lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol

Upraveno od slant

tak diagnostika hlasila ako vzdy lamdasondu ale inak celkom nic, ale sondu hlasi vzdy aj ked netreba,

slant teba som videl rano v TN na kruhaci ale bolo medzi nami auto tak som nemohol trubit a bol som na volve tak by som ta vyzvrtal. tak mozno inokedy,

no a mechanik nehlasi nic takze je to asi furt dojebane, tusim to zacnem opravovat saaam kua,

ahoj,

mna asi nie, viezol som sa dnes ako spolujazdec na Punte a driem tu uz od siestej. Konecne mam partakov, nemusim zodierat len moje ubohe HTP!!! :palec2:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.